Piatok, 24. Februára 2012, 22:22
zdravim Vas Páni,
mam na vas velku prosbu (a ospravedlnte moj jednoduchy jazyk neodbornika) :
na mojom E39 (1998) by som chcel namontovat nove svetla (s tzv. "obrysovymi ocami" ako maju nove modely) existuje niekolko modelov takych svetiel. viem, ze asi nie vsetky pasuju na E39, chcem si vybrat vizualne, ktore sa mi pacia - kde na nete by som nasiel nejakych doveryhodnych predajcov ? a podla coho akych kriterii (okrem ceny-mam dany rozpocet) mam vyberat ?
1. je mozne najst svetla, kde iba obrysovy "ring" bude splnat denne svietenie bez nutnosti zapnut stretavacky ? kopec novych bmw-ciek takto beha po cestach. nechcem xenony (teda ziarovky su extra drahe) staci zlte (ale silne) svietenie toho "ringu")
2. prip. je nejaka verzia svetiel s nejakym LED dennym svietenim ? (ak by existovala prva vyssie pisana moznost, tak toto potom nechcem)
3. na inaj 5ke na ceste som videl , ze zadne svetla (klasicke svietenie) mal urobene ako 2 rady malickych LED (robilo to velmi pekny efekt - nieco podobne ako nove audiny al. nove bmw). neviete , kde sa nieco take da najst ?
4. co vsetko k takej vymene budem este potrebovat ?
LAK: rozmyslam nad zmenou farby. mam sice peknu modru ,ale tukli ma a musim striekat min. predok kapotu a 2 dvere. tak zvazujem ciernu.
mate niekto skusenost - kolko asi moze stat prestriekat cele auto ? a ci je tam nejaka povinnost hlasit zmenu na policii a nanovo robit papiere ? ak ano, budu asi tiez nejake poplatky ?
VYMENA SKIEL za tmave vzadu vyzaduje nejake hlasenie ? al. mozem jednoducho zmenit ? mate tipy kde take skla vyhodne najst ?
TEPLY vzduch mi v aute nepusta. pri jazde nad 70-80 kmh ho rychlostou pretlaci do auta, ale pri pomalsich rychlostiach nie. logicky mi z toho vyplyva, ze problemom bude asi nejaky "motorcek ? " ktory pohana vzduch cez fukace v aute ? alebo sa mylim ?
neviete co s tym moze byt a kolko by vysla oprava ?
a este uplna blbost - kde mozem zohnat "tlacidielko" na prepinanie vzduchu (vonkajsi/vnutorny obvod) ? z vrakoviska al. ??
vsetkym, ktori mi poradia vopred dik.