Piatok, 22. Augusta 2008, 08:26
Tak majstri. Par otazok ale najskor zasvetenie do problemu. Mam 520i rada E39 rocnik 98. Auto vlastnim asi pol roka a je to moje prve BMW. Vcera sa ma pytal chalan, ci ho nepredam. Osobne som vyberal auticko pre seba a nie na kseft, ale ako byva zvykom, vykonu nie je nikdy dost (aj ja som bol zasiahnuty touto chorobou). No a problem (ak sa to tak da nazvat) spociva v tom, ze auticko som kupoval ako cukrik. Nemecka serviska, zachovale,..... Proste krasny ukazkovy pribeh. Kamarat povedal, ze by ho odomna kupil. Aj by som menil ale iba za 5ku a uz iba 525i alebo 528i a nebranim sa automatu. Takze moje otazky: Mam spravit takuto vymenu? Lebo tento kusok je fakt cukrik a neviem co kupim nabuduce. Nemam sa bat spotreby na 2,5 alebo dokonca 2,8i. Cital som, ze 525i moze mat este mensiu spotrebu ako 520i. Je to pravda? Chcem auticko so spotrebou do 10l. Teraz na 2,0i mam priemerku 8,4l. Som kludny vodic, priemerka na BC je 37km/hod. Do roka najazdim 10-15t km. Ako stupne spotreba oproti tymto motorom? A najma s automatom? Mali automaty aj nieco take ako steptronic (alebo ako sa tomu hovori) pri automate aj na rucne radenie. Nekazia sa automaty? Drahy servis alebo za kolko sa da zohnat novy? Ked som kupoval auto, tak kurz eura bol 36 a dnes je 30. Takze ak dostanem cenu auta, za aku som ho kupil mozem ist do plnsej vybavy a vykonnejsieho auta (vzhladom na vyhodnejsi kurz to urobi aj 30t sk). Neriesim km do 300000 a kludne aj 98cka. Nebojim sa toho ze to bude mat 10rokov. Presvedcil som sa pri tom pri mojom aute. Ide o to, ze v dobe ked sa dali doviezt za 4500euro tak som ho bral za 6500. Nemam peniaze ale za svoje auto som si doplatil. Myslel som, ze bude na najblizsich 10rokov ale ked mam takuto moznost ci ju vyuzit? A ak ano, aky motor alebo uz rovno 3,0i. Nelietam v otackach, skor jazdim na spotrebu. Mozno casom aj LPG. Takze zaujimali by ma najme nazory ludi, ktori nieco take maju a vedia povedat nieco k veci. Bez urazky ale niekto kto ma 1,6i a povie ber 3,0i tak ma to velmi nepresvedci. Tak zatial dik za rady a postrehy. Dufam, ze tema bude prinosom aj pre inych ludi, ktory uvazuju nad zmenou alebo kupou auta. Poprosil by som o serioznu temu a nie aby bola tema o uplne niecom inom pri stvrtej otazke. Dakujem.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´