... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

perfe11
Autor témy
Auto: 520i touring 1998
Kraj: Bratislavský

e39 ako odomknut auto s vybitou baterkou

Streda, 2. Januára 2013, 19:09

Caute
Stala sa taka vec ze sa mi vybila baterka na mojom bmw520i rv.1998.
Ale tak sa vybila ze ani auto neviem otvorit, je uplne bez znamky zivota.
Hovorim si otvorim klucikom a ja tocim zamkom vo dverach a nic ci vlavo ci vpravo nic.
Surne potrebujem pomoc. Neviete ako to otvorim alebo niekoho kto to otvori????
Stojim Bratislave Nove Mesto

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Suuuurne pomoc neviem otvorit auto !!!!!!!!!!

Streda, 2. Januára 2013, 19:19

Podvihni trocha klucku a otoc klucom v zamku az o 90° dolava, otvoris zamok mechanicky... :D

perfe11
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 19:28

kokso dakujem dakujem. To som nevedel ze to tak funguje to je cudny system ale hlavne ze som ho otvoril. dakujem dakujem.
Teraz otazka. viem to zamknut ???

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Streda, 2. Januára 2013, 20:24

hej vies otvor si zadne dvere a zvnutra zamkni soferove dvere aj ostatne..a potom zatalcis cudlik na zadnych dverach ktore mas otvorene a zavres ich ...

perfe11
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 21:24

No z vnutra neviem otvorit zadne dvere. taham klucku a nic.
Ale neva pripojil som kable ze nastartujem no mal som pripojene asi 15min auto a drzal som ho na otackach no ked som chcel moje nastartovat tak len klak klak a stahovalo prud, cize baterka je nadobro mrtva.

Neviete aka tam ma byt a kde to kupit za najlepsiu cenu a najdolezitejsie potrebujem ju mat do piatku:)??????
Ja tam mam od predosleho majitela ale dajaku malu kratku ani ten plech ju tam poriadne nedrzi.

hakker napísal:
hej vies otvor si zadne dvere a zvnutra zamkni soferove dvere aj ostatne..a potom zatalcis cudlik na zadnych dverach ktore mas otvorene a zavres ich ...

PetoK

Streda, 2. Januára 2013, 21:27

Kup si poriadne kable a nie seno z pumpy... keby si mal poriadne, naštartuješ hneď.

Tu som ti nasiel aku presne bateriu ti treba... mas tam aj rozmery a parametre... takze kludne toto alebo nieco obdobne...

http://www.varta-automotive.cz/index.ph ... etype=7745

Alebo este lepsie...

Naposledy upravil/-a PetoK v Streda, 2. Januára 2013, 21:52, upravené celkom 1 krát.

perfe11
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 21:52

Mam poriadne kable 340 tie najsilnejsie som kupil co mali.
Ine auto som s tym nastartoval v pohode. uz dvakrat som ich pouzil a pohodicka.
Som elektrikar a viem kedy je baterka uz v pi... A cakal som to lebo ked baterku vybijes uplne na nulu ale uplne uplne take to mas velmi pravdepodobne ze ta baterka je vprdeli.

PetoK napísal:
Kup si poriadne kable a nie seno z pumpy... keby si mal poriadne, naštartuješ hneď.

PetoK

Streda, 2. Januára 2013, 21:54

340 ??? Coho ? Amperov? :D To je nic, to su slabe. Ja mam kable s prierezom 50mm2 a nastartuje vsetko... akurat sa nedaju kupit, musel som si ich vyrobit.

perfe11
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 21:55

super dik za radu :)

PetoK napísal:

Tu som ti nasiel aku presne bateriu ti treba... mas tam aj rozmery a parametre... takze kludne toto alebo nieco obdobne...

Alebo este lepsie...

PetoK

Streda, 2. Januára 2013, 21:59

:shock: :shock: :shock:

Kua ty musis byt extra trieda elektrikar, chlapce... #-o

Nebud smiesny, to mi snad chces tvrdit ze s velkostou prierezu stupa odpor ??? Sa vrat do zakladnej skoly a elektrike sa radsej viac nepriblizuj ... :thumbup:

starynovy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 3. Januára 2013, 13:30

co sa tu clovek nedozvie, a potom ako debil som projektoval rodinnemu domu pripojku 25mm^2, sa bude hriat, ej ej keby bola 2.5lka tak nebude ani ubytok \:D/ .. ale k veci, kupovane kable su pekne sracky, mal som take poctivejsie, nie cina v tom plastikovom vrecusku z TESCO, no pri starte hriali tie koncovky ze sa nedali drzat, koniec som zistil ze to bolo odizolovane, zahnute okolo tej gumy, a prelisovane na ten krokodyl, ked som o to zabral tak som ten kabel vydrapil :D po prespajkovani to uz je dost pouzitelne, samotne kable uz nelimituju.. takze zase raz plati, co si sam nespravis-nemas.

Užívateľov profilový obrázok
tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 3. Januára 2013, 15:36

Bohužiaľ je to omyl, ako ti všetci správne tvrdia zo vzrastajúcim prierezom stúpa vodivosť G a klesá odpor R podľa vzťahu G = konštanta*S/l kde pokiaľ pri nezmenenej dĺžke vodiča (l) zväčšíš prierez (S) tak vodivosť (keďže číslo udávajúce prierez je v čitateli teda priamo úmerné) stúpa a naopak R = konštanta*l/S čo je prevrátený zlomok teda prierez resp. plocha je nepriamo úmerná a teda klesá. Konštanty závisia od materiálu. BTW: v tom linku je napísané len že závisí a nie je napísané či priamo alebo nepriamo úmerne.

Ja mám taktiež skúsenosť s nahovno štartovacími káblami najčastejší odrb je v tom že kábel vyzerá na prvý pohľad ako hrubý no po odhalení izolácie ktorá je často 10x hrubšia ako vnútorné žily čo je strašne málo a tým to má malú vodivosť proste nedokáže preniesť dostatok prúdu ktorý je pri štartovaní aj niekoľko sto ampérov krátkodobo keď točí štatér.

Ja sa tiež chystám požiť nejaké megakrokodílky a pripraviť si vlastný keďže som zistil že sa v zime dosť zíde :mrgreen: teda nie mne osobne chvalabohu :mrgreen:
Naposledy upravil/-a tomikelly v Štvrtok, 3. Januára 2013, 17:10, upravené celkom 1 krát.
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Štvrtok, 3. Januára 2013, 18:31

PetoK napísal:
340 ??? Coho ? Amperov? :D To je nic, to su slabe. Ja mam kable s prierezom 50mm2 a nastartuje vsetko... akurat sa nedaju kupit, musel som si ich vyrobit.

PetoK to si trafil... :lol: ja tiez citam a pozeram ze co je to za znacenie kablov, to asi maju v Tescu teraz take oznacenie na regali pri cenovke... :lol:
ale ako napisal "tomikelly" tak tie kable ktore su kadetade na predaj tak to su vacsinou take suviky co maju izolaciu 10x hrubsiu ako vodic v strede a to je tak maximalne tak na opalenie ci priam spalenie ruky ked vam izolacia stecie alebo sa prilepi na ruku...

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: e39 ako odomknut auto s vybitou baterkou

Piatok, 4. Januára 2013, 14:23

troska som premazal informacie ktore uz s tymto vlaknom nemaju nic spolocne, ak mate chalani tolko skusenosti s vyrobou kablov, nechcete zacat s nejako maloseriovou vyrobou pre klub?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

PetoK

Re: e39 ako odomknut auto s vybitou baterkou

Piatok, 4. Januára 2013, 18:24

Ja s tym nemam problem, ale nikto to nezaplati... pretoze fakt poriadne kable stoja troska ine peniaze... len nakup materialu cez 100e...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní