... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Re: E39 - 530d - Vymena palivovy filer

Štvrtok, 2. Januára 2014, 15:24

tomikadze napísal:

dakujem pekne, aj som si myslel zo zo dva tri krat nech natiahne naftu... takze skratka jednoducho prehodit...
Na tom filtri je uz aj hore dost borel asi nafta takze zrejme je uz na pokraji...
moze to mat na nieco vplyv co sa tyka auta???

](*,) :lol: "nieee privod paliva urcite nema vplyv na chod motora" ! :roll:

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 2. Januára 2014, 16:10

Peters2 napísal:

](*,) :lol: "nieee privod paliva urcite nema vplyv na chod motora" ! :roll:

a ked na prívod namontuješ ventil , ten uzatvoríš na polovicu . tak bude spotreba polovičná 3.5 litra na 100 fku ](*,) ](*,) ](*,)

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 2. Januára 2014, 18:21

csuka530d napísal:

a ked na prívod namontuješ ventil , ten uzatvoríš na polovicu . tak bude spotreba polovičná 3.5 litra na 100 fku ](*,) ](*,) ](*,)

to je super napad, kde maju ten ventil? v draciku??? :mrgreen:

chalani nie kazdy je technicky zdatny... ja som zatial auto riesil tak ze som jazdil a vsetko riesila firma, takze ked sa daco posralo, dostal som nahradne a hotovo takze sa ucim.
ano fakt aj taki su co nikdy nemenili filter ](*,)

ZET-DJ
Auto: BMW 530 D E39
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 9. Januára 2014, 13:32

Súhlasím s názorom, že nie každý je technicky zdatný. Existujú aj ľudia, ktorí majú krásne teoretické znalosti o autách, ale v praxi nedokážu vymeniť ani žiarovku. Poznám takého človeka. :)

A čo sa výmeny filtra týka, ja som doteraz vždy menil tak, že som len odkrútil starý, vyhodil a nakrútil nový. Bez napĺňania. Zapol som 2 krát kľúčik, čerpadlo natlačilo naftu a potom už len štart. 2-3 krát potočilo motor a chytilo. No problem.

Keď sme už pri tom čerpadle, za posledné dva dni sa mi deje niečo divné. Dám kľúčik do polohy 1, čerpadlo začne tlačiť, lenže okrem čerpadla počujem aj akési dunenie. Je to dosť hlasné a počuť to aj keď už čerpadielko vypne, resp. aj po naštartovaní motora a za jazdy. Máte niekto s týmto skúsenosť? Neviete mi poradiť čo to asi je? Ešte jedna vec...počuť to najmä za volantom, z vonka nie. A nie je to ventilátor kúrenia, ten som vypol a počuť to i tak.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných