Zdravím ! Chystám sa na výmenu ramien prednej nápravy na E39, poprosil by som vás o radu pri výmene toho zakriveného horného predného ramena , keĎže tesne nad ním je tlmič a mám pochybnosti,že to pôjde ľahko a hladko. Netreba demontovať aj tlmič, aby som mohol rameno vymeniť?
musiš povolit tlmič ale len dolu tuším 1 šrob je tam križom čo zviera tlmič a musis vyslačiť tlmič vyssie inak nevybereš to rameno
dnes som skúšala neišiel ani za pána vytlačiť ten tlmič zo spodu,ked som uvollnil ten spodný šrob. Skúšal som ho aj s pajsrom nadvihnúť a nič. Ty si ho ako dostal z tej obíjmky spodnej?
Vytiahni šrób čo zviera tlmič,nastiekaj okolo tlmiča jak je strčený v otoči WD40 a nechaj to chvílu pôsobiť.Potom do tej škáry v otoči vraz hrubý šrobovák alebo sekáč.Ale ako človek,nie ako hulvát .Ide o to že potrebuješ trocha roztiahnuť otoč aby uvolnila zovretie tlmiča.Ktovie ako dlho s tým nikto nehýbal,takže je to riadne zahryznuté...
chlapi mam aj ja jednu otazku na predne tlmiče zohnal som si použite ale v dobrom stave ako ich namontovať do tej otoče keď nie je vidno značky ktory sa montuje vĺavo a ktory na pravu stranu či je to jedno?ale asi nie
depressman:prečo sa to nesmie rozťahovať?Lebo vytlačiť tlmič z miesta kde čušal povedzme 5-10 rokov nebude len tak.Teda aspon podla mňa.Ale rád sa nechám poučiť...
no tie predné ramená som nevedel vyhrať , pretože tuším 22 matica ktorá drži bolsnu neide odtočiť lebo je spodok tlmicu tesne nad ním . ked je spravne usadený preto som musel povoliť a vytlačiť nahor asi 10cm a až potom som vedel povoliť.
neviem ako je to u 540 ale predpokladám že tam bude iný tlmič , kratší možno .
No bud mas auto na zdvihaku a spravis to tak pod tlmic podlozis Paiser a davas dole zdvihak (cast paisera pod tlmicom cast na stole ktory je pod autom). Najlepsie riesenie je ale mat malý hydraulicky zdvihak prevodovky a s tým to ide lahucko.