... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Re: E39 - 530d - technicka otazka pri mrazoch

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 16:48

No skúsin niečo pofotiť,len neviem kedy sa k tomu dostanem bo chodím z práce potme a parkujem na ulici.Ale skúsime ešte takto:ten na prvom obrázku nájdeš medzi EGR-ventilom a servočerpadlom.Musíš zložiť plast na predku motora,vykúka ním nalievací otvor servočerpadla.Aby si sa dostal k druhému,musíš vybrať kabínový filter pred šoférom aj celým obalom.Pod ním idú hadice a na jednej je šrób.Nedá sa pomýliť,žiadny iný tam nieje.To je ten druhý obrázok...
Prílohy
1.odvzdušňovák na plast.trubke.png
1.odvzdušňovák na plast.trubke.png (36.57 KiB) 701 zobrazení
2.odvzdušňovák na hadici webasta.png
2.odvzdušňovák na hadici webasta.png (38.04 KiB) 701 zobrazení
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Užívateľov profilový obrázok
BavoracikE46
Auto: e39
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 21:00

ok, nasiel som to vsetko ako som pisal uz v inom prispevku..odvzdunil som to takym sposobom ze som otvoril vsetky odvzdusnovaky..s toho od webasta isla voda tak som ho zavrel, nehal som len hlavny a nadobku otvorenu teplotu som dal na 32c fukanie na slabo cakal som cca 30minut kym sa teplota dala na 50C potom som zacal pridavat trosku otacky na 2500 pekne vytekala uz len voda tak som to zavrel robil som to aj do kopca nic proste..tak moja otazka znie vymenil som hlavny termostat ale nevymenil som egr termostat pretoze EGR som zaslepil a to tak ze som dal zaslepku a aj odpojil zaslepil tu hadicku ...uz neviem kde mam hladat vadu? moze to byt hlava alebo tesnenie? ci to by sa mi prehrievalo? alebo ked som pred mesiacom menil ten termostat mohol sa hned pokazit?

lubosnl
Auto: bmw 320d 100kw
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Januára 2013, 17:01

BavoracikE46 napísal:
ok, nasiel som to vsetko ako som pisal uz v inom prispevku..odvzdunil som to takym sposobom ze som otvoril vsetky odvzdusnovaky..s toho od webasta isla voda tak som ho zavrel, nehal som len hlavny a nadobku otvorenu teplotu som dal na 32c fukanie na slabo cakal som cca 30minut kym sa teplota dala na 50C potom som zacal pridavat trosku otacky na 2500 pekne vytekala uz len voda tak som to zavrel robil som to aj do kopca nic proste..tak moja otazka znie vymenil som hlavny termostat ale nevymenil som egr termostat pretoze EGR som zaslepil a to tak ze som dal zaslepku a aj odpojil zaslepil tu hadicku ...uz neviem kde mam hladat vadu? moze to byt hlava alebo tesnenie? ci to by sa mi prehrievalo? alebo ked som pred mesiacom menil ten termostat mohol sa hned pokazit?

ano mohol si kupit vadny termostat. vyber ho a daj na sporak a meraj teploti kedy a ako otvara a zatvara. zober mame teplomer na zavaraniny.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných