... všetko o BMW ...
starML napísal:Můj tip : Dvojhmotový setrvačník - zkus si to téma vyhledat.
lionlion napísal:TO JE PRESNE AJ MOJ PRIPAD, mam presne ten isty problem, len to nieje az take zle ako ten co pise coWon. Tiez pri rozbehu z miesta to niekedy buchne ako keby tam bola vôla alebo akokeby som nemal zaber na spojke, ale nie vzdy. A potom tiez pri preradzovany z 1 do 2 asi vzdy to buchne a s 2 do 3 niekedy a vyssie uz nic. Ale tiez ked idem napr. na 5 a motor je v zabere a uvolnim plyn tak tiez niekedy buchne.
Robi mi to asi v takom pomere 30% ano, 70% nie. Ale to z 1 do 2 to robi stale, ale ked vonku niekto stoji tak ze vraj to nepocut. Ked sa pekne hrajem so spojkou tak ani netukne, ale ked sa pohynam trochu razatnejsie tak vtedy. A tiez mi niekedy zasviety DSC a potom zhasne, urcite to ma suvis s tym buchanim.
Rad by som vedel kde moze byt chyba, co mam skontrolovat/vymenit?
Na aute jazdim cca. 3 tyzdne, kupil som ho burane (nic vazne, suchnuty L pred. platnik a trochu dvere, motor bezal len R predne koleso bolo otrchnute od obrubnika) takze mne to robi od prvej jazdy, len neviem ako dlho to robilo predchadzajucemu majitelovy a ci vobec mu to robilo, a tiez som menil R silentblok motora, moze to byt sposobene tym silentblokom?
slimthug napísal:pozri ten kardan v akom je stave moze byt ze mas v nom volu .......
coWon napísal:
krajsie si to uz nemohol napisat, ako keby si mi myslienky cital (: PRESNE ako pises, tak to robi aj mne s rychlostami....
ked sa ta mozem spytat, preco si menil iba jeden silentblok? a aky si tam dal... bo som pocul ze je viacej verzii a mne do nich idu nejake hadicky, ci na vzduch alebo OLEJ? LEBo ked pozeram na tie silenbloky na eshopoch tak tam pisu nieco o HYDROLOZISKU
prave som vymenil tie male silenty na prevodovke, ale neviem... musim vymenit aj na motore
a šušťo-popiskuje alebo popiskuju mi nejake kladky na remenoch, som na ne nastriekal WDčko a este horsie je to ))): budem muset pomenit aj to, len keby clovek vedel ktore to robia
idem pozriet co stoji zotrvacnik
kardan som prezrel cely, ten je v poriadku, aj lozisko
ta vola kardanu sa prenasa cez diferak az na poloosy, ako keby ta vôľa bola na homokinetickych klboch
lionlion napísal:A este tiez mam taku dilemu: ked idem 50km/h mam zaradenu 4 a mam okolo 1000 ot./min. ( 900 az 1100), neskodia tieto otacky motoru, mam radsej dat 3 alebo mozem aj na 4 chodit
killian napísal:kladky - zhod remen a roztacaj rukami kladky. Mali by byt UPLNE ticho. Ktora najviac susti, ta je zla. Pri zatazeni napinakom susti samozrejme viac ako ked je bez remena :)
Buchot - toto je zahada aj mojho auta.
chembos napísal:aj moje auto presne tak bucha pri rozbiehani, co som bol pod autom, tak som zistil ze mne to robi pri poloosach, a konkretne niekde medzi poloosou a nabojom kolesa, a mam tam vôlu v smere otacania, to mi spôsobuje to buchanie, skuste sa nato pozret