... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

MajcoBMW
Auto: e39 530d 135kw
Kraj: Nitriansky

Re: E39 525tds nejde naštartovať po výmene tesnenia na čerpadle

Štvrtok, 22. Októbra 2009, 22:53

ja som iba odsroboval tu hlavu elektricku a chcel som ju vytiahnut ale nesla ona je tam asi nejak zaistena tak potom som to poskladal a vsetko a kolisaly mi tie otacky a potom som pripajkovat ten snimac teploty nafty a odvtedy mam vyzsie otacky okolo 900 a ked je ozaj riadne ohriate auto tak 800 alebo 750 tak som objednal ten snimac za 12 ecek tak to bude v tom tie otacky
BMW E34 525 TDS r.v.1995

Užívateľov profilový obrázok
BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Sobota, 24. Októbra 2009, 20:37

luky2208 napísal:
Ale ty si mal dole asi len vyčko elektronickej hlavy a nie celu hlavu :-k ak daš dole len vyčko tak sa nič nedeje.
PS:na mojom som mal dole celu hlavu a po založeni speť som auto naštartoval na prvý krat a nezdala sa my žiadna zmena. ALE !!! pred demontažou bola davka paliva na volnobeh 5mg/z a po poskladaní bola davka 9mg/z. Zdalo sa my že auto ide rovnako ako predtým a jazdil som takto skoro rok. Až my to nedalo pokoja a trožku som sa stým pohral. Pomocou diagnostyky som to pohybom el.hlavy doladil speť na 5mg/z a len potom som zbadal aky je to rozdiel. Auto štartuje za studena a aj za tepla uplne super,tah sa zmenil ako keby som sadol do ineho auta a upravila sa aj spotreba,samozrejme že smerom nadol. Ked som už na to prišiel ako sa to da doladiť na davku aku si želam tak som to skušal davať na rôzne hodnoty od 3mg/z až po 10mg/z ale jednoznačne najlepšie ide auto na davku 5mg/z a aj najlepšie štartuje či za tepla alebo studena.Stači pohnuť hlavou fakt len o desatinu mm a davka je uplne mimo. Takže tesnenie sa da vymeniť aj doma ale trafiť to speť na pôvodne miesto je takmer nemožné. :-k ale platiť za nastavenie a vymenu tesnenia cca 200€ + demontaž/montaž je fakt dosť 8-[
Ešte jedna poznamka ! ak som dal davku 10mg/z tak motor začal na volnobeh jemne kolisať,takže tym čo koliše TDSko na volnobehu maju bud vadnu El.hlavu na čerpadle alebo je zle nastavena davka. :bmwball:

Akurát som pretesňoval celé čerpadlo a zmeral som zdvih na regulačnej objímke. Je to 2,4 mm medzi 0 (menej ako voľnobeh) a maximom (plný plyn). Takže s tou el hlavou sa musíte strafiť sakra presne. Ja som to mal o to jednoduchšie, že v predu na čerpadle je hlava s telesom čerpadla akoby skolíkovana nejakým tmelom. Keď som odobral hlavu, naspäť som ju mohol dať len na pôvodné miesto. Takže som ušetrený "radosti" hľadania správnej polohy. Ale sj tak som si pre istotu poznačil pôvodné nastavenia na čerpadle aj voči motoru (rozvody). S tou hlavou sa dá hýbať len v smere jazdy, do strán nie. V hlave sú oválne diery, ktoré sú do strán od skrutky väčšie len o 0,2 mm. A posúvanie do strán aj tak nič nerieši, veľkosť dávky paliva sa mení len a len pozdĺžnym posuvom regulačnej objímky. Pripájam aj obrázok čerpadla, nie je to síce presne to isté ako moje, no rozdiel je len nepatrný, skôr nepodstatný. Dosť mi pomohol, pretože sa mi čerpadlo rozsypalo. Zdatnejší strojár ho v pohode poskladá naspäť. Akurát som dal opačne regulačnú objímku, ktorú na obrázku nie je vidno. To je ten krúžok, do ktorého nasadzujete ten čap z el. hlavy. Rozdiel pri otočení je myslím 1,2mm. Takže ak by mal niekto podobný problém, objímka ide brúsenou stranou ku vysokotlakej časti.
Luky2208: Ako si diagnostikoval veľkosť dávky?
Prílohy
%C4%8Derpadlo%201.JPG
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

BJS

Sobota, 24. Októbra 2009, 20:52

A cena za pretesnenie a nastavenie čerpadla je bez montáže a demontáže a bez bločku 280€. Pál a Pál Bosch servis Košice.
530d xdrive F11-Lojzička

luky2208
Kraj: Prešovský

Pondelok, 26. Októbra 2009, 18:55

BJS: :arrow: velkosť davky diagnostykujem tak že napjim KTS 550,spojim sa z RJ motora,v skutočných hodnotách najdem-vstrekované množstvo a počas behu motora jemne posuvam el.hlavu až pokial nieje davka aku si želám. :D Ale pozor !!! ak sa dvka ladí na starom čerpadle tak vo večšine prípadov začne tiesť nafta spod el.hlavy. Takže najprv vymeniť oba tesnenia (pod hlavou aj pod vyčkom) a potom to ladiť. To naladenie je hrozne citiť jak na štarte tak na vykone motora :wink:

luky2208

Nedeľa, 1. Novembra 2009, 00:39

Dnes som bol nuteny to opeť ladiť,kedže my začala slziť nafta spod vyčka el.hlavy čerpadla. Samozrejme že som už vymenil oba tesnenia aby som mal pokoj na dlhšie. Pofotil som tu davku paliva a aj momentalne napetie na potenciometry rekulačnej tiče.
Po založení hlavy mi išlo auto naštartovať len velmi tažko,motor sa triasol a nereagoval na plin.davka bola 0mg/z.Motor som nechal bežať a jemne posunul hlavu. Davka skočila na neakých 11mg/z.Motor začal jemne kolisať ale po odstavení motor dlho točil pokial naskočil. Potom som davku jemne doladil na 5mg/z a otačky boli super,auto štartuje super (hlavne za tepla ! ) a aj tah je na takuto davku asi najlepší kedže som to asi dva tiždne dozadu skušal meniť.
Tu nulovu davku som neodfotil lebo my bolo luto toho motora ako sa trasie tak som na to v tej rychlosti zabudol :oops:
Prílohy
Fotografie-0052.jpg
asi optymalna davka na tento motor
Fotografie-0052.jpg (60.54 KiB) 695 zobrazení
Fotografie-0049.jpg
zlý tepli štart/otačky jemne kolišu
Fotografie-0049.jpg (62.85 KiB) 695 zobrazení

BJS

Sobota, 7. Novembra 2009, 21:23

Nastavoval som predvstrek čerpadla, vačkovku a napadlo ma zmerať si ten snímač polohy. Mne to ukazuje 2,6 Volta. Studené aj teplé štarty výborné, no na emisnej [-X [-X [-X . Nemôžem posúvať hlavou na čerpadle, pretože je tam s epoxidom zaliata ta vodiaca diera. Hlavu môžem položiť len na pôvodné miesto. Mám ten epoxid odj...ť preč, aby som mohol pohnúť hlavou, alebo sa mám na to ...?
530d xdrive F11-Lojzička

luky2208

Nedeľa, 8. Novembra 2009, 19:53

BJS napísal:
Nastavoval som predvstrek čerpadla, vačkovku a napadlo ma zmerať si ten snímač polohy. Mne to ukazuje 2,6 Volta. Studené aj teplé štarty výborné, no na emisnej [-X [-X [-X . Nemôžem posúvať hlavou na čerpadle, pretože je tam s epoxidom zaliata ta vodiaca diera. Hlavu môžem položiť len na pôvodné miesto. Mám ten epoxid odj...ť preč, aby som mohol pohnúť hlavou, alebo sa mám na to ...?

Ano zmeni sa aj dymivosť. Ale ak to posunieš tak aby to nedymylo tak budeš mať horší štart. :-k takže treba najsť neaky ten stred.
Ked sa pozrieš na foto tak uvydíš že 2,6v (2600mV) je dosť vela.takže davku tam budeš mať niečo okolo 10mg/z čo je davka na maximum :-k

BJS

Pondelok, 9. Novembra 2009, 20:27

Len mi nejde do hlavy, že keď to bolo zaplombované na tom mieste, bolo to zrejme ob Boscha. Žeby to bolo od začiatku zle nastavené?
530d xdrive F11-Lojzička

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných