... všetko o BMW ...
Bmw666 napísal:bratm zas neco pocuj vytiahni termostat von vodnu pumpu tiez ak ma lopatky tak skus vo zveraku ci sa nepretaca oska najednoduchsie to odvzdusnis ked nalejes vodu a vytiahnes odvzdusnovak tak fukni do expanzky az dokym ti z odvzdusnovaku nepojde voda rychlo zasrobuj dolej po max vodu nechaj zohriat a pozri visco ked bude auto zohriate ci je zopnuta ak to bude hlavou mas to za 400 komplet
TheProzac napísal:No tlaky za studena chlape mal som ten istý problému mňa to bola hlava motora
![]()
Ak budeš meniť chladič vymeň rovno aj to tesnenie pod hlavou inak ti tie tlaky poničia aj ten nový chladič a nedoplatíš sa.
Potom po oprave choď na dajakú takú 30 kilometrovú cestu a nechaj auto vychladnúť úplne najlepšie cez noc a ráno skús či nemáš tlak v chladení - otvor veko expanznej nádobky. Ak hej tak... hlava v keli.
No a ak sa už pekne sťažujeme všetci tak tú hlavu nerieš rovno vyšmar celý motor het. Mne ju 2x zvárali a raz vybrusovali nechal som 3000 euri a nič sa nevyriešiloKúp rovno motor z búračky a vymeň kus za kus ja odvtedy nemám problém musím si zaklopať.
Prípadne ak si chceš prilepšiť môžeš starý motor opieskovať a očistiť od bordelu, privariť valce a kúpiť na vrch sklo a predať to za 500 euri ako podpivník pre motoristických nadšencov, ja som chcel robiť tiež to isté ale môj motor už po tých 3 generálkach nepúšťal len tlaky do chladenia ale aj olej a ešte neviem aký bordel proste celé zle až ma chytil záchvat zlosti a skončil v zberných surovinách.
Bmw666 napísal:a neber to tragicky ak je hlava ko druha 200e tesnenie 100 sroby 40 olej 50
Bmw666 napísal:len aby si zas nesluzil mechanikovy nech ju teda odtlakuje zrovna mladik nemladik nic sa nezvlnilo ak bude hlava spravena kup hlavne nove sroby GL
TheProzac napísal:
Tak tak neslúž mechanikovi mňa tiež nepotešilo keď som zistil že moje auto zhltlo viac ako polovicu peňazí čo som za rok zarobil a ešte z toho bolo aj pol roka v servise. Držím palce s tým tesnením viem aký je to pocit. Inak mne ani to tesnenie nepomohlo hlava bola 3x prasknutá ale za to mohla údajne zfušovaná generálka.
Mimochodom tá výmena motora nestála 3000 euro toľko stála oprava tej hlavy, výmena motora stála nasledovne:
Motor 600 euri a servis 1300 ale tam bol ešte aj chladič, spojka, olej, servo hadice, oleje, kvapaliny, výmena oleja v prevodovke a iné blbosti takže v tvojom prípade by som povedal že 1200 se vším všudy![]()
A to som dával robiť u Vlka to je pán mechanik ale si aj necháva zaplatiť takže neviem ako v tvojom prípade ale držím palce.
A ak by si náhodou chcel nový motor v Bavárií tak musíš povedať že si klubák inak ti to nedajú a ak si klubák tak nový motor stojí 4000 euri.
A mimochodom ani moje auto nieje cuker je to tiež riadny kýblik ale mám ho rád