... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
paleccc
Autor témy
Auto: BMW e39 520d
Kraj: Nitriansky

e39,520d r.v.10/2000-rucna brzda,neviem si poradit

Piatok, 4. Marca 2011, 16:50

Caute, rucna brzda mi nebrzdi dopredu iba dozadu...tj. ked stojim na kopci zadkom dole,tak je to ok,ale ked opacne,tak sa mi auto kotula dopredu aj so zatiahnutou rucnou. Uz mi kvoli tomu nepreslo raz na STK, siel som do servisu, povedali, ze tomu nic nieje. Nakoniec som musel spravit STK po znamosti. Nedalo mi to, dal som to znovu do servisu, vymenili mi oblozenia ruc. brzdy, dotiahli lanka pri kolesach aj v interiery pri pake. Na pocit sa mi to zdalo hned lepsie, siel som vyskusat na kopec a zase nic. Dozadu zabrzdi, dopredu nie. Tak Vas prosim o radu ci s tym nemate nejake skusenosti alebo nejaky dobry napad ako by to slo odstranit. Mam na aute este jednu vec co ma trochu trapi a to, ze ked prechadzam nerovnostami tak mi to zo spolujazcovej strany vydava nejaky cudny plechovy zvuk, take jemne klepotanie. Pocut to vsak iba ked je otvorene okno, pokial mam vsetko zavrete vnutry nic nepocut ani necitit. Dal som vymenit tycku stabilizatora na spolujazdcovej strane (nieco som cital tu na fore okolo toho), ale nepomohlo...Pokial by sa nasiel nejaky sikovny mechanik ci nadsenec pre BMW do 50 - 70km okolo Šale, tak by som aj dobehol...Uz mi to fakt lezie na nervy, ze v servise mi len povedia toto a toto vymente a ajtak pi...u z toho.

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: e39,520d r.v.10/2000-rucna brzda,neviem si poradit

Piatok, 4. Marca 2011, 17:22

Daj este vymenit to prislusenstvo celusti, to jest tie pruzinky, zaistovaky a tak. Nestoji to vela cela sada cca. 15-20€

Kedze mas vsetko vymenene, aj lanka aj celuste, skusil by som uz len to.... potom uz bude vsetko nove a musi fungovat bez problemov.

A mas pravdu radsej si najdi neakeho znameho, lebo v servisoch niekedy nemaju cas riesit prkotiny, a viac sa zameriavaju na vaznejsie veci.

paleccc
Autor témy

Piatok, 4. Marca 2011, 21:24

Nevedel som,ze je ktomu aj nejake prislusenstvo...skusim teda :smile:

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Piatok, 4. Marca 2011, 22:43

Vacsinou sa odporuca menit aj to prislusenstvo pre istotu, lebo tie pruziny sa casom a teplotou unavuju a uz nemaju tie vlastnosti ako nove + hrdza je svina, a moze sa tam co-to ulomit pri vymene celusti, alebo rovno pocas prevadzky.

Zaujimave ze Ty to v servise nepovedali, ze by bolo dobre vymenit aj to.... pri cene tych celusti + laniek + roboty je to zanedbatelna polozka

paleccc
Autor témy

Sobota, 5. Marca 2011, 16:39

Nielenze mi skoro nic okolo toho nepovedali, ale ked som si vyzdvihol auto bolo od blata este aj na streche a na sedackach a castiach interieru sama skvrna od oleja + totalny bordel vsade a kym som prisiel domov, tak som mal ruky cierne ako by som sa vrtal niekde v motore sam. Mam uz vazne nervy na nich...Potrebujem si najst nejaku rozumnu nahradu - tam som bol uz isto posledny krat. Lenze na origo BMW servis nemam rozpocet ](*,)

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Sobota, 5. Marca 2011, 23:43

paleccc napísal:
Nielenze mi skoro nic okolo toho nepovedali, ale ked som si vyzdvihol auto bolo od blata este aj na streche a na sedackach a castiach interieru sama skvrna od oleja + totalny bordel vsade a kym som prisiel domov, tak som mal ruky cierne ako by som sa vrtal niekde v motore sam. Mam uz vazne nervy na nich...Potrebujem si najst nejaku rozumnu nahradu - tam som bol uz isto posledny krat. Lenze na origo BMW servis nemam rozpocet ](*,)

no akoze keby mi vratily auto v takom stave, tak im tam vsetkym poodrazam hlavy !!!
Jak si nieco take mozu dovolit!!!
Numusis ist do origo, je kopu inych servisov lacnejsich a mozno aj kvalitnejsich. Vyskusaj sa spytaj niekoho tu na klube co je z tvojho okolia, ci nevie o nejakom dobrom servise.

Ked sa k zakaznikovmu autu spravaju takto, tak si neviem predstavit, ze aku kvalitu prace mozu odvadzat. Radsej tam uz ani nechod.
Ja ked som videl ako mal chlap moje auto v servise, cistota ako u doktora, navlek na sedacke, na volante, na pake, a papierovy kobercek....dobreze este aj on nemal navleky :)

A inak, daj vymenit tie pruzinky ako pisal lionlion, tak by mohlo pomoct.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

paleccc
Autor témy

Pondelok, 7. Marca 2011, 21:08

No kvalita prace asi taka,ze dnes som bol reklamovat vsetko co mi robili...zaplatil som 88 evri a nic z toho...este ako by toho nebolo dost som si vcera oskrel bok na aute, tak uz mam uplne hlavu v smutku.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných