... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Vlad
Kraj: Bratislavský

Re: Dorobenie navigácie do E39

Utorok, 27. Októbra 2009, 17:39

.
Naposledy upravil/-a Vlad v Utorok, 8. Októbra 2024, 17:01, upravené celkom 1 krát.

jany___
Auto: e39 530d

Sobota, 28. Novembra 2009, 17:41

troska ozivim tuto temu.. Pokial si zozeniem samotne displej, mozem vyuzivat okamzite funkcie boardcomputera a radia, alebo je nutne nejake dokablovanie, zmena konektorov?
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
pepino

Sobota, 28. Novembra 2009, 18:31

pokial myslis origo displej 16:9, tak je to len samostatny displej s mechanikou (u e39 kazetovou, u e46 je tusim aj cd). BC neviem ci pojde, ale radio urcite nie, radio je vzadu v kufri.
E39 530iA titansilber 170 kW
E90 LCI 320xd 130 kW
G30 530xd 195kW
F56 Mini Cooper S

ice.blade

Sobota, 28. Novembra 2009, 18:51

jany___ napísal:
troska ozivim tuto temu.. Pokial si zozeniem samotne displej, mozem vyuzivat okamzite funkcie boardcomputera a radia, alebo je nutne nejake dokablovanie, zmena konektorov?

display je len drobnost ktora sama o sebe ti bude na nic... potrebujes k tomu BM24 alebo BM52 radiomodul aby ti fungovalo radio a fungovali repro... potom mozes rozmyslat nad dalsimi modulmi... ako MK3-4 navi, anteny, tv modul, video modul... na vsetko potrebujes mat kabelaz ;)

jany___

Sobota, 28. Novembra 2009, 19:32

oki, zacinam tomu pomaly chapat.. Dajme tomu, ze mam origo radio,nieco ako je tu na fotke. Toto radio je samostatne, cize ma vsetku elektroniku priamo v tele, alebo je tam tiez daky modul, ako riadiaca jednotka a tiez daka kablovacka do kufra uz spravnea ? Obrázok
Obrázok

ice.blade

Pondelok, 30. Novembra 2009, 08:52

jany___ napísal:
oki, zacinam tomu pomaly chapat.. Dajme tomu, ze mam origo radio,nieco ako je tu na fotke. Toto radio je samostatne, cize ma vsetku elektroniku priamo v tele, alebo je tam tiez daky modul, ako riadiaca jednotka a tiez daka kablovacka do kufra uz spravnea ?

1din radia maju prevazne radiomodul v sebe... kablovacku mas spravenu maximalne na cd menic v kufri... ved sa pozri sam co tam mas :)

ice.blade

Pondelok, 30. Novembra 2009, 10:54

VK-Tomáš napísal:
Veru každý si povie že kašlat 16:9 vsak potom si dorobím hheheh investicia tak 700evri a to bez TV modulu + kolko je tam kablovačky heh to by som sa na to asi vykašlal ak chce niekto v aute 16:9 tak je najlepsie kupit uz auto čo to ma.
Totižto jak aj Ice napísal monitor je ti same na nič keďže same nič neovláda na všetko potrebuješ samostatný modul v kufri.
-radio modul
-GPS modul
-telefón
-GPS mechanika
-TV modul, ten ma tuším aj video modul vsebe
-Veksler
-popripade zosík
Je toho docela dosť a keď si predstavim, že to všetko treba nakáblovať :D
Radšej by som sa nato aj vykašlal a radšej riešiť 2DIN radio na ktorm môžeš aspoň rádio a CDčka počúvať lebo na NAVI potrebuješ aj tam GPS modul ak to nemá vstavaný nejaký.
Takže tak no viete nie zbytočne sú autá so 16:9 drahšie o niečo :mrgreen:

skor by som to povedal tak ze MK3 a MK4 navi maju v sebe GPS modul lebo ten som si v aute nenasiel a nieco take som cital na par forach... a TV tuner co mam ja nema ziadne vstupy takze videomodul sa dava zvlast :)

kablovacky tam aztak velmi nieje... vytiahnes radio, panel klimy, vyberes sedacku vodica a pod spodny koberec natiahnes jeden zvazok kabla az do kufra... gps anteny som netahal ale pochybujem ze to bude strasne :)

je to drahsi spas... ale ak to spravis budes mat z auta ovela lepsi pocit... ina varianta je kupit 2din ramik, redukciu na iso ak ju tam nemas a zohnat si hoicake 2din radio :) niektore celkom pekne vyzeraju v interieri... cenovo to vyjde o nejakych 200 eur lacnejsie cca nez origo

ice.blade

Pondelok, 30. Novembra 2009, 11:20

4 moduly? nemas to nahodou nafotene? ja mam menic pod nim mk3 navi pod tym radiomodul, vedla tv tuner a este vedla dsp zosilnovac... ci nieco take kde ide mrte kablov k repro... :) co to tam este mas sakra? :D

jany___

Pondelok, 30. Novembra 2009, 20:23

aby som ujasnil situaciu, snivam nahlas, to radio v auticku, ktore mozno zoberiem a kedze ponho ideme az buduci tyzden, riesim zatial blbosti a robim si radost:) V podstate som toho pocital dost na tuto temu, a riesenie zmenou na velky displej nevedie. Myslim ze mi bude uplne stacit vymenit cd mechaniku za novsiu, ktore podporuje mp3, resp. dokupim aux modul, ale tam by musela byt opat podmienka, ze potrebujem mat nakablovany wechsler do kufra, co zatial neviem. Nasiel som par takychto na nete a myslim ze mi to bude uplne postacovat.
Obrázok

Duplo
Auto: 911 GT3 Clubsport

Streda, 2. Decembra 2009, 10:57

tie ramceky nevyzeraju moc dobre a ak sa tam ma niekto srat s kabelazou a modulmi tak je to zbytocne a verim tomu, ze aj predrazene. chcel som original dvd s navi do M5 ale ako som si to precital, berem ruky prec :D
dik
BMW 1M Coupe
BMW E53 4.8is
ex BMW F01 730d
ex BMW E30 318is
ex Mini Cooper S JCW
ex BMW 750i E65 LeMans Blau Individual
ex BMW 530d E61
ex BMW M3 E36
ex BMW M5 E39 LeMans Blau
ex BMW 325i E30
ex BMW Z3 coupe
ex Mini Cooper S

marekalpina
Auto: bmw
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Decembra 2009, 21:52

ja som menil origo radio za navi s obrazovkou 16:9 a pre vsetkych ktorych to zaujima ide to ..treba mat len vsetky komponenty a komplet kabelaze k tomu. Ja som si to bol vyberat s auta takze smontazou som to mal o to lahsie. Traba pri tom rozobrat "pol" auta ale nic hrozne co sa neda zvladnut. :D

Vlad

Pondelok, 7. Decembra 2009, 07:24

.
Naposledy upravil/-a Vlad v Utorok, 8. Októbra 2024, 16:59, upravené celkom 1 krát.

marekalpina
Auto: bmw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 7. Decembra 2009, 14:55

cele ma to stalo 350eur :D -monitor 16:9,navi MK3,tv modul,radio modul,antenne zosilovace,antena gps,kabelaz a drziaky. Jedine co som nezapajal boli kable k licht modulu a k dsc, to ked je zapnuta navi a vojdes napr. do tunela kde stratis signal z druzice,tak ti to zatial snima trasu podla kolies. Ale to ja niako neriesim.. :wink:

chefino
Autor témy
Auto: E60 530xd LCI

Pondelok, 7. Decembra 2009, 15:02

marekalpina napísal:
cele ma to stalo 350eur :D -monitor 16:9,navi MK3,tv modul,radio modul,antenne zosilovace,antena gps,kabelaz a drziaky. Jedine co som nezapajal boli kable k licht modulu a k dsc, to ked je zapnuta navi a vojdes napr. do tunela kde stratis signal z druzice,tak ti to zatial snima trasu podla kolies. Ale to ja niako neriesim.. :wink:

A odkial si kupoval? Na inzerát? eBay?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných