... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
sesto
Auto: BMW 530i E39
Kraj: Bratislavský

Re: Da sa dať LPG na 530i ? (e39)

Pondelok, 22. Februára 2010, 08:57

V Nemecku sa mi zda ze si mozes LPG tankovat sam.
Auto ti startuje na benzin.Akonahle teplota motora dosiahne nastaveny bod tak sa ti to prepne na LPG.V tom by som videl vyhodu.Auto niejde stale len na LPG ale ide aj na benzin obcas.

veroli
Auto: e12
Kraj: Košický

Pondelok, 22. Februára 2010, 17:00

O garazach to plati,aspon dufam,a startovanie na benzin ,ked nastartujes na lpg v mraze moze ti plyn zamrznut v zmiesavaci,kamosovi to tak robí v alfe,este to aj pekne streli do sania a povyhadzuje mu nasavacie trubky,aspon to tak robilo,kym si tam nedomontoval nejaku svojsku speci elektroniku,zase dalsie toledo ide hned aj v mraze,sice skoci na benzin ale hned sa prepina na lpg a niekdajsi moj pick up benzin ani nepoznal...no a dnesne priame vstriky neviem...toto sa hybe okolo mna ,tak len taky moj postreh
e12

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Pondelok, 22. Februára 2010, 17:32

Ak platí to s garážami, tak je to pre mňa passé, lebo mám miesto v krytej, rovno pod domom :^o

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 23. Februára 2010, 01:04

chefino napísal:
Ak platí to s garážami, tak je to pre mňa passé, lebo mám miesto v krytej, rovno pod domom :^o

Zo zakona to zakazane nie je. Zalezi na tom ci je na garazi tabula zakaz vjazdu LPG.
Ak nie je, mozes tam parkovat.

Okrem toho zakon hovori:
... zákaz vjazdu vozidiel, ktoré vo svojom pohonnom systéme využívajú skvapalnený ropný plyn LPG, ...

ak prepnes na benzin, tak vo svojom pohonnom systeme vyuzivas benzin a nevyuzivas skvapalneny plyn.
Ja by som tam veselo parkoval.
Aby som nieco porusil, v zakone by muselo stat ze zakaz vjazdu vozidiel vybavenych pohonom vyuzivajucim plyn..

Tieto zakazy vymysleli este kvoli zastaralym systemom bez elektronickeho ventilu v nadrzi.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

petomik
Auto: Bmw E46 330i
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Februára 2010, 16:24

Tak potom nieje ocom, uz su aj garaze vyriesene, uz len najst spravny lpg system pre M54 motor a firmu, ktora ma s tym motorom skusenosti a ide sa na to :)

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Streda, 24. Februára 2010, 10:04

Určite je ten zákaz aj kvôli bezpečnosti, LPG je ťažšie ako vzduch ostáva pri zemi, čiže je to nebezpečné kvôli možnosti výbuchu, otrávenia atď.

Viem že všetcia majitelia LPG budete argumentovať že ale váš systém je v pohode, že nie je na ňom nijaká porucha. Ale žijeme na Slovensku, veľa ľudí má LPG namontované podomácky, nelegálne, na pravidelné kontroly sa nechodí ani omylom, či skôr ako tu niektorý členovia píšu chodí sa ale bez prítomnosti auta ](*,) . Je to skôr aby nejaká stará škodovka s LPG tam nešla a neohrozovala, ale proste zákaz platí pre všetkých a zbytočné sa hádať. Pravda je že je to do istej miery aj obmedzenie a možno by sa to dalo aj právne uhádať bez pokuty atď... ale je to v prvom rade o ochrane zdravia. Keď sa stane neštastie že nejaké auto vybuchne, alebo sa otrávi pár ľudí, potom ľudia pochopia že medzery v zákonoch netreba zneužívať. A najlepšie to pochopí človek keď to zažije, tým nikomu neželám aby sa otrávil plynom ktorý uniká zo starej škodovky..

Tu je o tom aj článok :

http://natankuj.sme.sk/c/4272382/preco- ... g-nie.html

chefino

Piatok, 21. Mája 2010, 00:26

Chalani, ešte mi dnes bracho vravel, že po montáži LPG sa z 5 miestneho auta stáva 4 miestne (aj to vraj zapíšu do TP)... je to pravda? Zatial som nič nevygooglil...

martinko8888
Auto: BMW525D E61a316i E90
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Mája 2010, 07:24

chefino napísal:
Chalani, ešte mi dnes bracho vravel, že po montáži LPG sa z 5 miestneho auta stáva 4 miestne (aj to vraj zapíšu do TP)... je to pravda? Zatial som nič nevygooglil...

Ano je to pravda a je to kvôli váhe,nádrže plus kvapalného plynu a celého toho ústrojenstva čo k tomu patrí,lebo auto ma svoju najväčšiu prípustnú hmotnosť ktorá sa počíta s plnou posádkou čo je päť osôb a plus batožina takže sa ubrala jedná osoba a to ti zapíšu aj do TP že máš iba štvor miestne auto aspon to tak bolo niekedy ale pochybujem ze sa to zmenilo.
Ja osobne som mal plyn a viac by som nechcel určite je lepšia varianta nafta ale to je môj názor

chefino

Streda, 23. Februára 2011, 11:08

Tak pár dní dozadu kamošovi vystrelil piest, skrz pripečený piestny krúžok na X5 E53 4.4i LPG, motor mal origo okolo 130 tisíc, chalan kúpil, prerobil a na plyne spravil asi 15... motor KO, oprava GO asi 3000e alebo nový motor. Proste plyn je dosť suchý a nemaže ako benzín, tak vraví môj mechanik. Je možné, že chalanisko neprepol občas na benzín, neviem. Každopádne tie motory nie sú stavané na plyn a podstupujú väčšiu záťaž a opotrebenie ako pri benzíne, aj keď sa niekto bude oháňať, že plyn nerobí karbon. No a čo, karbon sa dá odstrániť, zapečený piestny krúžok už ťažšie.

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 23. Februára 2011, 12:10

bud treba pouzivat trocha iny olej, alebo prepinat na benzin, samozrejme normalne vymeny oleja, ked vdaka longlifu menil olej mozno raz tak myslis ze to bolo ok?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

blana

Streda, 23. Februára 2011, 21:41

E39 525tds - E39 530i - E65 745i - E61 525d

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Štvrtok, 24. Februára 2011, 00:07

k tomu čo sa písalo hore.. LPG na slovensku nemože do podzemnych ale v zahraniči už hej.. pri novych systemoch je tam nejaka nová poistka vdaka ktorej to nema šance uniknuť.. samozrejme pravda že stare auta nič moc..
Kontroly su už len ked niekto chce.. povinne myslím už nie sú.
Do Tp len 4 osoby..
A píše sa že sa menej opotrebuvava motor..neviem či to je tak pravda.. je to tak polopravda.. a OLEJ sa odporúča meniť iba za kvalitný.. A 1/3 z pôvodného servisneho intervalu.. :).. Síce bude ten olej čistý.. ale su tam nečistoty ktore vdaka LPG nevidieť okom :wink:
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Štvrtok, 24. Februára 2011, 09:59

Mi_t_is napísal:
k tomu čo sa písalo hore.. LPG na slovensku nemože do podzemnych ale v zahraniči už hej.. pri novych systemoch je tam nejaka nová poistka vdaka ktorej to nema šance uniknuť.. samozrejme pravda že stare auta nič moc..
Kontroly su už len ked niekto chce.. povinne myslím už nie sú.
Do Tp len 4 osoby..
A píše sa že sa menej opotrebuvava motor..neviem či to je tak pravda.. je to tak polopravda.. a OLEJ sa odporúča meniť iba za kvalitný.. A 1/3 z pôvodného servisneho intervalu.. :).. Síce bude ten olej čistý.. ale su tam nečistoty ktore vdaka LPG nevidieť okom :wink:

na zaklade akeho zakona sa podla teba nemoze do podzemnych garazi ?
ja som nasiel ze sa nemoze iba ak tam je tabula zakaz vjazdu s LPG.

v DE maju garaze spravene odvetravanie tak aby to odtieklo,
ale stale sa moze majitel rozhodnut ze da zakaz vjazdu s LPG.

fakt je ze ak neni elektromagneticky ventil aj na nadrzi, je lepsie to dorobit,
lebo natrhnes trubku niekde pod autom a vsetok plyn z nadrze pojde von..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Štvrtok, 24. Februára 2011, 13:38

v zákone neviem kde to je ale 95% garaži na slovensku maju zakaz LPG.. Preto som to naopísal že je to tu rozšírené.. Dokonca aj tie nové to tak majú.. takže nič sa na tom nezmenilo.. V zahraniči je to už o inom \:D/
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných