... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
slimthug
Autor témy
Auto: bmw e39 528i
Kraj: Košický

čistenie motora ..................

Sobota, 3. Apríla 2010, 12:01

caute bavoraci :idea: , potrebujem radu len mam tak trochu obavy.mam spinavy motor a chcel by som to naniest arvou alebo nejakym cistiacim a odmastovacim prostiedkom a potom to vystriekat vapkou.hacik je v tom ze je tam ta riadiaca jednotka a rozdelovac a mam obavy ze ked to vysprchujem tak to uz nenakopnem :-k ! ake mate skusenosti ake rady.alebo to robit pocas nastartovaneho auta alebo nie. budem vdacny za kazdu radu.dikes
Bmw e39 528i

eX-Bmw e39 528i

eX-Bmw e34 535i

eX- Daewo Nexia 1,6Glx

eX- Bmw e34 524td

slimthug
Autor témy

Re: čistenie motora ..................

Sobota, 3. Apríla 2010, 14:19

:?:skuste mi poradit hosi chcem nech to vyzera dobre aby som to nejak vycistil
Bmw e39 528i

eX-Bmw e39 528i

eX-Bmw e34 535i

eX- Daewo Nexia 1,6Glx

eX- Bmw e34 524td

dzyko
Auto: E46 323Ci
Kraj: Bratislavský

Sobota, 3. Apríla 2010, 16:45

myslim ze to staci z niecim zakrit

drak
Auto: bmw 330 ci smg
Kraj: Prešovský

Sobota, 3. Apríla 2010, 17:15

zbitocne tam budes davat arvu. staci ked to vystriekas z vapkou. hlavne davaj pozor na alternator a elektricke casti. ale pojde bez problemu. a riadiaca jednotka je v plastovom krite tam sa voda nedostane

slavo-22
Auto: 525 TDS 98
Kraj: Žilinský

Sobota, 3. Apríla 2010, 19:42

ja som vapkou vystriekal cely motor a v pohode nic sa nedeje ale je to asi individualne :wink:

sesto
Auto: BMW 530i E39

Sobota, 3. Apríla 2010, 22:09

Zober arvu alebo nieco porobne, daj ju do rozprasovaca a obstriekaj cely motor aj s kapotou.daj tomu cca 5 minut a este raz to obstrekni.Ak mas nieco poriadne spinave zober stetec najlepsie s s dlhou ruckou a vydrhni zamastene alebo sinlo znecistene miesta.Altik moc nestriekaj aby vydrzali loziska este nejaky cas :-))
potom staci vodou oplachnut.Da sa aj wapkou ale nechod moc blizko.
Veko rozdelovaca potom daj dole a vnutro ocisti.Skontroluj kontakty ci niesu opalene pripadne prestrekni sprayom na kontakty.
Najlepsie by bolo keby nebol motor moc horuci aby sa nastriekana arva hned nevyparila.
Jasne ze vsetko na vlastne riziko.
ja som motor umyval na viacerych autach a bez problemov.Ale zase neprehanaj to s wapkou.

slimthug
Autor témy

Nedeľa, 4. Apríla 2010, 10:12

jj ta riadiaca je v plastaku obalena len mam starost o ten alternator vies pocul som od viacerych ze to dosrali ohladom s alternatorom ze potom si pockali paru dni kym to vysklo a potom to opat nakopli :| . musim s arvou alebo s nejakym odmastovacom lebo mam spinavy motor a chcem nech sa to ukazuje v cistote.rozmyslal som ze co tak zakryt alternator komplet do nejakej tasky prelepit a tak to vystriekat hm? :?: aspon tomu predidem ze sa tam dostane voda .ale inac dikes za radu SESTO .

este jedna vec hosi poradte mi nejaku dobru stranku kde objednam na obidve strany e34 tie podbehy umele co su pod dverami vopred dikes....
Bmw e39 528i

eX-Bmw e39 528i

eX-Bmw e34 535i

eX- Daewo Nexia 1,6Glx

eX- Bmw e34 524td

sesto
Auto: BMW 530i E39

Nedeľa, 4. Apríla 2010, 10:24

neries ten altik.Ked to iba ofrkas nic sa nestane.Aj keby si ho poriadne preplachol niec sa nestane.Hlavne necakaj treba s tym hned jazdit nech sa voda odpari.

slimthug
Autor témy

Nedeľa, 4. Apríla 2010, 10:37

to mi je jasne ze ked sa tam nieco dostane (voda), hned to nakopnem a prebehnem sa s tym :roll: .este ak by si mi vedel poradit nejaky link na tie prahy pod dverami ,ak nieco poznas za dobru cenu budem vdacny :idea:
Bmw e39 528i

eX-Bmw e39 528i

eX-Bmw e34 535i

eX- Daewo Nexia 1,6Glx

eX- Bmw e34 524td

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30

Utorok, 6. Apríla 2010, 23:41

http://www.bmwklub.sk/vymenim-darujem-bmw/vymenim-univerzalne-laminatove-prahy-t24068.html

ked kupiš neaký laminatové prahy nebudeš spokojní a pochodíš ako ja ,nepasuje , tažko pripevniť ,a vyzera to gyčovo tuzersky, skus niekde zohnat origo z M5ky
tie čo som kupil som rozbalil prirovnal a odložil, už vyše roka stoja v garaži a zavadzajú,
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

Britt
Auto: BMW 530 i Touring

Streda, 7. Apríla 2010, 11:34

Ta Arva na motor je v pohode. Ta vapka uz menej. Viacero ludi co robi z autami neodporuca vapku na motor. Vraj sa pri takom tlaku poskodia aj slabsie uchytene sucasti motora. Nejeden nestastnik uz mal problem po umyti motora s vapkou. Pod tlakom sa moze voda dostat aj na miesta kam by sa inak nedostala a narobit poriadnu skodu. Aj ked zakrjes alternator taskou igelitom moze sa stat ze tlak tu tasku roztrhne a voda sa moze do alternatora dostat. To vsak este niej to najhorsie. Dnes su na trhu fakt dobre chemicke pripravky na cistenie motora a netreba na to silny prud vody. Staci ked na oplachnutie pouzijes nadobu z vodou alebo hadicu. Najcastejsim problemom pri umyvani vapkou su vytopene riadiace jednotky a to kazdy vie ze je pecka. Jednu takto okupanu riadiacu jednotku mala aj moja sestra na Mercedese. Suma sumarum vapku do motora nestrkat.

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Apríla 2010, 11:45

ani s tym altikom to nie je nic kriticke, mam na Lade Nive alternator Bosh, hodne podobny tomu v bmw, brodim s tym cez rieky, ze alternator je 30 a viac cm pod vodou a nie je ziadny problem, ani s dobijanim ani s loziskami. Ovela viac nez cista voda mu skodi prach a piesok.

Motorovy priestor umyvam ako tu uz bolo spomenute, najprv Arva v rozprasovaci a potom dokladne oplachnutie wapkou. Nikdy nebol s nicim ziadny problem.

PS:skor to vyschne ked je motor este teply/cim nemyslim 100stupnov, staci tak okolo 50 aby zas nic neprasklo/....

slimthug
Autor témy

Streda, 7. Apríla 2010, 14:32

dik za radu majo ja s tym cakam lebo mam kus strach vies ale snad ta arva pomoze a niecim to opachnem aby tam nebol taky tlak ako pri wapke .dikes zatim
Bmw e39 528i

eX-Bmw e39 528i

eX-Bmw e34 535i

eX- Daewo Nexia 1,6Glx

eX- Bmw e34 524td

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní