... všetko o BMW ...
michalkubik napísal:Caute, mam 320d, 136PS, dal som si nahrat upraveny softw., co zvysilo vykon o 25% (na 170PS).... je to sakra velky rozdiel .... na taketo chipovanie som pocul vela nazorov pozitivnych (od majitelov chipnutych aut) aj negativnych (od majitelov seriovych nastaveni r.j.), ale este nikoho som nepocul povedat .... "dal som chip a dotrtkalo mi to motor"
.... podtrzeno, secteno - CHIPTUNING DOPORUCUJEM
Michal
airbone napísal:mne odislo turbo na 530d pri 140tkm (pravych). A to bez chipu. Ale turbo neni vsetko, su tam aj ine veci ktorych zivotnost chip moze skratit.
k_michal napísal:Chalani nestraste tu ludi, vsetko je to otom ako sa k autu spravate,
resp. ako sa k nemu spraval predosli majitel.
Turbo neodide len tak z nicoho nic, hlavne treba dochladzovat a aj zvolnit tempo pred cielom.
To ze odide turbo pri 140tis, o niecom hovori,
asi tak bolo na tom afte aj jazdene.
k_michal napísal:Chalani nestraste tu ludi, vsetko je to otom ako sa k autu spravate,
resp. ako sa k nemu spraval predosli majitel.
Turbo neodide len tak z nicoho nic, hlavne treba dochladzovat a aj zvolnit tempo pred cielom.
To ze odide turbo pri 140tis, o niecom hovori,
asi tak bolo na tom afte aj jazdene.
airbone napísal:Myslim ze turbo je suciastka ktora zakonite odide. Niekde pri 100tkm, niekde pri 140, niekde pri 190. Ale 300tkm ti nevydrzi, neboj sa, nech by si sa k nemu spraval lepsie ako k svojej zene. Je to suciastka, co sa opotrebuva tak isto ako ostatne casti auta.
airbone napísal:Ja som karu kupil ked mala 120tkm. Pri 135 som dal spravit kompletnu prehliadku a vymeny olejov a filtrov v BMW a zaplatil tam 550eur. A lala, jedneho dna v DE zaparkujem pred restikou, dam si veceru, pridem do auta, nastartujem a motor vydava zvuky ako dve kostry co sa je..., no toto, na plechu. Hukalo to ako policajna sirena a za mnou taky kudol dymu, ze ludia volali poziarnikov ze daco hori....
Rano hybaj do bmw, vymena turba, ucet bezmala 1500eur... A jazdim spokojne dalej![]()
Aspon mam dusu na pokoji, zeby nemalo v nasledujucej kratkej dobe klaknut.....
![]()
![]()
Ale su kary co najazdia cez 200tkm a turbo facha stale, potom staci aj repas co vyjde dvakrat menej ako nove.
Zrejme predchadzajuci majitel co mal moje auto bol kkt a daval mu kapky za studena, alebo to casto vypinal pri zeravom turbe. Zatial musim poklopat ze motor bezi ako hodinky.