... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
George2103
Autor témy
Auto: bmw E39 525tds
Kraj: Žilinský

CD menic

Nedeľa, 15. Júla 2012, 15:33

Zdravim,chcem sa sptytat ci do radia ktore som odfotil je mozne napojit CD menic.V aute som ho nenasiel tak bol pravdepodobne vybraty alebo tam vobec nebol ale to ja netusim tak sa chcem spytat vas co mate radio ako ja.Velmi by mi to pomohlo.Alebo mi poradte co by bolo najlepsie zakupit aby som radio mohol napojit na nieco do coho by som mohol dat usb a pod.Samozrejme okrem kazetoveho adapteru a fm transmitteru.Tieto produkty som uz kupoval a stali za velke h...o :( Ide o radio z E39 r.v 98
Prílohy
1 [640x480].jpg
1 [640x480].jpg (64.2 KiB) 2341 zobrazení

fox1k
Auto: BMW

Re: CD menic

Nedeľa, 15. Júla 2012, 19:28

niečo takéto? http://www.xlink.sk/8-bmw :wink:

rasto524
Auto: bmw e39 530i

Nedeľa, 15. Júla 2012, 19:30

George2103 napísal:
Zdravim,chcem sa sptytat ci do radia ktore som odfotil je mozne napojit CD menic.V aute som ho nenasiel tak bol pravdepodobne vybraty alebo tam vobec nebol ale to ja netusim tak sa chcem spytat vas co mate radio ako ja.Velmi by mi to pomohlo.Alebo mi poradte co by bolo najlepsie zakupit aby som radio mohol napojit na nieco do coho by som mohol dat usb a pod.Samozrejme okrem kazetoveho adapteru a fm transmitteru.Tieto produkty som uz kupoval a stali za velke h...o :( Ide o radio z E39 r.v 98

co je to za radio???? nafot ho aj spredu lebo takto to nevidno ale malo by sa dat....ten malicky stvorcek vlavo dole na tej koncovke to by mal byt vystup na cd menic.....mas na to aj kabel???? teda tam je nejaky pripojeny
bmw e39 530i "01

George2103
Autor témy

Nedeľa, 15. Júla 2012, 19:43

Takto vyzera to radio.Mam kabel len na antenu a potom konektor hlavny.Na ten svtorcek co si spominal nemam.Preto sa pytam ci sa da na to radio aj cd menic lebo ak vravis ze je to koncovka na cd menic tak povodne tam aj bol ale nenasiel som ho v aute a ani kabelaz tak to museli vytiahnut
Prílohy
BusinessKas_IRISG.jpg
BusinessKas_IRISG.jpg (86.96 KiB) 2323 zobrazení

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Nedeľa, 15. Júla 2012, 19:54

Ano do tohto to ide, presne take mam ja mam aj CD menic. Potrebujes CDmenic aj s plechovim drziakom, Kabel od radia k menicu, a kabel od menica k poistkam v kufri.

Neviem ale osobne by som ine ako CD menic neriesil, je s tym kopu problemov rozbehat to tak aby to fungovalo ako ma.... CD menic je istota, a 6x CD, na kazdom cca 20 pesniciek, to je spolu 120, a to si myslim uplne staci (teda aspon mne)

ketxup
Auto: BMW 525D Touring E61

Pondelok, 16. Júla 2012, 10:09

George2103 napísal:

Ahoj, ja som mal CD menič, teraz je vonku, lebo sa porúčal. Potom som skúšal kazetový adaptér a zvuk sa dal prežiť, ale ten kábel bol nevhodný tak na vzhľad, ale aj na praktickosť a stále to zavadzalo. Potom som skúsil FM transmitter (prvý aj druhý pokus dopadol zle - zvuk ako v hrnci, nepraktické ovládanie). Až nedávno sme išli na výlet a kamoš sa mi pchal transmitter, že nech mu to tam pustíme, že nachystal hudbu. Hovorím, že radšej budem potichu. Nakoniec to napchal miesto chladničky a že nech len skúsim (prekvapivo zvuk na také zariadenie počúvateľný, šum nevýrazný a tak môj subjektívny dojem, že kvalita lepšia ako klasické rádio a aj kazetový adaptér). Ďalšie prekvapenie, že fm transmitter je značky sencor za necelých 20€, pritom tie moje predtým boli o dosť drahšie.

V služobných máme možnosť USB počúvať vďaka parrot mki9200. Ide USB, 3,5jack a ešte tuším nejaké konektory a plus tým že je to handsfree tak to mám spárované a môžem počúvať hudbu čo je v telefóne - nevýhoda, že sa vybíja viac telefón, ale tak pri kratších cestách je to vynikajúce a hlavne tým že nejazdím vždy tým istým autom. Ovládanie tým ovládačom je intuitívne, jednoduché a praktické.

Ja by som zvažoval asi tieto možnosti:
Záleží na čom si pri počúvaní hudby primárne zakladáš a koľko do toho chceš dať a čo od toho vyžaduješ.
Kamoš kúpil 2 din rádio z nejakej KIE, osadené a nebol problém kvôli hĺbke a tak nemusel nič vyrezávať z kúrenia (aspoň tuším že to tu spomínali, že sa nevošlo hocijaké 2 din rádio), redukciu a nijak náročné zapájanie (investícia niečo medzi 300-400€).
Parrot ako som spomínal máme vo firemných (cenevo je to lacnejšie) ale nie až tak výrazne (tuším že na webe som našiel ceny ku 200€). Kvalita zvuku je bez straty kvality zvuku a výborné je možnosť konektivity. Mínus by som dal, že displej je potrebné mať pri tomto konkrétnom modeli - pri používaní je to super, že vidno názvy, dobré listovanie a podobne, ale zas už je vidno, že to v aute nie je originál a plus môže to pútať pozornosť ľudí keď je zaparkované (ak parkuješ na sídlisku).
FM transmitter (ten využívam aj ja v súčasnosti), kvalita zvuku (v mojom prípade akceptovateľná - možno náročnejšiu hudbu by nezvládal, to čo počúvam je OK). Cena v rozsahu 10-50€ je v pohode (môj konkrétne 20€). Nevýhody asi že to treba strkať a vyťahovať aby to nepútalo pozornosť. Včera som komunikoval s bratrancom a ideme skúsiť zakomponovať do prístrojovky. Len vymyslieť ako IR príjmač vytiahnúť mimo zariadenia a dať buď vedľa kazetovej mechaniky, že po odklopení bude tam senzor alebo vedľa tlačidla ASC. Cez DO by sa ovládalo a RDS bude prenášať text priamo do rádia a USB natiahnuť do priehradky spolujazdca. Lacná varianta, ak sa podarí a bude záujem tak potom môžem dať sem fotky ako to vypadá.

George2103
Autor témy

Pondelok, 16. Júla 2012, 14:53

Diky za odpovede chalani,skusim teda poriesit ten CD menic a napojit to..Ak budes mat cas tak sem kludne hod tie fotky co si spominal a pozrem sa aj na to...

rasto524
Auto: bmw e39 530i

Pondelok, 16. Júla 2012, 15:01

George2103 napísal:
Diky za odpovede chalani,skusim teda poriesit ten CD menic a napojit to..Ak budes mat cas tak sem kludne hod tie fotky co si spominal a pozrem sa aj na to...

uz som nasiel aj cd menice na mp3 origo za 150€ len neviem ci by fungoval s tymto radiom....ale osobne sa mi viac pozdava taka moznost ako pchat hocjake auxvstupy a neviem co este
bmw e39 530i "01

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Piatok, 20. Júla 2012, 20:42

MP3 do e39 nedas, radio to nezhltne.... tusim raz sa to niekomu podarilo rozbehat cez tu malu srandu na pametovky co sa napaja namiesto menica (neviem teraz ako sa to vola) ale aj tak to nefungovalo na 100%, pesnicky to prehralo iba 99-tu a zlozky to tiez neprecitalo.

Jednoducho to neni urcene na viac ako 10-rocne auto, ktore v rokoch svojho predaja ani nevedelo ze nieco take ako MP3 bude existovat..... dat tam nieco ine ako origo menic je riziko, ci to vobec pobezi a ako pobezi.

Ja som si svoj CD-menic tiez dorabal, akurat som musel menit aj radio lebo moje bolo najzakladnejsie, ktore menic nepodporuje. A kebyze nemusim vybrat vodicovu sedacku kvoli tahaniu kabla k radiu, tak do hodiny nemam co robit. Uplne jednoducha montaz, nic netreba kodovat, vsetko hned funguje... aj multifunkcia na volante

jiracing
Auto: Hrkálka
Kraj: Trnavský

Sobota, 21. Júla 2012, 18:42

George2103 napísal:

Kup si transmitter a mas po probleme je to bomba vec.http://www.alza.sk/do-auta/fm-transmittery/18849964.htm
Ex E34 535
E32 735
E34 525i 24v vanos
A zase E34 535
A nieco nove E38 728 manual.

serwo
Auto: E39 528iA

Nedeľa, 22. Júla 2012, 03:43

A co toto???
http://www.bavariansoundwerks.com/category/282/0/BMW-iPod--iPhone-Integration/

Na stranke je konfigurator, kde si zadate model auta a vyhodi vam dostupne produkty pren. Ja chcem objednat ten DICE MediaBridge s moznostou USB, bluetooth a iPhone dock v popolniku. Pracuje to aj s DSP-ckom a hlavne podporuje plnohodnotne ovladanie OEM radiom.

Na yt su aj instalacne videa a nie je to nic zlozite. Napr. tu:
http://www.youtube.com/watch?v=DqE2ufBqId4&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=PgDSQdqgi8c&feature=relmfu
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 22. Júla 2012, 11:11

no ja som mal menic na cd ale bola to blbost na ntu....
tak som poriesil xcarlink a odvtedy svaty pokoj objednaval som to z ciech nakolko u nas sa nedal vtedy zohnat aj s citanim id3tagov... stalo ma to cca 200€ aj spostou cakomp prask..
robota asi tak na 2h
inak max spokojnost...
ale teraz uz zase pokukavam po niecom inom...dynavine hmmm
len este stale stoji nejak viac ako by som bol ochotny za to dat...resp ak by sa mi podarilo predat to co mam v aute teraz navy radio a xcarlink tak by som nad tym aj zacal silno uvazovat

serwo
Auto: E39 528iA

Nedeľa, 22. Júla 2012, 14:14

Dynavin by som bral hned. Je to dobra masinka, aj ked je trochu vyssia obstaravacia cena, ale nanestastie mam v aute DSP, s ktorym toto radio nefunguje. Problem je v tom, ze ked sa vyberie OEM radio, tak DSP nedostava spatny signal a ostava vypnute.

Pri Hualingan headunit (video dole) sa to da obist tak, ze OEM radio treba umiestnit dozadu k DSP-cku. Do tohto radia priviest napajanie a signal do DSP. Tym padom bude DSP zapnute a pojde aj zvuk. Nikde som sa vsak nedocital, ci to takto funguje aj s Dynavin headunit.

Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 22. Júla 2012, 18:35

no ja by som ho chcel aj koly tomu ze tam je android a vyvoj ide stale dopredu cize by to nezostalo len na mrtvom bode...jo a wifi by som tam uvital ...+3g modem...na net...ale ta cena je fakt dost vysoka na moj mmnt rozpocet

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 23. Júla 2012, 06:57

uz som videl napojeny galaxy tab v aute, interface nato je uz veeelmi davno (ressler interface), softy nato uz funguju velmi pekne, dokonca aj bc tam bolo. jedine co chyba je pekny ramik do palubky a ide sa :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných