Caute chlapci, idem sa vas opýtať kedže sa mi na mojom TDSku nepozdáva chod motora, takže ráno ak naštartujem motor ma strašné ostrý zvuk, taky klepotavý, až kým sa nezohreje. Nevedel by mi niekto poradíť? Mohol by to robiť vadný vstrek? Alebo može byť vybehaný samotný blok motora? Dakujem.
Jemne klepanie je v norme, ale klepe to ked na vacke je vydrata mensia priehlbinka a ked to prechadza cez zdvihatko tak ta vrchna cast vojde do tej priehlbinky a toto klepe. Najjednoduchsie bude zohnat komplet hlavu za 100€ so vsetkym ako novu vacku za 500€ :)
Nemusi to byt vacka, klepat mozu aj hydrostely a milion inych veci. Skus vymenit olej, mne to klepalo ako tazky naftak a vymenil som olej a odvtedy je tichucko. Skus napisat luky2208, on ti skor poradi.
tak tak klepať môže milion vecí, napr. aj taký napinák remeňa keď je tlmič unavený môže robiť nepekný klepot
R1100S ex E34 525tds calypsorot ex E39 540iA dunkelblau ex F31 330d estorilblau "A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."