... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: bmw 530d ventilator klimy

Utorok, 21. Mája 2013, 00:13

Ked sa nevladze rozbehnut same len za pomoci napr skrutkovaca
tak je s nim amen. Mozes hladat druhy.

Užívateľov profilový obrázok
tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 27. Januára 2014, 20:57

Ja to tu tiež trochu oživím nakoľko potrebujem vpredu vymeniť plast okolo vrtule a pri tejto príležitosti chcem dať dohoromady aj tento elektrický ventilátor klímky ktorý ako inak nejde :D

Len chcem poopraviť Peťa že 4 pin je odporovo riadený a 3pin je PWM (+,-,pwm) pulzne šírková modulácia nie opačne.

Otázky teraz budem smerovať hlavne na SO-DEVIL. Je verejne známe že nový 3PIN pre diesel je nemožné zohnať. Sú 4piny 3pin pre benzíne ale 3pin pre diesel nič. Ty si písal že si dal 3pin z benzínu ako teda funguje stíha to chladiť. Informácie čo mám totižto hovoria niečo o rozdieloch rýchlostí ale neviem ktorý má vyššiu alebo nižšiu :D Takže SO-DEVIL vieš nejako zrekapitulovať že aká bola teplota napr v lete či to stíhalo resp. či diagnostika nepindá na ten benzínový ventilátor. Díky :D
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Pondelok, 27. Januára 2014, 22:27

tomikelly napísal:
Ja to tu tiež trochu oživím nakoľko potrebujem vpredu vymeniť plast okolo vrtule a pri tejto príležitosti chcem dať dohoromady aj tento elektrický ventilátor klímky ktorý ako inak nejde :D

Len chcem poopraviť Peťa že 4 pin je odporovo riadený a 3pin je PWM (+,-,pwm) pulzne šírková modulácia nie opačne.

Otázky teraz budem smerovať hlavne na SO-DEVIL. Je verejne známe že nový 3PIN pre diesel je nemožné zohnať. Sú 4piny 3pin pre benzíne ale 3pin pre diesel nič. Ty si písal že si dal 3pin z benzínu ako teda funguje stíha to chladiť. Informácie čo mám totižto hovoria niečo o rozdieloch rýchlostí ale neviem ktorý má vyššiu alebo nižšiu :D Takže SO-DEVIL vieš nejako zrekapitulovať že aká bola teplota napr v lete či to stíhalo resp. či diagnostika nepindá na ten benzínový ventilátor. Díky :D

Takze tak ja som kupil vtedy v maji komplet cely ventilator z anglickej E38 735i... Napojil som ho na svoju koncovku ale len so sebou mikal pravdepodobne bol nefunkcny...Ale ja na tom svojom rozbitom som mal motor OK tak som zo svojho stareho vybral motor vymenil s tym 735i a vsetko doteraz pekne fici...Vsetko bolo rovnake a sadlo presne do seba...len akurat ked som chcel primontovat uz na saharu tak z laveho rozku som musel trosku odrezat z plastu aby tam sadol lebo trosku vadil. Ale inak tie diery na uchyty pekne pasovali iba ako ram. A myslim si ze keby bol funkcny tak problem by tam nebol ziaden,,, Presne to iste prevedenie...Motor bol aj na jednom aj na druhom uplne rovnaky. Ja som sa ho znazil najprv polepit lebo som ho mal popraskany ten stary ale ked sa poriadne rozkrutila ta vrtula ta som myslel ze mi naraznik odtrhne...takze v ziadnom pripade ho neplatajte :D ked je raz vrtula prasknuta NIC uz z nej...

http://www.youtube.com/watch?v=50PIceJUScw
ROBIL PRESNE TOTO... A ked sa na neho pozerame tak tak 2cm2 som musel odrezat z laveho horneho rohu...tam vadilo zamykanie kufra asi...

Pod nohami spolujazdca je ako keby niečo pod kobercom no zo spodku auta je všetko OK :?: ... Ked raz niekto vybere koberec alebo ho aspon odkloni tak ta pena sa tak nadvihne a vyzera to potom ako keby tam nieco bolo,,, to iste mam aj ja ale az po zasahovani ...Tiez som najprv kukal ci nieje ohnute odspodu . Neviem ci si to vyriesil alebo nie,,,

tomikelly

Pondelok, 27. Januára 2014, 23:34

No môj ventilátor vyzerá dobre :D ale čo z toho keď nejde a vôbec. Napätie na pinoch koenktoru je aj ten samotný je v pohode ale ventilátor nejde. Takže ja musím zohnať nový čo na diesel neviem tak preto som chcel vedieť či ten benzínový je v pohode.

Ak myslíš mňa čo mám ten koberec taký zdvihnutý pri dverách tak ešte som to neriešil. Potrebujem priviesť zozadu AUX dopredu takže musím vybrať sedačky potom sa chystám pozrieť pod ten koberec kde je pes zakopaný. Videl som e39 bez koberca a tam na tom mieste pozdĺž prahu je taká hlboká tá podlaha že tam môžu ryby plávať :D tak neviem že čo tam je :D

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 28. Januára 2014, 09:12

Ja si myslim ze ked zozenies z dajakej benzinovej E38 a prehodis to tak to bude OK. Ja by som do toho siel...Urcite zozenies z nejakej anglickej za par eur a vies si to vyskusat hned na mieste. Vytiahnes konektor novy ventilator len opries o SPZ napojis a uvidis ci to ide...Len teraz sa asi klima vonku nezopne ked su minusove teploty.

Tahal som kable na subwoofer a nedaval som vonku sedacky je tam dost miesta aj ked vyberies len plastove prahy a vopchas ich za koberec...inak pod kobercom je asi 10cm pena skoro a potom este polystyren. Ta pena ked sa trosku zdeformuje tak to potom vyzera ako keby si mal nieco pod kobercom "alebo ohnutu podlahu :wink: "

tomikelly napísal:
No môj ventilátor vyzerá dobre :D ale čo z toho keď nejde a vôbec. Napätie na pinoch koenktoru je aj ten samotný je v pohode ale ventilátor nejde. Takže ja musím zohnať nový čo na diesel neviem tak preto som chcel vedieť či ten benzínový je v pohode.

Ak myslíš mňa čo mám ten koberec taký zdvihnutý pri dverách tak ešte som to neriešil. Potrebujem priviesť zozadu AUX dopredu takže musím vybrať sedačky potom sa chystám pozrieť pod ten koberec kde je pes zakopaný. Videl som e39 bez koberca a tam na tom mieste pozdĺž prahu je taká hlboká tá podlaha že tam môžu ryby plávať :D tak neviem že čo tam je :D

tomikelly

Utorok, 28. Januára 2014, 17:20

Ja chcem pre istotu nový :D len som chcel vedieť či nevieš ako to je. Ale tak skúsim objednať ten ak nič tak vrátim :D

Za ten koberec máš PM nechcem aby to tu bolo off topic 8)

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 28. Januára 2014, 18:14

tomikelly napísal:
Ja chcem pre istotu nový :D len som chcel vedieť či nevieš ako to je. Ale tak skúsim objednať ten ak nič tak vrátim :D

Za ten koberec máš PM nechcem aby to tu bolo off topic 8)

Skus ved vyskusat ho mozes...Ja osobne si myslim ze ked stiha chladit benzinovy: klimu a motor tak bude musiet aj diesel...Ja by som do toho siel ale novy by som nekupoval...

tomikelly

Utorok, 28. Januára 2014, 21:37

Tak ja nehovorím že z BMW nový :D tam sa dá kúpiť aj na diesel. Ale nechcem aby som časom dopadol znovu tak ako teraz...

SO-DEVIL
Autor témy

Utorok, 28. Januára 2014, 21:47

Ked kupis tak ako ja za 20 euri :) tak sa moze kazit :D klop klop klop
tomikelly napísal:
Tak ja nehovorím že z BMW nový :D tam sa dá kúpiť aj na diesel. Ale nechcem aby som časom dopadol znovu tak ako teraz...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných