... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

johny_BMW
Auto: BMW E39 530DA 142kw
Kraj: Košický

Re: BMW 525d E39 Vymena oleja v prevodovke

Pondelok, 27. Augusta 2012, 19:09

pelo napísal:
Dnes to robi uz kazdy "kuchar/casnik" a potom sa cudujeme, co za sroty sa to predavaju v inzercii...po takychto vysoko "odbornych" zasahoch...

Robil mi to jeden pan na ktoreho som dostal kontakt tu s klubu, a mu preslo viac prevodoviek rukami ako mi sme chleba pojedli....

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Pondelok, 27. Augusta 2012, 21:42

Nuz ako povieš, ja viem velke prd asi... Podla roku Tvojho auta mas GM prevodovku. Ked si menil olej, nebol som pri tom. Nemozem povedat , ako vyzeral povodny olej, ci bol citit spaleninou, aky a kolko oleja si tam nalial. Nikomu netlacim moje nazory, od nikoho za to nepytam peniaze, nikoho nenutim ku mne chodit, kazdy ma volny vyber. Ale nemozem nereagovat niekedy na totalne hluposti, ktore niektori clenovia rozsiruju tu a na inych forach ako audi forum, vw forum, dieselpower, mercedes, Autobazar eu atd... Proste niekedy uz mam toho normalne dost, hovorim tomu "krčmové rady pri pive"...
Tvoju prevodovku aj s novym menicom repasujeme bezne za 1680e. Plus de-montaz a olej. Majster co ma ucil robit prevodovky ma dojeb.aval za kazdu chybu mozno 6rokov a vzdy aj teraz, ked niekedy potrebujem radu, ma dodrbe ako zito, ked spravim chybu (v dobrom, aby som si zapamatal :-) ).
To co Ti povedal je totalna kravina, si jeden z mala, co odisla prevodovka po vymene oleja po takom kratkom case. Ta prevodovka co tam mas ma problem sama so sebou aj ked je nova, ze bol cierny olej nemusi byt vobec pricina. Odchadzali z ničoho-nič aj po 60.000km na novych BMW co vysli z fabriky ! Mohlo Ti odist zrazu nieco, tomu nasvedcuju ze neboli piliny a potom zrazu boli. Spravny servisak prevodoviek pokial ma prevodovka co-to za sebou meni menic automaticky. ZA TYM SI SAKRA STOJÍM !!! To akoze predtym by Ti urobil prevodovku a nechal Ti stary menic? Tak si to napisal. Menili sme strasne vela olejov v prevodovkach roznych aut. A nikdy som toto nikomu nepovedal a to teraz nemyslim, ze by som sa kvoli zarobku par eur isiel zblaznit, aby som MUSEL olej menit, len aby som zarobil. Proste si mal smolu, ber to tak a nerozsiruj vedomosti, ktore nevieš, ci su pravdive... Aj nam sa stane, ze urobime GM prevodovku a par krat za rok mame reklamaciu, dame dnu nove diely a proste z nicoho nic odidu. A co s tym mam robit, ze je to americke blato? Urobime nanovo a uz sa nevrati...
Takze toto je nazor hlupaka co nic nevie

lubomt

Pondelok, 27. Augusta 2012, 21:43

Inak by bolo zaujimave, kolko ich uz porobil. Ako dlho Ti robil prevodovku? A ceny? Urobil Ti aspon adaptáciu prevodovky? Precistenie chladica? Ak to samozrejme nie je tajne a moc sa nestaram. Aky olej pouzil?

johny_BMW
Auto: BMW E39 530DA 142kw
Kraj: Košický

Utorok, 28. Augusta 2012, 11:47

JA SOM NEPOVEDAL, ZE SI HLUPAK!!! Myslim si, ze skor naopak a prave kvoli tomu som to napisal, ze si myslis o inych, ze o tom nemaju paru....robil mi to L. Elias s KE, kontakt som dostal tu s fora a, ze robi prevodovky nejakych 20 rokov. Co sa tyka menica, po rozobrati prevodovky si ma zavolal, ukazal a odporucil dat repasovat aj menic, ze budu vnom urcite piliny a po poskladani sa moze srat zase. Ukazoval mi aj cenu co to bude stat original v cenniku, lebo on to niekam posielal...plus nejake lozisko, myslim klzne bolo v tahu, ze chvala bohu ze nebol chyteny hriadel. Repas 1500 + repas menica 400....urobil mi to za 6dni...do teraz mi pisu ludia aby som dal na neho kontakt aj moje referencie na neho...

lubomt

Utorok, 28. Augusta 2012, 11:56

Ok

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Augusta 2012, 12:35

Za Luba Eliasa dam ruku do ohna ze urobil dobre. Staci sa pozriet co vsetko ma za sebou, ako dlho to uz robi a ake auta k nemu chodia (od starych veteranov muscle cars po nove premiove znacky).

Sam pracujem v oblasti automatickych prevodoviek a viem ze odist tam moze hocico a kedykolvek. A niekedy by ste neverili aka banalita vas necha stat niekde v zapche.

lubomt

Utorok, 28. Augusta 2012, 13:13

Presne. A cim sa zaoberas?

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Augusta 2012, 13:30

pm

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných