Caute
Nechcem zakladat novu temu, takze to postnem sem. Auto eE39 po Facelifte (2000/10), 525D .
Trosku omacky ( ak by mal niekto podobny problem ) :
Konecne sa mi dnes podarilo rozbehat nezavisle kurenie. Po tom , co mi ho airbone aktivoval ( vrela vdaka mu za to ), nakolko som mal iba prihrev, som sa konecne dostal k tomu , preco sa rozbehne a po case vypne s chybou "No flame". Zistil som, ze mi donho nejde palivo. Podla Etk , nie je moc jasne , odkial je zdroj paliva, ale nakoniec som sa dopracoval az k palivovej nadrzi pod zadnymi sedackami vpravo. Vedel som, ze odtial je vedena nafta pre motor , co uz som nevedel je , ze druha hadicka na moje pocudovanie nie je spatne vedenie ( ta je pod lavou zadnou sedackou ) ale hadicka na webasto. Na moje velke prekvapenie som nasiel kopec naliatej nafty v tom viecku na nadrz !!!!!! a tzv "Fuel offtake" ako je tento plastovy diel v ETK nazvany bol ulomeny a niekto ( dakujem velmi pekne servisu Arenatech v Cadci ) sa to snazil opravit napojenim gumenej hadicky, ktoru vsak dal prilis dlhu, ta sa zalomila a tym padom sa nafta nedostala cez cerpadielko k webastu. Mimochodom, uvedenemu servisu , som auto dal na opravu na vymenu cerpadla pod sedackou vodica. Absolutne nechapem, preco sa hrabali aj v tom cerpadle co je v nadrzi, ked som im povedal, ze to je v poriadku a chybne je iba to pod sedackou vodica. Hadicku som skratil, napojil a webasto fici ako z gule. Akurat teraz zhanam dany plastovy diel "Fuel offtake", nakolko v BMWcku stoji cca 30 Eciek, nejaky vrak to isti. ( Ak niekto mate 64 12 8 386 693 , poprosim SS )
Takze k problemu.
Diagnostika v sekcii Automaticka Klima, mi pise Auxiliary water pump : Short circuit to batt+ . Pocitovo vsetko fici ako ma.
Ktore cerpadielko je to ?? Nie je to nahodou "Water pump f independent heater" podla ETK ?? Kde ho fyzicky najdem. Mam ho vobec ?? Nie je to len chyba , ak ho mam nakodovane a fyzicky nie je pritomne ? Pri webaste som nic podobne nenasiel. ( Podla obrazku vo WDS , je tato pumpicka namontovana priamo na webaste, takze tuto nemam ).
Alebo je to toto cerpadielko : "Water valve with additional water pump" na ETK
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... _air_cond/pod cislom 19? To viem kde je, neviem vsak kedy a ako ma ficat.
Vdaka za postrehy.