... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Pity777
Autor témy
Auto: BMW F34 320xd
Kraj: Košický

aux-heating na e39

Utorok, 1. Februára 2011, 20:27

takze mam otazku, mam funkciu aux-heating ale ked nastavim casovac zaskrtnem heating, rozblika sa cervena kontrolka ventilatoru na navi. no nic sa nedeje aj ked auto zamknem, typek od ktoreho som auto kupoval hovoril ze dal prerobit predhrev motora na nezavisle kurenie, nerozumel som sa do toho takze som to nepreveroval. jedna sa mi o to ako to aktivovat a co robit ak to naozaj mam aby to slapalo. alebo ako to vlastne ma fungovat ak mi niekto vie vysvetlit bol by som vdacny :) diky
BMW F34 320xd M-paket melbourne rot
EX BMW E61 530d M-paket, Black Sapphire, styling 128, 190kW
EX BMW E91 330d ///M-paket, Black Sapphire, styling 193, r.v. 2006, 212kW / 290HP, 335 look duplex
EX BMW E39 525d Individual ///M-paket, carbonschwartz, r.v 2003, 205hp

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: aux-heating na e39

Streda, 2. Februára 2011, 12:41

Ak tam mas kolonku aux heating tak by to malo fungovat. jednoducho skus zapnut direct napriamo ci sa rozbehne bufik. A tak isto bufik ti aj prikuruje v zime ked nastartujes motor, jednoducho musis ho pocut bezat, v opacnom pripade s nim nieco je a treba to zistit cez diagnostiku.

Pity777
Autor témy
Auto: BMW F34 320xd
Kraj: Košický

Streda, 2. Februára 2011, 12:57

hmm mam pocit ze s nim nieco bude pretoze aj auto sa mi zda ze sa mi dlho nahrieva, na buduci tyzden budem v PO tak asi sa zastavim u teba airbone aby si mi na to mrkol.
BMW F34 320xd M-paket melbourne rot
EX BMW E61 530d M-paket, Black Sapphire, styling 128, 190kW
EX BMW E91 330d ///M-paket, Black Sapphire, styling 193, r.v. 2006, 212kW / 290HP, 335 look duplex
EX BMW E39 525d Individual ///M-paket, carbonschwartz, r.v 2003, 205hp

slubox
Auto: E39 530daT Indi...
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 21. Februára 2011, 21:58

ahoj, možno mame rovnaky problem, najlepsie ist na diagnostiku...

ja mam taky problem ze vsetko aj bufik mi nabehne, zacne hucat... ale nezačne kuriť... na RJ webasta je čidlo teploty ktore je odidene a stale ukazuje +125°C takze si to mysli ze motor je horuci takze vykurovanie nezopne.
Je mozne to riesit preletovanim tohoto cidla z ineho webasta.

pripadne ak si nieco ine zistil daj vediet ;)
E39 530daT Individual M-packet Pinegreenmettalic - rodinný kočár
EX: E30 324d ,,Alpina style"
EX: E30 335i - lego
AUTOČALUNNICTVO PB - viac na www.autofilclub.sk

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Februára 2011, 12:36

je to rozdielne, ty mas webasto on nie, ma len bufik.

inac ked mi ty experti konecne opravia moje webasto tak ti mozem poslat moju staru jednotku, mozno z nej vytiahnes cidlo :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

slubox
Auto: E39 530daT Indi...
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 22. Februára 2011, 18:47

normalne by som sa nenahneval :)
ak mi to pojde odmena ta neminie ;)
E39 530daT Individual M-packet Pinegreenmettalic - rodinný kočár
EX: E30 324d ,,Alpina style"
EX: E30 335i - lego
AUTOČALUNNICTVO PB - viac na www.autofilclub.sk

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Marca 2011, 20:10

Caute
Nechcem zakladat novu temu, takze to postnem sem. Auto eE39 po Facelifte (2000/10), 525D .
Trosku omacky ( ak by mal niekto podobny problem ) :
Konecne sa mi dnes podarilo rozbehat nezavisle kurenie. Po tom , co mi ho airbone aktivoval ( vrela vdaka mu za to ), nakolko som mal iba prihrev, som sa konecne dostal k tomu , preco sa rozbehne a po case vypne s chybou "No flame". Zistil som, ze mi donho nejde palivo. Podla Etk , nie je moc jasne , odkial je zdroj paliva, ale nakoniec som sa dopracoval az k palivovej nadrzi pod zadnymi sedackami vpravo. Vedel som, ze odtial je vedena nafta pre motor , co uz som nevedel je , ze druha hadicka na moje pocudovanie nie je spatne vedenie ( ta je pod lavou zadnou sedackou ) ale hadicka na webasto. Na moje velke prekvapenie som nasiel kopec naliatej nafty v tom viecku na nadrz !!!!!! a tzv "Fuel offtake" ako je tento plastovy diel v ETK nazvany bol ulomeny a niekto ( dakujem velmi pekne servisu Arenatech v Cadci ) sa to snazil opravit napojenim gumenej hadicky, ktoru vsak dal prilis dlhu, ta sa zalomila a tym padom sa nafta nedostala cez cerpadielko k webastu. Mimochodom, uvedenemu servisu , som auto dal na opravu na vymenu cerpadla pod sedackou vodica. Absolutne nechapem, preco sa hrabali aj v tom cerpadle co je v nadrzi, ked som im povedal, ze to je v poriadku a chybne je iba to pod sedackou vodica. Hadicku som skratil, napojil a webasto fici ako z gule. Akurat teraz zhanam dany plastovy diel "Fuel offtake", nakolko v BMWcku stoji cca 30 Eciek, nejaky vrak to isti. ( Ak niekto mate 64 12 8 386 693 , poprosim SS )
Takze k problemu.
Diagnostika v sekcii Automaticka Klima, mi pise Auxiliary water pump : Short circuit to batt+ . Pocitovo vsetko fici ako ma.
Ktore cerpadielko je to ?? Nie je to nahodou "Water pump f independent heater" podla ETK ?? Kde ho fyzicky najdem. Mam ho vobec ?? Nie je to len chyba , ak ho mam nakodovane a fyzicky nie je pritomne ? Pri webaste som nic podobne nenasiel. ( Podla obrazku vo WDS , je tato pumpicka namontovana priamo na webaste, takze tuto nemam ).
Alebo je to toto cerpadielko : "Water valve with additional water pump" na ETK
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... _air_cond/
pod cislom 19? To viem kde je, neviem vsak kedy a ako ma ficat.
Vdaka za postrehy.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Marca 2011, 07:06

Áno, je to diel č.19, konkrétne jeho spodná časť (vrchná časť sú len ventily).
Môže pomôcť rozobrať ten motorček a prečistiť, je to častá chyba v E39. Len budeš musieť odvzdušňovať...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných