... všetko o BMW ...
ViktorDDD napísal:zdravím
540i, 2001/02, M62B44TU
stala sa mi z ničoho nič jedna nepríjemná vec, trochu to popíšem,
auto cez víkend bez problémov absolvovalo asi 1200km bez problému, v pondelok asi ďalších 50, nikde nič ani len nekleplo motor bežal ticho ako šepot kvetin, dnes ráno studený štart - bez nejakého klepotu, teda úplne v poriadku, na ceste do práce motor bežal tiež tichúčko, šiel som 50 na tempomate, ale asi 2km pred cieľom cesty sa ozvalo nepríjemné klepanie, závislé od otáčok motora, to klepanie sa zosilňovalo, tak som to na najbližšom možnom mieste (po necelom kilometri) odstavil, poobede som štartol a to isté nepríjemné klepanie, tak som to hneď po 3s vypol, inak motor ide pravidelne, bez vynechávaní, bežal pekne hladko na voľnobehu aj v otáčkach, len ten nepríjemný zvuk ako starý žigulák
moje podozrenie - zlomená vodiaca lišta reťaze, keďže ten zvuk ktorý to vydávalo mal najbližšie k tomuto:
http://www.youtube.com/watch?v=YG_b_ZkW4ns
otázka: môže to byť aj niečo iné? že z ničoho nič, zrazu to začne klepať? myslím poškodenie kľuky atď., ale to by malo byť postupne a nie v priebehu pár stovák metrov že? auto cez víkend dostalo nový olej, ale najazdil som na ňom cez 700km bez problémov, keby bol problém v ňom tak by sa to prejavilo skôr nie? menil som za rovnaký aký tam bol, a samozrejme aj filter
otázka č.2: kto už menil rozvody na M62TU, všetky info vítané, presne ktoré diely k tomu potrebujem, atď. (čo viem tak treba 3 lišty, reťaz, napinák, po kokot O krúžkov, tesnenie vane, tesnenie pod prsia, tesnenie viečka ventilov, ešte niečo?)
ďakujem za rady
(rýpalov ignorujem, takže príspevky ktoré sa netýkajú priamo k téme, hlavne od určitých nemenovaných užívateľov si tu neprajem)
ďakujem ešte raz
pekný večer