... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7
Kraj: Nitriansky

Re: 530d- nenávidim BMW, Help vstrekovanie

Štvrtok, 3. Januára 2013, 19:49

ak hovoríš, že dymí na čierno a tlak je na 330 až 340 bar tak by som povedal , že ti asi rupla tryska , viem čítal som , že nie , ale neviem ako ste to skúšali . Štartovať a postupne odpájať zvlásť len jednu trysku alebo si vytvoriť hadičky a vyskúšať prepady.
Mne to prijde ako keby ti rupla ihla na strekovači a ten ti do valca krásne ští aj keď korekčné hodnoty sú v mínuse.

Mne tlak na rampe skáče z 348 na 338 bar konštantne , o 10 bar +/- v hocakej záťaži a robí to tak od kedy mám auto.
Ja to budem riešiť prečistením a možno ak sa dá tak pretesnením ventilu na CR čerpadle.

Možno ma čaká to čo teba, 4 krát sa mi náhodne stalo keď som tomu riadne drbol , že pri 2500 otáčkach jednoducho prudko stratilo ťah a následne znova nabehol a ťahal ďalej plno.

Čerpadlo mám dosť zadrbané olejonaftou a tak isto aj ventil a zrejme je zlý kontakt už.

Ja by som ešte raz preskúšal tie trysky a štartoval aj keď na 5 valcov. Podla mňa ti tečie nafta cez vstrek a uniká ti pri štarte aj dosť tlak.

Keby má kolísanie tlaku o 1kPa urobiť taký bordel tak moje auto je už dávno v riti

csuka530d
Autor témy
Auto: 530d e39 touring2003

Štvrtok, 3. Januára 2013, 19:51

rudo

ved prave to lebo OK vybehane cerpadlo nedostatočný tlak na raile pri starte ale ten cierný dym je jednoznačne vela nafty

dalsia vec som zabudol na board monitore mi normálne ukazuje spotrebu 6.9 litra a dojazd uplnu pičovinu 395 kilometrov pričom je tam 15 litrov paliva

takže ani dojazd nefunguje správne , odkial to ráta podla čoho .

csuka530d
Autor témy

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:06

Sk1r3x dakujem

neskušal som prepad a dáva to plný zmysel celého . ak rupla ihla tak je stale otvorený vstrekovač a pri tých štartovacích otáčka nenatlakuje CR pretože tlačí do valca cez vadný vstrekovač . pri jazde dymí načierno pretože tam nafta neustále šti a nedokáže spalovať optimálne , podotýkam ked tomu ukúrim tak dymí zrejme v nížších otáčkach ešte našťatu naftu dokáže spáliť.

to čo následne spravím zajtra je , že odpojim pri štartovaní pojednom trysky , ale čo s tým získam ? ved ak je otvorená tak prejde nafta aj bez impulzu.

trysky boli merané len softwarovo a prepad nebol meraný

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:14

Skús najprv pomerať prepady,potom odpájaj,Ak ozaj niektorá tryska ští do valca,na poškodenej tryske by malo ísť do prepadu menej ako na ostatných.Dobre si myslím?
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:16

vajca.....ak by ti rupla ihla,tak by to tlačilo naftu a dymylo by to na bielo....!!!!tak sa prejavuje vstrek čo ští......a čolskoro by prejavila prepalením piestu!!!!!!!!!

ale k veci, rado ma v jednom pravdu...a to je konektor na rampe, ten skontoluj..ak čidlo nedava dobre hodnoty,tak auto dymý jak lokomotýva......vela krat som riešil tento problém.....

ale další problém je nizky tlak na rampe pri štarte a to može sposobovať vstrek čo ide do prepadu,ak by bol dost poškodený može robit problémy aj za jazdy že ho pri určitom tlaku privre a vtedy zistí motor velku odchýlku,kedže sa čerpadlo snaží dotláčat naftu ta čo unika do prepadu.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

csuka530d
Autor témy

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:20

ahoj SIMIK to znamená len jedno premňa, skontrolovať prepad na každom vstreku

dakujem ti za prispevok

ten konektor na rampe aj cidlo je v poriadku , cidlo je nové má 6 dni.
neštartuje len za tepla . a dymi načierno . zmeriam tie prepady.

ešte som to nevidel ani neviem ako sa to robí ale počul som o tom dobre čo??? ale vyriešim

zoberam 6 X pol ritrovu pet flašu odrežem vrch , na zatke spravim dierku cez nu prestrčím bielu gumennu hadičku
druhý koniec hadičky pripojim na vstrekovač , ktory samozrejme z druhej strany zaslepím a ked som všetko zvládol 6X tak naštartujem a čakam za aky cas sa naplní nafta vo flaške a ak je vstrekovač zlý tak ten jeden natlačí ovela skôr ????!!!

je to takto?
Naposledy upravil/-a csuka530d v Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:33, upravené celkom 1 krát.

TT-SIMIK

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:26

skontrolovat pri štarte,pri volnobehu,pri zataži a nevynechat kontrolu toho zadného konektora+ vyčistit, pozriet oxidaciu na konektore,na čidle.....niesu to také strašné veci, čo by sa nedali riešit,len musíš vedieť čo riešiť....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Sk1r3x

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:29

dobre povedzme , že to šťanie to nebude. Ale postupným odpájaním dosiahneš to , že odpojený vstrekovač ide komplet do prepadu.
Ten konektor na rampe to môže byť , aj keď zrovna ja ho mám čistí jak detska riťka a to je Talian auto ...

Vynechávajme samotné čerpadlo , to by bolo moc kruté. Veď ako často odchádzajú CR čerpadla ? To dlhé štartovanie by som dával za vinu ventilu na čerpadle ak to nebude tryskou. Pekne si spravil flaštičky nejaké , ponapchávaj do prepadov a štartuj.

Toto je moje kedysi , presne takto tlačí odpojený vstrek, ak to bude robiť aspoň jeden, ale predpokladám , že v tvojom prípade to budú aj dva keďže točí tak dlho
https://vimeo.com/41350636

A ten čierny dym bude možno fakt konektor na rampe.

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:33

Nááááá,Zdenko a kde si bol doteraz????? :mrgreen: Necháš nás tu teoretizovať a tárať nezmysly.... :wink:
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

TT-SIMIK

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:39

dovolenkujem do 7.1....))))))))))))he ale nie,robil som na webe nové podstránky....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

csuka530d
Autor témy

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:44

Sk1r3x

pressure senzor a konektor vynechajme na rampe to je v 100% poriadku.

ostávaju

1 . trysky : či neprepušťajú tlak pri štartovaní do prepadu
2 . regulátor tlaku na CR
3 . samotné CR ko.

môj postup zajtra diagnostika s datami pri štartovaní ( ale čo zistia čo neviem? nič ved je jasné že je nizky tlak pri štarte na raili)

takže skúška trysiek mi povie ci su OK .

JetSlider
Auto: BMW 530 d

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:44

presne tak treba odstrihnut ten konektor a nanovo novy napinovat :wink: mal som tiez tento problem a nikto na to nemohol prist az nakoniec som to odhalil ked som si nastudoval ako funguje common rail, elektrika je previt ](*,) mne to robilo pretlak na liste tym padom to dymilo nacierno a vsatrekovace dosatavali bomby

JetSlider
Auto: BMW 530 d

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:46

konektor mas teda v pohode ?

Sk1r3x

Štvrtok, 3. Januára 2013, 20:48

ak ti bude tiecť tak tryska ako som poslal na videu tak je to jasné , ale ten dym je tým pádom stále nejasný , najprv to štartovanie.

Keď ti hneď po štarte rychlo prečúra aj hadičku tak je to zlé.

Veď uvidíš.
Ak by si aj bol nútený vymeniť ventil na čerpadle , že by to vyriešilo to kolísanie o 10 bar tak by to aj mne zachránilo kakáč

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd

Štvrtok, 3. Januára 2013, 21:18

wikipedia co?jtd motory su spolahlive.mal som aj 1,9 aj mam 2,4.odporucam.dodam

Budoucnost dieselových motorů začala v roce 1997. Před deseti lety byl Bosch první společností na trhu, která použila vstřikovací systém common rail pro osobní automobily. První auta vybavená touto technologií byla Alfa Romeo 156 JTD a Mercedes-Benz C 220 CDI. „Common rail dává motoru větší výkon a vyšší kroutící moment. Technologie zároveň podstatně snižuje spotřebu, hlučnost a emise dieselových motorů“, řekl Dr. Ulrich Dohle, předseda představenstva divize Bosch Diesel Systems

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní