... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

530d trhanie motorom - vyriešené

Utorok, 8. Júla 2014, 14:48

Zdravim,
cca pred mesiacom nastal problem na dialnici ked som prudsie akceleroval tak pri cca 3600-3800rpm s autom trhlo a otacky padli na cca 2000 potom zas hore a zas spadli.. okamzite po prvom trhnuti som ubral plyn a auto islo v pohode dalej. Aj ked nerad, tak sa mi to stalo este par krat a to na viacerych prevodovych stupnoch pri dosiahnuti 3600rpm auto zrejme hodi do nudzaku a otacky spadnu pod 2000rpm na 0.5sec a potom zasa vystrelia hore :(
od prveho trhnutia sme vymenili vsetkych 6 vstrekov za kopletku z fungujuceho auta. nepomohlo. vymenil som cidlo na raili, tiez nepomohlo. poloha vacky je menena pred 2-3 mesiacmi za novy oem diel.

Impa nehlasi ziadnu chybu a pri jazde na live datach hodnoty v norme, tym myslim to co pozaduje, dostava (vaha, rail, presupply, ...) Nemyslim si, zeby auto nadmerne dymilo, startuje tiez v pohode za hocijakych podmienok a spotreba podla BC okolo 7L, dialnica 5.5
Teda by som od Vas potreboval radu, kde hladat? Vadny regulator CR cerpadla? pri studenom volnobehu je rail pressure 330Bar ale ked sa auto zohreje klesne to na cca 280bar ? je to v poriadku?
Za kazdu radu dakujem, jedna sa o e39 530d Nov.1999 automat 135kW
Naposledy upravil/-a sklenus v Sobota, 27. Septembra 2014, 16:47, upravené celkom 1 krát.
oo=[ ][ ]=oo

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: 530d núdzový režim.

Utorok, 8. Júla 2014, 14:53

cerpadlo pod vodicom netlaci ako ma
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 8. Júla 2014, 14:55

sklenus napísal:
Zdravim,
cca pred mesiacom nastal problem na dialnici ked som prudsie akceleroval tak pri cca 3600-3800rpm s autom trhlo a otacky padli na cca 2000 potom zas hore a zas spadli.. okamzite po prvom trhnuti som ubral plyn a auto islo v pohode dalej. Aj ked nerad, tak sa mi to stalo este par krat a to na viacerych prevodovych stupnoch pri dosiahnuti 3600rpm auto zrejme hodi do nudzaku a otacky spadnu pod 2000rpm na 0.5sec a potom zasa vystrelia hore :(
od prveho trhnutia sme vymenili vsetkych 6 vstrekov za kopletku z fungujuceho auta. nepomohlo. vymenil som cidlo na raili, tiez nepomohlo. poloha vacky je menena pred 2-3 mesiacmi za novy oem diel.

Impa nehlasi ziadnu chybu a pri jazde na live datach hodnoty v norme, tym myslim to co pozaduje, dostava (vaha, rail, presupply, ...) Nemyslim si, zeby auto nadmerne dymilo, startuje tiez v pohode za hocijakych podmienok a spotreba podla BC okolo 7L, dialnica 5.5
Teda by som od Vas potreboval radu, kde hladat? Vadny regulator CR cerpadla? pri studenom volnobehu je rail pressure 330Bar ale ked sa auto zohreje klesne to na cca 280bar ? je to v poriadku?
Za kazdu radu dakujem, jedna sa o e39 530d Nov.1999 automat 135kW

ak ti za jazdy takto prudko zakolisu otacky tak to moze byt jedine a jedine prevodovka

sklenus
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 14:57

jararak napísal:
cerpadlo pod vodicom netlaci ako ma

impa pise presupply 3.65Bar. a cerpadlo je skusobne vymenene z inej 530d ktorej impa napisala pre supply 4.1Bar, ale je pravda, ze ten druhy motor netlacil viac ako 3000rpm takze overene to nieje.
cize kupit nove cerpadlo ? pripadne mozem naspat namontovat svoje povodne, ktore je teraz v druhej 530d

Ach, s tou prevodoukou dufam nie :( inak na nej nevidim nic zle. skor som mal pocit chyby na privode nafty alebo urcite cidlo motora
oo=[ ][ ]=oo

hessy

Utorok, 8. Júla 2014, 15:32

Nebude to to cidlo na rampe ? Urcite znali.budu vediet co myslim :mrgreen:

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Utorok, 8. Júla 2014, 15:39

Mas rozladenu regulaciu turba. Prefukuje a Rj ubera vykon aby sa motor neposkodil.

PeqpeK

Utorok, 8. Júla 2014, 15:44

teraz ma napadlo k tej prevodovke...E39 neuzamyka hydromenic nad urcite otacky/rychlost?
ak nie tak potom to nemusi byt prevodovka...

sklenus
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 17:17

Hessy: cidlo rail pressure som vymenil. bez zmeny
Peqpeg: samizda ze uzamyka len v rezime S-sport?
csuka530d: je mozne ze sa ta regulacia sama povolila? lebo som s tym nerobil nic a ktohovie ako dlho to tak je.. len som nepridaval nad 3600rpm, ale napriklad ked idem hore kopcom a drzim 2500rpm pripadne 3000 tak nic. je to mozne? vtedy by mal byt uz maximalny tlak nie?

realne vidim upchaty kos v nadrzi a stredotlake cerpadlo? co vy na to?
oo=[ ][ ]=oo

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Utorok, 8. Júla 2014, 19:39

Napoj tlakomer k filtru a odsleduj tlak ma vytlacit 5 az 8 baro v . Kluc v polohe 2 ziadne startovanie nerob.

Ak mas nad 3.8 tak auto nesmie javit ziadne znamky poklesu vykonu ak mas pod tak nove cerpadlo.

Treba live data a sledovat plniaci tlak v urcitych otackach najme v tvojich inkriminovanych :)

sklenus
Autor témy

Re: 530d trhanie motorom - vyriešené

Sobota, 27. Septembra 2014, 16:54

Dnes som konecne vyriesil tento problem s trhanim. Skusil som pridat plyn na neutrali a motor zacal skakat az skapal (ked som mu podrzal trochu viac plynu udrzal sa).
tu je video z volnobehu:
https://www.youtube.com/watch?v=eGI9lbp ... Kc8DTNVQjQ
postupne som vymenil:
-stredotlake podavacie cerpadlo
-vaha vzduchu
-tlak vzduchu v sani
-tlak nafty na liste railu
-skontroloval sitko v nadrzi
-cidlo polohy vacky

Riesenie:
dnes som vymenil cidlo polohy kluky (za povodne) a motor siel krasne vytocit do otacok (neutral), pri skusobnej jazde vsetko v poriadku auto taha v celom spektre a nekope.
-cidlo som menil cca pred 3 mesiacmi ked mi auto nechcelo startovat, cidlo bolo z fukcneho motora takze som nepocital, ze bude vadne... auto startovalo jazdilo ale v otackach malo tento problem. inak chod motora kludny, pravidelny, motor startoval vzdy rovnako bez problemu, spotreba podla BC 6.9L dlhodoba na R19
Dakujem za rady :)
oo=[ ][ ]=oo

PeqpeK

Sobota, 27. Septembra 2014, 20:16

sklenus napísal:
Dnes som konecne vyriesil tento problem s trhanim. Skusil som pridat plyn na neutrali a motor zacal skakat az skapal (ked som mu podrzal trochu viac plynu udrzal sa).
tu je video z volnobehu:
postupne som vymenil:
-vaha vzduchu
-tlak vzduchu v sani
-cidlo polohy vacky

Riesenie:
dnes som vymenil cidlo polohy kluky (za povodne) a motor siel krasne vytocit do otacok (neutral), pri skusobnej jazde vsetko v poriadku auto taha v celom spektre a nekope.
-cidlo som menil cca pred 3 mesiacmi ked mi auto nechcelo startovat, cidlo bolo z fukcneho motora takze som nepocital, ze bude vadne... auto startovalo jazdilo ale v otackach malo tento problem. inak chod motora kludny, pravidelny, motor startoval vzdy rovnako bez problemu, spotreba podla BC 6.9L dlhodoba na R19

diagnostika ti ho nevypisala?

sklenus
Autor témy

Nedeľa, 28. Septembra 2014, 10:44

Nie impa tusim nepisala ziadnu chybu (ano viem impa je hracka, k inej diagnostike som sa nedostal)
aj ked auto jazdilo s vadnym cidlom pomerne dobre, som rad, ze je to opravene
oo=[ ][ ]=oo

PeqpeK

Nedeľa, 28. Septembra 2014, 21:11

sklenus napísal:
Nie impa tusim nepisala ziadnu chybu (ano viem impa je hracka, k inej diagnostike som sa nedostal)
aj ked auto jazdilo s vadnym cidlom pomerne dobre, som rad, ze je to opravene

iNpa vobec nie je hracka :)

Ritchey
Auto: BMW 530d

Pondelok, 29. Septembra 2014, 08:35

mozes sem dat aj part # pre cidlo polohy kluky?

dik

sklenus napísal:
tu je video z volnobehu:
postupne som vymenil:
-vaha vzduchu
-tlak vzduchu v sani
-cidlo polohy vacky

Riesenie:
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 29. Septembra 2014, 09:23

bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných