... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peters2
Autor témy
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

530D riadenie

Pondelok, 19. Septembra 2011, 21:36

Da sa doma, svojpomocne pretesnit riadenie na E39 530D r.v. 2000 ??? Na lavej strane je odtrhnuta prachovka a tade kvapka olej, podla mna dost vela aj ked z nadrzky nejako rapidne neubuda... Ci radsej kupit z jazdenky? Poradte diky moc

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10

Re: 530D riadenie

Streda, 21. Septembra 2011, 20:14

Doma to neskusaj, neurobis to. Treba dat servoriadenie bud repasovat, alebo pouzit z ineho auta...

Peters2
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2011, 22:01

323/525 napísal:
Doma to neskusaj, neurobis to. Treba dat servoriadenie bud repasovat, alebo pouzit z ineho auta...

myslim ze to nebude nic take strasne ako pises, az na to ze nikde nemozem najst prierez toho riadenia, ale skor by som potreboval vediet priemer gumicky ktora tam je, aby som ju mohol vymenit, ziadna ina chyba tam nebude... Nevie niekto poradit aku gumicku treba kupit aby som nemal zbytocne nepojazdne auto ked to rozoberiem...???

323/525
Auto: 525tds, Alpina B10

Streda, 21. Septembra 2011, 22:05

Ked si rozhodnuty, naco sa tu pytas ?

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Streda, 21. Septembra 2011, 22:39

Ak nezoženieš opravnú sadu origo na toto riadenie(čo asi nezoženieš),ušetri si zbytočnú robotu a daj to repasovať.Sú tam špeciálne vysokotlaké semeringy,ktoré bežne nezoženieš.Ja som to tiež skúšal robiť doma a prd som si pomohol.Dal som tam obyčajné čierne semeringy z obchodu a vydržali cca týždeň.Nakoniec to skončilo repasom a mám pokoj a 2-ročnú záruku :D.Ak silno chceš meniť nejakú gumu,tak maximálne vonkajšie manžety.Tie sa dajú bežne zohnať...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Peters2
Autor témy

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 22:01

Rudo ZM napísal:
Ak nezoženieš opravnú sadu origo na toto riadenie(čo asi nezoženieš),ušetri si zbytočnú robotu a daj to repasovať.Sú tam špeciálne vysokotlaké semeringy,ktoré bežne nezoženieš.Ja som to tiež skúšal robiť doma a prd som si pomohol.Dal som tam obyčajné čierne semeringy z obchodu a vydržali cca týždeň.Nakoniec to skončilo repasom a mám pokoj a 2-ročnú záruku :D.Ak silno chceš meniť nejakú gumu,tak maximálne vonkajšie manžety.Tie sa dajú bežne zohnať...

ano presne o tomto pisem, konkretne toto riadenie som rozobrate nemal tak neviem ci su tam len gumicky, alebo semeringi, preto by som chcel nejaku radu tu od Vas ak to niekto uz skusal alebo dokonca sam opravil. Preco by som nemohol zohnat take tesnenia na toto riadenie? Repas sa mi zda dost drahy na to ze si to riadenie aj tak musim sam vymontovat a este k tomu mi auto bude stat, takto by som si to vymenil sam, nahodil naspat a ide sa...

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Piatok, 23. Septembra 2011, 19:01

No ak tú sadu niekde zoženieš,tak klobúk dole pred tebou :thumbup: .Tiež mi tieklo servo jak starý kýbel tak som to zháňal kde sa dalo.Jediní ktorí to mali v ponuke boli Bárdiauto ale keď som to chcel objednať tak sa nedalo.Na všetky možné autá sa dalo ale na BMW 5 nie.Tak som to rozhodil,čo nieje vobec problém,zmeral,kúpil obyčajné čierne semeringy,zložil dokopy a ono to aj fungovalo.Asi týždeň,potom to tieklo ešte horšie ako pred rozobratím.Takže repas.Síce to je drahé,ale funguje OK.Oni tam dávajú semeringy s takou plastovou výztužou,stavané na vysoké tlaky aj nové teflónové puzdrá a prelešťujú piestnicu(ak je jamkovitá od hrdze).Ak chceš,skús to spraviť ale podla mojich skúseností škoda roboty.Daj vedieť ako si dopadol...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných