Caute chalani. Tak moj tatos ma hneva a kedze som uz z toho zufaly mozno niekoho nieco napadne tu prip. Mal podobny alebo rovnaky problem. Tak aby som to popisal. Pred rokom mi auto zacalo haprovat. Motor zacal vynechavat, bolo to citit hlavne po starte na volnobehu prip pri stati na krizovatke. Motor akoby vynechaval, kolisali otacky. Jedneho dna ho vyplo pocas jazdy a uz nesiel ani nastartovat. Pri rieseni problemu sa prislo na to ze odisiel jeden prepad na tryske, ostal otvoreny a tlak na rampe ty padom siel tak dole ze to cerpadlo uz nezvladlo. Po vymene trysky vsetko v poriadku. Starty, tah, spotreba. Proste vsetko. Prisla na rad vymena podavacieho cerpadla pod soferom. Dalej som pred zimou menil vsetky filtre a oleje. Tak isto vsetky podtlakove hadicky ktore to uz mali za sebou. Dalej odstranenie klapiek zo sania a zaslepenie egr.
Teraz pred leto vsak problem s podobnymi prejavmi zacal opat. Najhorsie na tom je ze to nie je stale ani pravidelne a nezavisi to ani od teploty motora. Proste ako autu prepne. Bud hned po nastartovani alebo po dni jazdenia alebo po tyzdni. Na volnobehu ako by vynechavali valce, trasie motorom a otacky kolisu smerom nadol. Tak isto pri zaradenom D -alebo R ked je pod vacsim zatazenim je prejav silnejsi. Dokonca sa stalo ze skapal uplne. Po nastartovani ako by sa nechumelilo a na druhy den zas. Myslel som ze opat trysky. Tak som ich vybral vsetky a dal som ich premerat na stolici a pripadne zrepasovat. No trysky sa len vycistili a vymenili tesnenia pretoze vsetkych 6 bolo v poriadku o com svedci aj protokol o skuske. Po nahodeni vsetko fungovalo v poriadku asi 2 mesiace. Potom to prislo zas.
Pozrel som teda nadrz ci tam nie je bordel. Nebol. Mal som podozrenie na cerpadlo v nadrzi tak som ho vymenil. Sitko precistil. Tak isto som pretesnil sanie(pod niektorym tesnenim bolo vidno podfukovanie) a tak isto som vymenil snimac tlaku na sani ( stary drzal uz len na tom sroube). Po poskladani vsetko v najlepsom poriadku. Auto startovalo, tahalo, nedymilo a dokonca priemerna spotreba mi isla na 8,2 co som nemal uz dva roky. Myslel som si ze fajn no po tyzdni vcera vecer zas to iste. Uz som z toho na nervy. Napada niekoho nieco?
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)