... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

koumi
Autor témy

525da olej v prevodovke a nepravidelny zvuk

Nedeľa, 8. Júla 2007, 21:06

nazdar chlapi, konecne som natrafil na poriadne forum, chystam sa kupit BMW 525 da rv.2001 a mam dve otazky, majitel tvrdi ze olej v prevodovke je vecny ze sa nemeni ale uz som sa stretol aj s nazorom ze sa meni, a pocul som uz aj ze po vymene zacala prevodovka haprovat tak teraz neviem ze co, a druha vec, na neutrali malo auto trochu nepravidelny zvuk nieco ako vrrrvrrrvrrr, na otackomeri nebolo vidiet ziadne kolisanie, a nerobilo to vzdy, mohlo by to byt sposobene tryskami?

dakujem za nazory

Užívateľov profilový obrázok
jani
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 9. Júla 2007, 10:33

ja si myslim ze olej by sa mal menit aj ked je "vecny",lebo pri vyrobe prevodovky ked naleju olej tak co su este na ozubenych kolesach dake nerovnosti(neopracovane plochy) tak tie sa zlamu a to sa miesa spolu s olejom a preto po prejazdeny par tisic km by sa mal menit za ten isty olej ale samozrejme novy a potom by mohol byt vecny... .a ked sa menil olej tak prevodovka by nemala hafrovat ak za ten isty olej sa mení.A s tym motorom ze ma nepravidelny zvuk na neutrali mas dobre nastavene otacky???to ako opisujes to je take akoby chcelo zdochynat....ale aj trysky mozu byt to zas zistis na strate vykonu ze nevstrekuje dostatocne mnozstvo,alebo nevstrekuje vobec, ale ked teraz ho kupujes tak nezistis lebo nevies ze aky mal tredtym vykon motor...

koumi
Autor témy

Pondelok, 9. Júla 2007, 15:09

to neviem aky mal predtym vykon ale ja som mal predtym 150PS tdi VW a ten BMW ide lepsie takze asi ma dost vykonu, mozno to bolo nizkymi otackami, to mi hovoril aj typek, povedal este ze to da pozriet tak uvidime, ale chcel som vediet ci to nebude tymi tryskami lebo to neni lacny spas, aj ked on styri menil... tak diiiky zatial

Užívateľov profilový obrázok
Diablo

Pondelok, 9. Júla 2007, 17:27

To kolísanie bude najskôr tymi triskami, úplne bežná vec. Olej v automate by som nemenil pokial radí v pohode a nehučí. Kludne sa môže stať keď ho budeš meniť, že sa niekde usadí niaky sajrajt z lamiel a prevodovka sa dodrbe.
ola ola emtroáááá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných