... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: 525 TDS - zohrievanie

Pondelok, 19. Septembra 2011, 21:26

ta časť na chladiči je slabé miesto tam sa to najčastejšie láme
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Utorok, 20. Septembra 2011, 06:45

To Miloss: vsetko samozrejme prekontrolujem, zatial cakam na chladic... ale ak som dobre pochopil co som pocital fora, tak taku "stabilnu" rucicku maju az facelifty sa mi zda, ja este riadne sem tam spozorujem ako mi otvara termostat, rucicka trosku klesne a tak dokola... dufam ze to hlava prezila bez ujmy, ako som spominal hadice som mal makke riadne, vyzeralo to tak ze hlava "neparovala", doma to asi inac ani nezistim, ci?? ale aj tak dakujem za rady... :wink:

ked som vybral chladic, bol som dost prekvapeny kolko sajrajtu na nom bolo, a v expanzke som nasiel natrubok z hadice (priemer cca 0,5cm a dlzka take 2cm), neviem si vysvetlit co tam robil, a este sa chcem opytat ci sa da nejak bez ujmy (vytecenie freonu, alebo neviem coho vsetkeho este) vybrat ten chladic od klimy, co je pred tym na vodu (je tam aj nejaka spirala), jednoducho ked to vsetko poodpajam, aby som to vytrepal s wapkou ci tam bude nejaky problem ktory nezvladnem v garazi?? (myslim nejake specialne pripravky na odsatie atd.) este raz dakujem za kazdu radu

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 20. Septembra 2011, 16:11

To s tym FL netusim presne, ono uz aj e36ky s teplomerom, co nemal v strede ciarku sa spraval rovnako, ze stredna hodnota bola od do urcitej teploty. Preto tipujem, ze je to tu podobne, ak je velky BC pritomny, staci to overit cez test na budikoch, navody su tusim aj tu.
Kazdopadne, ze ide teplota trocha dole nic neznamena, staci ze auto sa nezohrialo na 90°C ale len na 85°C, otvoril termostat, ostal dlhsie otvoreny nez sa zavrel a hned je tam 75°C v zime bezproblemov a teplomer ide dole. Odskusane na poFL 525d.
Hlavne je ale myslim prezriet vsetky spominane veci skor, ako skusat ci sa to prehrieva skutocne, ci len budiky idu trocha hore nad 90°C.
Chladic klimy nemusis vyberat, zbytocne porusis okruh klimatizacie, mal by si potom hned menit dehydratator, nova napln, a pripadna hocijaka necistota zbytocne skomplikuju znovuuvedenie klimatizacie do cinnosti.
Treby vybrat chladic vody, a klimovy sa da aj od motora a aj spredu cez vrtulu v poriadku vystriekat, len opatrne s wapkou, predsa tie lamely su dost jemne.
Nur Original ist Legal.

Keny077
Auto: e65
Kraj: Nitriansky

Streda, 21. Septembra 2011, 21:14

mne zas tlakuje hornu hadicu a ked mu nakladam tak sa prehreje, chladic je iba vlazny, voda v oleji nieje ani olej vo vode, ani vrchnak na nalievanie oleja nieje "maslovy", vymeneny termostat aj veko expanzky, myslim ze to bude upchaty chladic, suhlasite so mnou???

charlie1987
Auto: bmw 535i e39
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Septembra 2011, 23:09

Keny077 napísal:
mne zas tlakuje hornu hadicu a ked mu nakladam tak sa prehreje, chladic je iba vlazny, voda v oleji nieje ani olej vo vode, ani vrchnak na nalievanie oleja nieje "maslovy", vymeneny termostat aj veko expanzky, myslim ze to bude upchaty chladic, suhlasite so mnou???

pumpa skor :-k
aktual E39 535iA
ex E39 523i
ex E39 525 Tds power
Opravujem mobilne telefony, keby chcel ktosi pomoct. Nahradne diely iphone 2g,3g,3gs,4g aj zadne krytky rozne farby !!

Keny077

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 08:22

alebo pumpa ako posledna alternativa...

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Piatok, 23. Septembra 2011, 20:44

tak som auto zacal pomaly skladat a vyskytlo sa par problemov, ten natrubok co som nasiel v expanzke neviem odial je, ale ked som ju vycistil (bolo tam dost sajrajtu) a premyl vsetky hadicky tak si myslim ze to nejaky extra vyznam nebude mat... co je ale zaujimavejsie je ze na objednanom chladici su ine koncovky na hadice... ako keby sa tam mala nejaka "klipsna" pritocit (ta by mala byt na hadici), neviem ci to tak mali novsie rocniky ja mam 3/1997 a mam len ciste hadice... mno a co mi najviac vadi, ze novy chladic co mi prisiel nema dieru na cidlo ktore je na lavej strane, ked si to tak vezmem, tak som to cidlo mal odpojene od kedy mam auto a vsetko islo ako ma, len sa chcem opytat naco tam je?? kedze som ho mal odpojene a teraz tam pre neho ani miesto neje tak mi to pride ako keby tam bolo navyse, ale na bmw nic neje navyse, tak sa pytam... mno a posledna moja otazka, keby som vyvrtal dieru do plastu ktory tam je (a vyzera ako keby ta diera bola len zaslepena) a na surovo by som to cidlo zatocil do neho ako samorezku, ci by fungovalo normalne?? (asi nie, len sa pytam) za odpovede dakujem...

Keny077

Utorok, 18. Októbra 2011, 22:31

ja mam visco urcite 100% funkcne, toho som si isty, a ta vodna pumpa sa mi tiez nezda lebo auto kuri pekne, aj voda cirkuluje, skor som si myslel ze by mohol byt zapchaty chladic, ale v poslednom case aj voda mizne, za mesiac aj liter dolejem... tak neviem ci uz ozaj to bude len ta hlava, teraz jak je vonku chladno tak si mu mozem viac dovolit nalozit ako v lete, vtedy stacilo raz pridat poriadne na krizovatke a voda uz vrela... a chladic sa mi hreje nerovnomerne, pri hornej hadici je vrely a pri tej spodnej je len vlazny...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných