... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Re: 525 tds e39 r.97 zdochlo za jazdy a uz nestartuje

Nedeľa, 16. Mája 2010, 09:43

alebo niekde chyta vzduch.daj si to do poriadku.ked pojde vstrekovacie cerpadlo na sucho nemazane a nechladene od.ebes ho.hadice od podavacieho cerpadla mozu byt volne a niekde chyta vzduch.ale najskorej to bude to cerpadlo

lukas76
Auto: e39 525tds, e90 318d
Kraj: Košický

Nedeľa, 16. Mája 2010, 11:38

jasne... aka je cena podavacieho a aka je cena vstrekovacieho cerpadla ? to len aby som vedel priblizne... dik

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,

Nedeľa, 16. Mája 2010, 16:19

ceny nepoznam presne ale vstrekovacie je neporovnatelne drahsie.

Užívateľov profilový obrázok
pexon
Auto: e46 330d
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 16. Mája 2010, 16:53

ak som dobre trafil tvoje auto, tak tu mas vstrekovacie http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... tion_pump/

podavacie som nejak nenasiel, ale u mna to bolo nejakych 200 euro, predpokladam, ze tu to bude nieco podobne

lukas76

Pondelok, 17. Mája 2010, 00:07

no to je jasne, ze vstrekovacie je neporovnatelne drahsie... inac to palivove, sa pohybuje rôzne, zalezi od znacky... najlacnejsie som nasiel na www.depoauto.sk tam to stoji 52 eur myslim, najdrahsie BOSCH za nejakych 180 eur... cez tyzden to dam do poriadku a napisem ako som dopadol :) zatial diki

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 17. Mája 2010, 10:40

lukas76 napísal:
este k otazke od BMW 07 aj ked nepatrila mne, no kedze mame rovnake auta... tak moje tds startuje za tepla aj za studena priblizne 2 az 3 sekundy...

______________________________________________________________________________________________________
Cau...Tak to si na tom dobre ... :smile: Mne to za studena štartuje na brnk ... 1-2 sekundy, ale za tepla to točí dlhšie...takých 3-4 sekundy...
Zrejme to bude aj u mňa to spomínané palivové čerpadlo ... možno :-k
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

lukas76

Pondelok, 17. Mája 2010, 12:48

co som cital na forume autobazar.eu a tak isto aj na tomto tu bmwklub, dost vela ludi, ktori maju e39 525tds menilo to palivove cerpadlo a od vtedy OK... ja som si uz vsimol ked mi ide cez hadicku od filtra cista nafta nerobi mi vobec nic... ako nahle sa tam dostane vzduch ( teda ta mala bublinka ), ktoru som spominal zacne auto stracat na par sekund vykon... teda pridam mu plny plyn a 2-3 sekundy nic az tak to zaberie a zatlaci ma do sedadla... niesom sice majster, ale ten vzduch tam podla mna nema co robit... podla mna palivove cerpadlo, alebo palivovy filter... daco z toho robi zradu... inac s autom velka spokojnost

lukas76

Sobota, 22. Mája 2010, 18:01

cavte... prisiel som nato, ze auto mi to robi len vtedy ked je studene a mozno 5 km po tom ako sa nahreje... cize ked rano nastartujem auto, tak cca 15 km mi to robi... a potom uz mozem ist autom bez problemu hoci kde... v servise mi povedali ze auto ide bezproblemov, ze nema ziadnu chybu, ze je v super stave :D lenze tam uz to skusali ked to nerobilo... podla mna treba podavacie cerpadlo vymenit.. no kym mi to robi len tak ako do teraz, tak necham to tak... ked bude strajkovat aj za tepla, vymenim to...

petox25
Auto: bmw e39 525tds

Piatok, 10. Júna 2011, 18:31

lukas76 napísal:
jasne... aka je cena podavacieho a aka je cena vstrekovacieho cerpadla ? to len aby som vedel priblizne... dik

cena je od 117e do 252e v predajni bmw to nekupuj

Hamann

Utorok, 22. Januára 2013, 23:40

Ak auto štartuje za studena pekna a za tepla ho musi točit nemusi to byt chyba v čerpadle čerpadlo neni žhavič to len tak neodchádza prečo by odišlo čerpadlo ked tam ma filtrovanu naftu uz od podavacieho ??? podavacie odchadza starobou a opotrebovaním je dobre ho menit po kazdych 50tisic KM radím vam všetkym kto špekuluje s čerpadlom to je len to posledne riešenie pred tym si treba poriadne pozriet palivove cesty hadičky v akom su stave dalej palivovy filter a sitko podavacieho čerpadla popripade nečistoty naddrže dalšia velmi hakliva vec najme u TDS su tepelne snimače to je ten bod urazu čo som spominal za studena možno naskoči ten motor pekne ale za tepla ho toči jak divé to su tepelne snimače su dva jeden byva tušim na 2. resp žhaviči a druhy na 4. valci ak trepem opravte ma ale tušim ze to tak je tie tepelne snimače odchadzaju to potom robi taketo ťahy ... čerpadlo a hlavne vstrekovacie vecsinou odchadza hned proste auto zdochne a koniec mozte si pripravit 500 600€ na repas starého a nadstavenie predvstreku + 100€ alebo čisto nove 2000€ ... ako zistite či je funkčné podavacie ??? pred studeným štartovanim musi bručať je ho počut ! ak nieje počut tak bud odchadza je uz skoro v háji alebo odišlo teda ak nejde auto ... viem čo hovorim už 4 mesiace mi smrdia ruky od nafty babrem sa v tom a konečne som pochopil aj ten prije*any prelievaci system predelenej nadrže ... ach :/

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 23. Januára 2013, 07:35

teplé štarty: je to celé len o správnom nastavení predvstreku, vačky a dávky paliva, nič viac, nič menej, možno v 1% prípadoch sa jedná o iné mechanické opotrebenie, alebo el. chybu

minule som mal trochu času tak som experimentoval na mojom:

menší predvstrek + menšia dávka (problém 90% TDS motorov) = za studena ako tak, za tepla hrozné štarty
menší predvstrek + pridaná dávka = o chlp lepšie teplé štarty
správny predvstrek + správne nastavená dávka = za studena aj za tepla chytá na pár otáčok motora
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Makr0
Auto: BMW 530D A/T

Streda, 23. Januára 2013, 08:59

Mal som podobny problem...Auto jedneho casu nenastartovalo, kupil som nove podavacie cerpadlo ale ked sme ho zalozili, zistili sme ze je nefunkcne cerpadlo v nadrzi, ktore som kupil takisto nove a novy palivovy filter. Auto po vymene funguje ako predtym avsak nemozem jazdit pod 15L nafty inak mi auto v najcastejsom pripade zdochne, ale len ked idem do kopcov a zakrut kedze sa nafta preleje do jednej casti nadrze. Momentalne tankujem vzdy ked sa rucicka priblizi ku 15L a jazdim denne na aute a vsetko funguje :)

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 23. Januára 2013, 16:21

uz sa tolko neplaste, to bzucanie je maly ventilator ktory cirkuluje vzduch cez cidlo vnutornej teploty od klimy.
Vzduch tam nema co robit, no bohuzial si stym rady nedate, prisava to cez priruby na filterboxe paliva, nepomozu ani nove O-kruzky, je to proste debilny vyrobok, resp. je dobry dovtedy kym funguje podavacka, ta vytvara pretlak asi 0.15Bar, dovtedy vsetko ide, ked zdochne tak vstrekovacie cerpadlo nema ziadny problem natiahnut tu naftu, no pri tom podtlaku ktory sa tam vytvori, predsalen 3m hadice samospadom, zacne ten filterbox prisavat ako besny, auto v lepsom pripade len trha, pod prudkou akceleraciou vysadi uplne, v horsom pripade sa zapeni cerpadlo, poklesne interny tlak, a skape. Riesenie je budto si kupit novu podavacku, alebo prekopat ten filter na stary napr. z E30tky, alebo z Omegy B.. ja ziadnu podavacku nemam,origo filterbox som vyhodil, nafta nikam nepada, po tyzdni stania tam nieje jedina bublinka, a stovku zborim pod 8s.. s tym starym filterboxom aj na volnobehu vidno ako raz za pol minuty prejde velka bublina. Problem potom samozrejme nastane ked budete jazdit ako gadzovia, s 3L v nadrzi, v zakrute to prisaje vzduch, skape, a dovidenia.. to cerpadlo je schopne to natiahnut aj komplet samo, ale tocit minutu :roll: na to sa tam dava balonikova pumpicka.

este sa doplnim lebo som sa pozabudol ze riesime E39, tam ta podavacka MUSI byt, je tam delena nadrz s ejektorovym precerpavanim medzi polkami, takze tam len novu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných