... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Autor témy
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

523i kryt vrtule/sahara, demontaz, nechce ist von, poradte

Pondelok, 5. Novembra 2012, 17:19

Vie niekto poradit ako demontovat kryt vrtule? Na TIS som to nenasiel. Nechce sa jej von, ak ju aj dostanem tak len nejake 3cm a opre sa o vrtulu na viske a potom uz nechce ist von. Kedze sa mi nepodarilo samotnu visko odkrutit z vodnej pumpy neviem ist sposobom najprv demontovat viskospojku a potom kryt. Je nejaky normalny sposob demontaze? diel c.3

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ank_frame/
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: 523i kryt vrtule/sahara, demontaz, nechce ist von, porad

Pondelok, 5. Novembra 2012, 18:44

ano je normálny sposob najpr viskospojku inak dolames saharu

zober 32 vidlicový kluc a kladivo . kluc nasad na viskospojku a kladivom zhurta buchaj do toho kluca ale pozor je tam opacný zavit , takze v smere hodinových ruciciek to treba odkrutit musi to povoliť \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

dasto
Autor témy

Pondelok, 5. Novembra 2012, 19:43

csuka530d napísal:
ano je normálny sposob najpr viskospojku inak dolames saharu

zober 32 vidlicový kluc a kladivo . kluc nasad na viskospojku a kladivom zhurta buchaj do toho kluca ale pozor je tam opacný zavit , takze v smere hodinových ruciciek to treba odkrutit musi to povoliť \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Takze najprv vrtula, inac nic? Kladivom som skusal, na 36ke mi to islo bez problemov, ale tu ani pohnut, preto som myslel ze existuje ina moznost... Nechcem po tom moc silno trieskat, aby som neodpalil lozisko na vodnej pumpe... ale asi kladivo bude jedina moznost. videl som na to nejaky special tools, taka pasovina s dvoma dierami... Zima sa blizi, musim to vymenit kym zacne mrznut...

jetzt?
ex E36 coupe 320i

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 5. Novembra 2012, 20:18

ak to nechce pustit zober teplovzdusnu pistol a nahrej maticu pôjde to na prvú šupu kladivom

ja riesim teplovzdušnou neskutocne veci denno denne v robote az sa sám čudujem čo dokáže spravit teplo s kovom .

dasto
Autor témy

Pondelok, 5. Novembra 2012, 22:07

Super napad, dikes
csuka530d napísal:
ak to nechce pustit zober teplovzdusnu pistol a nahrej maticu pôjde to na prvú šupu kladivom

ja riesim teplovzdušnou neskutocne veci denno denne v robote az sa sám čudujem čo dokáže spravit teplo s kovom .

jetzt?
ex E36 coupe 320i

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 6. Novembra 2012, 09:14

ja som viscu daval dole dvoma klucmi, jeden bol sice troska pribruseny ale voslo to tam, totizto aj samotna remenica ma svoj zarez na kluc aj visco spojka, troska trhnes a uz ti staci krutit len jednym klucom.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dasto
Autor témy

Utorok, 6. Novembra 2012, 16:37

pani dikes za rady, dnes som troska bastlil, vyrobil pripravok a podarilo sa povolit, pripravok spociva v diere do ktorej sa musi zmestit skrutka ktora drzi remenicu. Potom sa pootocenim oprie o dalsiu skrutku a uz staci len klucom povolit. Zaklad ale asi bol dobre to nastriekat WDckom a asi po 5hodinach to islo celkom v pohode. Takze zajtra idem na to a bude vymena termostatu. Motor sa zohreje do 3/4 a potom mu trva asi 10km kym sa dohreje uplne a to uz je teply chladic, takze ho otvara prilis skoro. Cakam ale este na hadicu do chladica, je netesna, v mieste kde je SK paska od vyrobcu, nie rychlospojka, nedrzi tlak a da sa povedat, ze vodna sustava je uplne bez tlaku, alebo je v nej len minimalny.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

dasto
Autor témy

Nedeľa, 11. Novembra 2012, 07:24

6zylinderBMW napísal:
pokial chces demontovat saharu tak dole predny naraznik, pokial chces menit len termostat tak aspon na M57 som ho menil pekne bez toho aby som daval dole vrtulu, len to chcelo dobre naradie a trpezlivost.

Ano aj mne sa podarilo, staci demontovat visku a ku vsetkemu sa clovek dostane, trocha z boku ale ide to.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných