Zdravím, včera ma auto nehalo na Morave pri Kyjove v zaprdenenj dedine. Stala sa mi taká vec, popíšem detailne snád.
Doteraz som jazdil s autom len mesto max BA-SC nikdy nie viac ako 50km naraz....teraz sme sli na vikend prec a auto slo asi 200km vkuse a to po Morave, cize kopce hore dole...ja som mal málo oleja..zerie mi to olej a ja som ho nedolial, a ked mam malo olejab pocujem ze zdvihatka po nastartovani do par sekund nestichnu..vtedy viem ze je zle...no a na ceste naspat mi po spomaleni do dediny auto zrazu neslo viac ako nad 3000 otácok a 10L spotreby, skrátka na rovinke pedal na podlahe a auto len hučalo, motor hučal jak keby som mal audinu staru (tusim A6 mala taky hučavý zvuk pri rozbehu)....po par km auto neslo nad 2000otacok, a po par km dalsich uz som ledva dokotulalauto na 1ke ku krcme kde sme cakali....
Nejake indicie:
Auto nevie ist vyssie ako nad 1500ot
Huci pri pridaní
Po nastartovani ma zvuk jak diesel od spodu motora (fakt jak 530D napr.)
Po otvoreni vika oleja za chodu motor veselo ide dalej jak keby nic
Auto nedymi na cierno, len na bielo, ale to mi dymi uz od kupi, a vcera prsalo a vtedy to dymi aj tak viac
Auto vie ist len na 1ke, na 2ku nemá výkon
Už predtým zralo olej, teraz som nudzovo dolial 2L nejakeho CINOL oleja...10W-40 kedze Shell 10W-40 stal 355Kč liter...a henta sranda 100kc

(aj tak idem menit olej) (zdvihatka stichli, ale motor vykon aj tak nedostal)
Jaro aj mechanik v cechach povedal ze to vyzera na problém so separatorom oleja...prasknuta membrana, zanesena? ALebo potom problem na sani, ale tam som opticky nevidel ziadny problém, este sa mozu hadice pozriet ale aut je v BA ja som v Senci.
Co poviete, moze to byt nieco ine?
A auto bolo naspat tahane 110KM

(Macova X5 sa pochlapila!!! sme to zvladli rychlejsie v mode tahanie jak ked som siel sam tam

)