... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
moila
Autor témy
Auto: Toyota Verso
Kraj: Bratislavský

520i-LPG(125kW) vs 525d (125kW)

Utorok, 19. Apríla 2011, 16:26

V oboch pripadoch sa jedna o automaticku prevodovku, facelift model roku 2002 a touring. Co vy na to? Hlavne teda majitelia jednotlivych modelov (ak sa neaky najdu).

Zaujimala by ma spotreba a naklady na prevadzku. Ked uz by som prijal LPG ako pohon, ci sa vyplati kedze 2,2liter benzin-LPG ma slabsi krutak a asi teda nejde tak dobre odspodu nez 2,5ka diesel, ale zase komfort v diesli vidim v tankovani.
LPG pump je sice vela, ale z mojho pohladu je to furt nieco nove (coho sa bojim). Na druhej strane moj cabriožrút ma nuti najst si ine, praktickejsie auto s nizsou spotrebou a kedze viem, ze ked si zase kupim nieco ine (napriklad ako naposledy saab)budem na neho hundrat a nakoniec sa ajtak vratim ku bmw.

P.S.: Hladal som takuto temu, ale tieto dva modely este nikto neporovnaval...
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: 520i-LPG(125kW) vs 525d (125kW)

Utorok, 19. Apríla 2011, 17:00

Mam 525d, ked chodim ako dochodca spotreba okolo 5l (prevazne mimo mesta). Taka moja dlhodoba je neakych 6,5 (7 som este nikdy neprekrocil) a pri jazdeny nepozeram na spotrebu, ked treba tak mu slapnem po krku. Ziatial ide vsetko ako ma uz vyse roka (cca 8000 km).
Vyhoda je, ze nemusis podradovat oproti benzinu.

LPG nikdy v zivote. Uz som vydel XY aut s LPG a vzdy sa vyskytol problem. Dalsia vec, treba si vypocitat navratnost, a ne len tak bezhlavo si dat namontovat LPG lebo budem jazdit za menej. Ale aj to domontovanie nieco stoji, plus vela veci podlieha vacsiemu opotrebeniu pri LPG (palivova a vyfukova sustava).

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 19. Apríla 2011, 17:17

520 je relativne slaba hoc ma taky vykon, moja 323 ma rovnaky vykon a vecsi krutak a uz sa mi natom blbo jazdi, pritom dizel ide hlavne v meste slusne od spodu. co sa tyka toho podradovania, no nesom isty, treba nato asi cvik, ja ho nemam :). co sa tyka spotreby tak ja som mal uz aj 7,7 ale to bolo kurva mesto na velkych kolesach a mam 530d v nalozenej vybave co vazi 1,8t.

skor ako motor pozeraj co je v lepsom stave a potom vybava ktora ta viac zaujem, vybava sa tahsie montuje ako sa meni turbo a pod. :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

moila
Autor témy
Auto: Toyota Verso

Utorok, 19. Apríla 2011, 18:51

diky zatial za nazory. na svojom aute som doposial za rok najazdil viac nez 25t takze navratnost by bola ajtak hnedky, ale LPG by som nemontoval ja, ale auto by som tak uz chcel kupit.
Konkretne ma toto porovnanie napadlo v suvislosti s dvoma autami, ktore su na predaj aj tu na klube. 520i LPG za cca 6t a 525d za 6,8t ci kolko, lebo franky ma furt inu cenu...Vybava porovnatelna, ide mi hlavne o vyhrev sedacky, auto dvojzonova klima, koza intros ja neuprednostnujem, lebo starsia koza o ktoru nebolo starane je omnoho hnusnejsia nez stara latka o ktoru nebolo starane...Latka mi prosto nevadi a ine veci su len somarinky...Navi alebo podobne mozem ozeliet...
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných