Utorok, 24. Februára 2009, 18:48
tato odpoved sa mi paci..,,naozaj posledna dva mesiace jazdim rano 3,5 km vecer 3,5 km praca a domov.mohlo bito bit aj ono..olej skontrolujem vecer ked pojdem s mojim psom na vybeh.ale preco mi to dimy ked pridam plyn ,,husty bieli dim ktory divne pachne,, tu ponuku bi som bral..ale zijem v Bad Säckingene v Nemecku. takze 800 km.Potrebujem nejakynavod ako postupovat pri rozoberani motora.co prve co druhe,co treba znacit a ci treba nejake specialne rozmery klucov k tomu..co mam okrem tesnenia bloku motora a bloku klukovky vymenit aby neboli dlksiu dobu problemy..a ake momenty pouzit na sroby..pchybujem ze bude prasknuta hlava,motor je cistucky ako novy..ake tesnenie pouzit.lebo su tu dve rozne hrubky tesnenia.budem to robit v hobyservyse.uz som sam robil par veci ,,vybranie a oprava alternatora,vymena blatnikov,tlmicov a celeho ulozenia takze nesikovny nie som lebo zijem..a auto jazdiii..apropo k tomu alternatoru--vydel som tu vela ludi zhanat nahradny..ja som si moj dva razy opravyl sam.
na alternatore je umele veko,to treba odsoubovat.pod nim je chladic a na nom je taka kocka z uhlikmy..a tusim tranzistorovy rozdelovac.ja mam tvar obdlznika..z druhej strany je to zaliate..tu hmotu bez strachu treba vyskrabat von.pod nou su try kontakty..tie treba riadne letovackov najlepsie klampiarskov a novym cinom z vysim bodom topenia.poskladat,a jazdime dalej..mne to usetrilo peknych 800 .-€..tie kontakty su tepelne namahane a vznika studeny spoj.potom to nedobija,ale pritom multimeter ukazuje hodnoty ktore vedia pomilit. dufam ze to pomoze par ludom..
BMW 525D,e39,r.v.2002,touring,v el,tiptronik