... všetko o BMW ...
owlcom napísal:Pripojím aj ja svoj názor.
Neviem či ste mali niekedy možnosť porovnať rozdiel medzi HLADKÝM motorom a TURBO motorom rovnakého typu.
Je tam viac veľmi podstatných rozdielov ktoré majú podľa mňa kľúčový význam:
Prvá vec: piesty. Tie majú u turbo motorov úplne inú konštrukciu, majú niečo ako dvojité dno, ktoré je zvlášť chladené olejom.
Druhhá vec: ostrekovacie trysky na olej, ktoré sú namontované na spodnej časti každého valca a slúžia na už spomínané ostrekovanie piestov olejom.
Tretia vec: turbo motor má olejový chladič z dôvodu vyššieho tepelného namáhania oleja. Priechod oleja chladičom je zvyčajne ovládaný zvláštnym termostatom.
Štvrtá vec:turbo, musí mať mazanie a niekedy aj vodné chladenie, musí byť nastavený maximálny plnaci tlak
A ešte je určite veľa iných vecí ktoré ma v rýchlosti nenapadajú, alebo o ktorých neviem, pretože nie som žiaden odborník.
Môj názor je takýto: iba namontovať na nejaký motor turbo, kde predtým nebolo myslím že vôbec nie je zložité, ale koľko taký motor vydrží je veľmi otázne. Ja by som sa s takým motorom bál ísť aj do baru na susednej ulici.
LuCKy napísal:
Presne tak! Už ma s prepáčením nasiera to odrádzanie ostatných a omieľanie dokola to isté ako sa to neoplatí atď...
Nech k témam prispievajú ľudia, čo sa tomu rozumejú a nech poradia, vysvetlia a pod... a nie len kydať...
Naviac, je to staré auto, starý motor tak prečo neskúšať, finančne to nie je tak náročné, keď sa niečo odpáli ako pri novších motoroch.
Ďalšia vec je, že človek to môže robiť preto, že ho to baví, že chce mať niečo individuálne, atď....
OT premazané.
LuCKy