... všetko o BMW ...

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pedro86
Autor témy
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Žilinský

trasenie motora 525i

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 20:10

zdravim pani pred dvoma tyzdnami som menil motor 2.0 za 2.5-ku mam taky mensi problem na volnobehu mi vybruje motor ako keby nesiel na vsetky valce ale pritom palia vsetky sviecky maju tak 9tisic km a skusal som aj druhe cievky .diagnostika nepise nič cim to moze biť? a nezda sa mi ten vykon,ze by to malo 190 koni moze to bit prevodovkou alebo diffom?a nemozem najst ani ,pomer diffu su tam len niake cisla.ale oznacenie pomeru to niesu kde najdem to oznacenie?dik za rady.
ex:Skoda Favorit
ex:VW Golf 1
ex:Skoda Felicia
ex:Audi 80
ex:Fiat Croma
ex:Mazda 323
ex:Nissan Bluebird
ex:Bmw e30
ex:Skoda 105

hessy

Re: trasenie motora 525i

Piatok, 3. Augusta 2012, 23:10

a pozapajali ste vsetko tak ako malo byt ? staci aj ked je vatos nevanos treba menit aj elektriku motora pripadne RJ skor asi nieco elektricke nejaky konektor ci take volaco

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Piatok, 3. Augusta 2012, 23:23

Tlaky to ma ake?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

pedro86
Autor témy

Sobota, 4. Augusta 2012, 06:42

konektory neboly poodpajane z cidiel len jeden z klapky lebo ta tam nebola ostatne bolo zapojene zapajal som len kostru plusko ten velky okruhly konektor tem neni co pomylit.a este starter. tlaky ma slusne ako novy motor skusim dnes vymenit cievky ci nahodou niaka nestrajkuje.ked som kupil auto tak som mal problem na tom dvolitrovom motore ze boly vsetky kable na tich cidlach uplne inde ako mali biť zralo to jak blaznive otacky mam oklolo 550-600.len ho trase. a ako som pisal ani ten vykon sa mi niako nezda moze to byt aj prevodovkou ta ostala povodna a ani ten diff neviem aky ma pomer kedze neviem najst to cislo a skusim daj este airbox naspät lebo je tam hruska ale to by nemalo niak vadit ked som to napajal tak udaje sa mi zdaly normalne.

darklord

Sobota, 4. Augusta 2012, 14:45

Tak zapalovacie cievky alebo sviecky samotne odhalis jednoducho, nastartuj motor, zhod ten plastovy dekel na hlave a postupne odpajaj a pripajaj zapalovacie cievky jednu po druhej. V pripade ze sa po odpojeni cievky nezmeni beh motoru mas jasno kde je problem (resp na ktorom valci). A na zistenie ci sa jedna o cievku alebo sviecku staci prehodit dve cievky medzi sebou, pokial problem ostane na rovnakom valci tak to bude sviecka pripadne nieco horsie mechanicky (alebo zla kabelaz), pokial sa problem presunie na valec kam si dal povodnu cievku tak je jasne ze cievka je KO.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

pedro86
Autor témy

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 11:29

darklord napísal:
Tak zapalovacie cievky alebo sviecky samotne odhalis jednoducho, nastartuj motor, zhod ten plastovy dekel na hlave a postupne odpajaj a pripajaj zapalovacie cievky jednu po druhej. V pripade ze sa po odpojeni cievky nezmeni beh motoru mas jasno kde je problem (resp na ktorom valci). A na zistenie ci sa jedna o cievku alebo sviecku staci prehodit dve cievky medzi sebou, pokial problem ostane na rovnakom valci tak to bude sviecka pripadne nieco horsie mechanicky (alebo zla kabelaz), pokial sa problem presunie na valec kam si dal povodnu cievku tak je jasne ze cievka je KO.

problem som nasiel na 6-tom valci menil som druhu cievku nič vymenil som sviecku nič.tak som zhodil kryt co je na vstrekovacoch su tam kable ku vstrekom a cievkam meral som jednotlive kable co idu na cievku su tam tri 1-15-4a na jednotke je male napätie niakich 4-5 voltou a na inom kably co ide k druhej cievke som nameral 12-13 voltou aj u ostatnych idem sa pustit do rj ci tam nieje nieco odpalene alebo je tu este jedna moznost priviest tam stavu z druhej cievky 1 a 15 by malo bit napajanie a 4a ak sa nemylim by mal bit impulz opravte ma ak sa mylim

darklord

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 12:02

No moze to byt zlomeny kabel ked si nasiel tuto chybu. To by nemal byt problem opravit kabelaz pripadne ju vymenit celu ak mas nahradnu

pedro86
Autor témy

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 17:28

darklord napísal:
No moze to byt zlomeny kabel ked si nasiel tuto chybu. To by nemal byt problem opravit kabelaz pripadne ju vymenit celu ak mas nahradnu

no pozeral som to este raz a robilo to kvoly tej cievke co som ju zamienal a zas tam ide 12 voltou ale stale trase mal som rozobratu aj rj a nic tam nieje zhorene a este som skusil vymenit rj z 36-ky a trase stale takze elektrika to nieje ani rj.moze to robit volnobezny ventil?lebo vo vyzsych otačkach to nerobi len na volnobeh otacky mam tak 500-570 neviem presne ci aj dobre ukazuje budik

darklord

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 17:40

Idem dnes v noci do ZA tak ti na to mozem hodit diagnostiku v priebehu tyzdna ;) Horsi problem ako ten moj to hadam nebude

pedro86
Autor témy

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 17:54

darklord napísal:
Idem dnes v noci do ZA tak ti na to mozem hodit diagnostiku v priebehu tyzdna ;) Horsi problem ako ten moj to hadam nebude

myslis napojit to alebo ako lebo napojene to bolo niekolko krat a aj na druhej rj to robilo to iste

darklord

Pondelok, 6. Augusta 2012, 08:11

pichneme na pc a uvidime ci tam nieco nieje tak ako nema byt, stredu vecer odchadzam takze dovtedy mozes napisat SZ a mozeme sa dohodnut

pedro86
Autor témy

Pondelok, 6. Augusta 2012, 16:58

darklord napísal:
pichneme na pc a uvidime ci tam nieco nieje tak ako nema byt, stredu vecer odchadzam takze dovtedy mozes napisat SZ a mozeme sa dohodnut

no v pohode ale nezdalo sa mi ze by ukazovalo niake zle hodnoty mas svoje ulozene ze by sme to porovnali alebo z niakeho ineho auta

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných