... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

snapshot
Autor témy
Auto: E34 525TD
Kraj: Trenčiansky

Svieti airbag na pristrojovke

Streda, 18. Apríla 2012, 15:50

Pani, mozno damy

Viete mi poradit s kontrolkou airbagu na pristrojovke? Stale mi to svieti, aj ked zo zaciatku mi to bolo jedno, ale teraz uz ma to otravuje. Viete niekto kde by ohol byt problem?
realita: BMW E34 525TD 100kW Alpinweiss
Ex: Skoda Favorit 136L LPG - Lenga odisla z mojej garaze, nech ta sila 43kW sprevadza, young padavan

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: Svieti airbag na pristrojovke

Streda, 18. Apríla 2012, 15:53

užívateľ darklord rieši rovnaký problém s kontrolkou bagu, skús sa ho opýtať nato
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 10:56

airbag sa rozsvieti aj ked odpojis baterku. Skus to dat vymazat na diagnostike

exzot
Auto: BMW e34 525TDS
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 15:01

ja som mal rovnaky problem tak ako som robil v bmw tak som si to vymazal a svietilo my to aj tak tak som to skumal a zistil som ze mam odtrhnuty kabel co ide od slimaka na volante do konektoru tak kable som opravil vymazal ale airbag svietil aj tak a nakoniec tam este bolo to ze ako je slimak na volante tak vnutri ten slimak bol odtrhnuti tak som vymenil koplet slimaka a teras je setko ok
snapshot napísal:
Pani, mozno damy

Viete mi poradit s kontrolkou airbagu na pristrojovke? Stale mi to svieti, aj ked zo zaciatku mi to bolo jedno, ale teraz uz ma to otravuje. Viete niekto kde by ohol byt problem?

Milosss

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 18:05

4dams napísal:
airbag sa rozsvieti aj ked odpojis baterku. Skus to dat vymazat na diagnostike

Airbag sa rozhodne po odpojení baterky nesmie rozsvietiť. Kontrolka znamená chybu a neviem akú chybu by mala zaregistrovať.
Preto sa pri prácach na airbagu píše odpojiť baterku, aby si RJ napr pri odpojení konektoru nevyhodila chybu a nezačala svietiť, pri vypnutej baterke a naspäť zapojení to funguje tak ako má.
Nur Original ist Legal.

exzot
Auto: BMW e34 525TDS
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 19:14

presne tak vzdy ked sa odpaja airbag alebo sa daco snym robi treba odpojit baterku lebo inac zacne svieit kontrolka lebo RJ si mysli ze nastala chyba
Milosss napísal:
Airbag sa rozhodne po odpojení baterky nesmie rozsvietiť. Kontrolka znamená chybu a neviem akú chybu by mala zaregistrovať.
Preto sa pri prácach na airbagu píše odpojiť baterku, aby si RJ napr pri odpojení konektoru nevyhodila chybu a nezačala svietiť, pri vypnutej baterke a naspäť zapojení to funguje tak ako má.

4dams

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 19:23

Mne vždy začne po odpojení baterky blikať airbag ale po čase zhasne (počas jazdy). Na diagnostike ukáže ze stratil +. Taktiež výpíše asi každú RJ čo je v aute (abs, motor, stierače, grundmodul...) že stratila +. Vymaže sa a znovu je všetko ok.
Naposledy upravil/-a 4dams v Štvrtok, 19. Apríla 2012, 21:57, upravené celkom 1 krát.

Milosss

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 21:20

To je zaujímavé. Ono aj pri diagnostike a vymazaní chyby kontrolka prestane svietiť, dokým sa nevyberie kľúč zo spínačky a znova nezapne naspäť, systém prekontroluje problémy a vyhodí chybu a začne svietiť kontrolka.
Čiže po odpojení ti svieti aj ABS? Tá má tiež RJ a tiež stratila +.
Nur Original ist Legal.

4dams

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 21:34

nie, nerozsvieti sa ABS, vstrekovanie ani automat a pod... vždy iba airbag toto spraví. Vymaže sa a nesvieti pokiaľ znovu neodpojím baterku.
Ono je to tak, že ak odpojíš ABS tak svieti kontrolka, zapojíš a kontrolka zhasne ale pri diagnostike ti aj tak ukáže že bolo odpojené. Ak toto isté spravíš pri airbagu, tak svieti stále aj keď ho opätovne zapojíš. Pri akejkoľvek chybe airbagu sa kontrolka rozsvieti alebo bliká aj keď odstrániš závadu. Treba vymazať chybu.
Nedávno som jazdil týždeň s iným volantom kde nebol airbag lebo môj volant bol u čalúnnika a keď som spätne nahodil môj volant tak kontrolka nezhasla ani pri dlhšej jazde a ukázalo vážnejšiu chybu ako len stratu +.

Milosss

Sobota, 21. Apríla 2012, 14:10

Je mi jasné že to ide len cez diag vymazať svietiaci airbag, ak je všetko OK. Ale aby sa mi po vypojení baterky mal rozsvietiť, neviem neviem, sám si zober, že rovnako stratí napájanie aj ABS a podobne a žiadnu chybu nevyhadzuje, preto by nemal ani ABG. Preto vždy pri zásahoch do systému sa odpája baterka, aby kontrolka nezačala svietiť.
Nur Original ist Legal.

darklord
Auto: stara haraburda

Streda, 25. Apríla 2012, 03:11

Moj problem spociva v tom ze mam permanentne chybu v pamati zavad a preto svieti, dufam ze to je len kruzok pod volantom. Ale po vybrani baterky by teda bag fakt nemal svietit si myslim...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

4dams

Streda, 25. Apríla 2012, 11:24

ja som myslel ze je to normálne u e34 že svieti bag po odpojení baterky... Ani nie že svieti ale bliká a po chvíli jazdy zhasne.

darklord
Auto: stara haraburda

Streda, 25. Apríla 2012, 14:53

Pokial blika (a zhasne) tak je to zavada ktora neovplyvni cinnost bagu - docasna zavada. Ked svieti znamena ze bag je vyradeny z cinnosti - permanentna zavada. Teda aspon podla znameho zo servisu.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných