... všetko o BMW ...
El_Scorpio napísal:Zatiaľ sa s tým autom len zoznamujem. Snažím sa na rovinkách to skosiť aspoň na tých 10 priemer, ale neviem ti povedať koľko mám, lebo som odjazdil len 400 km a natankovať plnú (80 litrov benzínu) len aby som zistil koľko to v reále berie sa mi zatiaľ zdá drahé.
Inak nie som ekojazdec, mám obuté dosť široké gumy (235 vzadu a 225 vpredu, 17tky), čiže neúfam že by som šiel pod 10. A aj 10 by bola fajn hodnota :)
2bad napísal:ja by som podobny bordel do nadrze nedaval! aj tak ti nic neznizi spotrebu tak, ako ty sam.poznam chalana ktory robi spotrebu na megane 1.4i okolo 12litrov priemer. takze radsej tehlu pod pedal (preboha len nie brzdovy
)ako nejake aditiva do paliva ktore ti skorej ci neskorej odpalia nieco v aute, pretoze ten motor je stavany na cisty benzin/naftu.
lionlion napísal:Tak sa podelim aj ja o svoju spotrebu a chcem sa aj spytat ci je realna alebo alebo nieco zle ukazuje?
takze jazdim kazde rano do prace asi 15-18 km s dediny do mesta, je to prevazne mimo mesta (takych 10-12km) a zvysok v meste a spotreba podla palubaku je okolo 5.8 a sice dodrziavam rychlosti ale ked skoci zelena alebo konci dedina tak ho velmi nesetrim.
a pred vcerom som isiel na dialku spolu asi 80 km ale samozrejme cez dediny a ukazalo mi priemer 4.3, nieje to primala spotreba na 525d? je to real?
podla toho co do neho tankujem, tak vela sa zase neotankujem nato kolko chodim
antonvrabel napísal:nazdar do diesla by som aditiva urcite daval.motor je stavany na cistu naftu ale ta nafta musi byt kvalitna a na slovensku moc takych pump nenajdesskus si natankovat na 10-tich pumpach po litry nafty nechat ich par dni stat alebo ich daj do chladnicky.budes prekvapeny co tam bude.preto odchadzaju cerpadla lebo niesu mazane. v nafte je voda a iny bordel.ale s tou spotrebou to nespravi nic.
Blondak napísal:smrkiki sa tak trochu sekol ten keramizer co tu spominal sa nedava do paliva ale pridava do morotoveho oleja. ohladom takychto vyrobkov som sa ras rozpraval s otcom a ten ich pouzil par rokov dozadu ked som bol este krpec. no fungovalo to, ze motor bol tichsi a zivsi ale spotreba dole nesla alebo to nespozoroval. lenze vtedy to stalo okolo 350sk a bola to 2dcl plechovka a nie 5g. hoci technologia ide do predu.
miloE39 napísal:Ahoj som cerstvy majitel E39 530d automat mam ho asi mesiac.Na palubnom pc mam pri jazde na dlhsie trate nejake smiesne udaje ukazuje mi spotrebu 5.3 litra.da sa to nejak skorigovat cez diagnostiku?realne berie asi o liter viac.
ViktorDDD napísal:otázka na majiteľov 525 TDs s 5st. manuálom, zaujímalo by ma akú máte momentálnu spotrebu pri 90 na 5stupni, mne to ukazuje presne presne 6l, je to OK alebo trochu veľa?