... všetko o BMW ...

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Re: Spotreba

Streda, 12. Mája 2010, 21:55

El_Scorpio napísal:
Zatiaľ sa s tým autom len zoznamujem. Snažím sa na rovinkách to skosiť aspoň na tých 10 priemer, ale neviem ti povedať koľko mám, lebo som odjazdil len 400 km a natankovať plnú (80 litrov benzínu) len aby som zistil koľko to v reále berie sa mi zatiaľ zdá drahé.
Inak nie som ekojazdec, mám obuté dosť široké gumy (235 vzadu a 225 vpredu, 17tky), čiže neúfam že by som šiel pod 10. A aj 10 by bola fajn hodnota :)

natankovat plnu ta nestoji o nic viac ako na stvrtky. Ja osobne praveze malo benzinu vyjazdim este skorej, kedze vidim, ze tam nic nie je a nesetrim

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 12. Mája 2010, 22:08

Tak tak, a keď si ešte zarátaš, že kvôli 80l ideš na tú pumpu a znej 4x namiesto 1x, tak to moc ekonomické nie je :twisted:

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 13. Mája 2010, 07:11

2bad napísal:
ja by som podobny bordel do nadrze nedaval! aj tak ti nic neznizi spotrebu tak, ako ty sam. ;) poznam chalana ktory robi spotrebu na megane 1.4i okolo 12litrov priemer. takze radsej tehlu pod pedal (preboha len nie brzdovy :shock: )ako nejake aditiva do paliva ktore ti skorej ci neskorej odpalia nieco v aute, pretoze ten motor je stavany na cisty benzin/naftu.

nazdar do diesla by som aditiva urcite daval.motor je stavany na cistu naftu ale ta nafta musi byt kvalitna a na slovensku moc takych pump nenajdes :D skus si natankovat na 10-tich pumpach po litry nafty nechat ich par dni stat alebo ich daj do chladnicky.budes prekvapeny co tam bude.preto odchadzaju cerpadla lebo niesu mazane. v nafte je voda a iny bordel.ale s tou spotrebou to nespravi nic.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 13. Mája 2010, 07:32

mam diesel a dávam tam castrol TDA, ale všelijaké super prípravky na zníženie spotreby tak tomu neverím, spotreba je u každého šoféra rozdielna, a nemyslím si že nejaké super sirupy do paliva to zmenia, spotreba závisí od štýlu jazdy a premávky, nemám problém jazdiť s TDS v meste za 5l, na tempomate v noci :D tak teraz tu nepoviem že mi to auto žerie len 5litrov, lebo normálna kombinovaná je o dosť vyššia
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Štvrtok, 13. Mája 2010, 09:14

Tak sa podelim aj ja o svoju spotrebu a chcem sa aj spytat ci je realna alebo alebo nieco zle ukazuje?

takze jazdim kazde rano do prace asi 15-18 km s dediny do mesta, je to prevazne mimo mesta (takych 10-12km) a zvysok v meste a spotreba podla palubaku je okolo 5.8 a sice dodrziavam rychlosti ale ked skoci zelena alebo konci dedina tak ho velmi nesetrim.

a pred vcerom som isiel na dialku spolu asi 80 km ale samozrejme cez dediny a ukazalo mi priemer 4.3, nieje to primala spotreba na 525d? je to real?

podla toho co do neho tankujem, tak vela sa zase neotankujem nato kolko chodim

chefino

Štvrtok, 13. Mája 2010, 09:46

lionlion napísal:
Tak sa podelim aj ja o svoju spotrebu a chcem sa aj spytat ci je realna alebo alebo nieco zle ukazuje?

takze jazdim kazde rano do prace asi 15-18 km s dediny do mesta, je to prevazne mimo mesta (takych 10-12km) a zvysok v meste a spotreba podla palubaku je okolo 5.8 a sice dodrziavam rychlosti ale ked skoci zelena alebo konci dedina tak ho velmi nesetrim.

a pred vcerom som isiel na dialku spolu asi 80 km ale samozrejme cez dediny a ukazalo mi priemer 4.3, nieje to primala spotreba na 525d? je to real?

podla toho co do neho tankujem, tak vela sa zase neotankujem nato kolko chodim

hlavne si to zmeraj podľa tankovania, BC niekedy ukazuje hore-dole :-k

Blondak
Auto: 725tds

Sobota, 15. Mája 2010, 13:30

antonvrabel napísal:
nazdar do diesla by som aditiva urcite daval.motor je stavany na cistu naftu ale ta nafta musi byt kvalitna a na slovensku moc takych pump nenajdes :D skus si natankovat na 10-tich pumpach po litry nafty nechat ich par dni stat alebo ich daj do chladnicky.budes prekvapeny co tam bude.preto odchadzaju cerpadla lebo niesu mazane. v nafte je voda a iny bordel.ale s tou spotrebou to nespravi nic.

smrkiki sa tak trochu sekol ten keramizer co tu spominal sa nedava do paliva ale pridava do morotoveho oleja. ohladom takychto vyrobkov som sa ras rozpraval s otcom a ten ich pouzil par rokov dozadu ked som bol este krpec. no fungovalo to, ze motor bol tichsi a zivsi ale spotreba dole nesla alebo to nespozoroval. lenze vtedy to stalo okolo 350sk a bola to 2dcl plechovka a nie 5g. hoci technologia ide do predu.

miloE39
Auto: BMW E39 530D sport

Sobota, 15. Mája 2010, 17:35

Ahoj som cerstvy majitel E39 530d automat mam ho asi mesiac.Na palubnom pc mam pri jazde na dlhsie trate nejake smiesne udaje ukazuje mi spotrebu 5.3 litra.da sa to nejak skorigovat cez diagnostiku?realne berie asi o liter viac.

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,

Nedeľa, 16. Mája 2010, 09:49

Blondak napísal:
smrkiki sa tak trochu sekol ten keramizer co tu spominal sa nedava do paliva ale pridava do morotoveho oleja. ohladom takychto vyrobkov som sa ras rozpraval s otcom a ten ich pouzil par rokov dozadu ked som bol este krpec. no fungovalo to, ze motor bol tichsi a zivsi ale spotreba dole nesla alebo to nespozoroval. lenze vtedy to stalo okolo 350sk a bola to 2dcl plechovka a nie 5g. hoci technologia ide do predu.

nazdar ja som dal asi pred 10 rokmi do peugeota 309 1.9d take nieco do oleja a ten motor odvtedy nabehal asi 200tis.a chodi bez zadymenia ako gula.chyta na tuk do kluca lepsie ako benzinak.neviem ci to pomohlo alebo je ten motor taky vydareny :mrgreen:

chefino

Nedeľa, 16. Mája 2010, 10:37

Jo, BTW, mne na 525dA (chip na 150kW) brala v meste 10-11 litrov, mimo mesta 7,5 - 8,5.
Dlhodobú priemerku som mal 8,6 (všetko podľa tankovania, nie BC) a to som to auto extra nešetril 8-[

sesto
Auto: BMW 530i E39

Nedeľa, 16. Mája 2010, 12:04

miloE39 napísal:
Ahoj som cerstvy majitel E39 530d automat mam ho asi mesiac.Na palubnom pc mam pri jazde na dlhsie trate nejake smiesne udaje ukazuje mi spotrebu 5.3 litra.da sa to nejak skorigovat cez diagnostiku?realne berie asi o liter viac.

da sa to cez palubak.Najdi si tu ako si odomknes palubak a tam vycentrujes hodnoty spotreby

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Štvrtok, 20. Mája 2010, 07:39

Ja mam zatial auto len mesiac a nejake dva ci tri tyzdne a spotrebu mam 9.7 litra 65%mesto 35% vypadovky a ine, palubak mi ukazuje 9.3 litra z BA do kosic som mal 8.2 pri normalnej jazde (asi o 20% rychlejsie ako dovoluju predpisy)
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 1. Júna 2010, 09:54

otázka na majiteľov 525 TDs s 5st. manuálom, zaujímalo by ma akú máte momentálnu spotrebu pri 90 na 5stupni, mne to ukazuje presne presne 6l, je to OK alebo trochu veľa?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

RomanV
Auto: 525d Touring (E39)
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 1. Júna 2010, 10:50

Zdravím Vás páni.
Moje skúsenosti:
- Teraz mám 525D manuál, do benzínu pravidelne pridávam aditívum Castrol TDA. Spotrebu pri bežnom jazdení (50% mesto a 50% mimo mesta) mám cca 6,7 l/100 km. Pri jazde na dlhé trasy - dovolenka Chorvátsko mám spotrebu 5,5 L/100 km. A to jazdím dosť svižne, neobmedzujem sa a už vôbec nejazdím na spotrebu, skôr naopak. Nerád som druhý :-)

- Predtým som mal Daewoo Nexia (teraz na ňom jazdí manželka). Žral strašne olej, cca 1 liter na 3000 km (to je 5 litrov na 15 00 km ) pri najazdených cca 150 000 km. Už som chcel robiť generálku alebo meniť motor. Nakoniec som pri výmene oleja pridal do oleja UM plus (Univerzálny Modifikátor plus). Podotýkam, že jeden jediný krát. Proste som to riskol. Odvtedy medzi dvoma výmenami oleja (15 000 km) dolievam tak cca 0,5 litra oleja namiesto 5 litrov. Možno som mal šťastie, ale teraz je na tom aute najazdených cca 250 000 km, a motor je úplne v super stave, závidia ho dokonca iní Daewoo-isti.

Tým samozrejme nechcem odporúčať a robiť reklamu na toto aditívum do oleja, ale ako poslednú možnosť by som to možno znovu skúsil.

Milosss

Utorok, 1. Júna 2010, 10:57

ViktorDDD napísal:
otázka na majiteľov 525 TDs s 5st. manuálom, zaujímalo by ma akú máte momentálnu spotrebu pri 90 na 5stupni, mne to ukazuje presne presne 6l, je to OK alebo trochu veľa?

Mne na benzine beha rucicka medzi 7-8l cize tipujem ze je to tych 6l normalne. Na TDSe necakaj super spotrebu, v e34ke neni ten motor este tak zmodernizovany ako v e39, tam ma navyse aj vahu vzduchu a mozno aj inac upravenu RJ, proste to urcite neni ten na vlas isty motor, preto sa da zajazdit na nom aj za menej.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní