Pondelok, 12. Novembra 2012, 18:17
Čaute, asi 2 mesiace vlastním E34 2.5 tds automat a mám nasledovný problém. Pri jazde ked by malo zaradiť 4ku auto si pridá plyn do cca 2500ot/min, súčasne svieti kontrolka vstreku ale 4ku nezaradí, po x sekundách otáčky padnú (X=2 až 10, kedy ako) a následne sa opakuje tá istá situácia, dokonca dakedy tie otáčky ani nespadnú, čo je dosť blbé, lebo musím brzdiť. Proste je to ako keby malo snahu zaradiť, ale nedarí sa jej. Za posledný mesiac som 2x menil olej v prevodovke aj s filtrom, pri prvej výmene bol olej dosť tmavý, nie však čierny, a neboli ani triesky v nom. Druhá výmena bola 2 dni dozadu, čistil som aj chladič, trošku sa to zlepšilo, dokonca raz zaradilo aj 5ku, ale dosť klepala. Tiež klepe na N a P ale iba tak do 1000ot/min. Mám druhú prevodovku, dnes som z nej vybral hydraulický blok, rozobral, vyčistil, chcem skusiť výmenu toho bloku. Može horeuvedený problém sposobovať to, že predchadzajuci majiteľ sa vykašlal menit olej v prevodovke? Predpokladám že sa tam zasekne daktorý piest v tom bloku a RJ dostane blby signal z prevodovky a preto to zvyšovanie otáčok. Motor ináč ide pekne, ked má auto dobrý deň a radí, jazdí sa ním fajne. Napr. keď zvolím namiesto D 3ku, tak žiaden problém, aj pekne radí.
(OO==[][]==OO)