... všetko o BMW ...

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
sisla
Autor témy
Auto: bmw E34
Kraj: Bratislavský

PRASKNUTA HLAVA - E34 525 tds, 1993

Streda, 7. Júla 2010, 10:10

Ahojte,

pred troma mesiacmi som si kupila toto auticko... Vsetko super, perfekt, bla bla, az ked teraz prisli horucavy, zacalo sa mi prehrievat, nechalo ma stat, na 2 km mi tratilo vsetku vodu... vcera mi bolo povedane ze je to prasknuta hlava, coho som sa asi bala najviac :cry: ... Prosim vas, kto s tym mate nejake skusenosti , mozte mi povedat kolko Vas vysla oprava ? pripadne nejake rady, pomoci.. budem velmi povdacna.

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Re: PRASKNUTA HLAVA - E34 525 tds, 1993

Streda, 7. Júla 2010, 11:40

ahoj.mala si vodu pod autom?bolo vidiet ci niekde tecie?nieje len niekde diera?chladic,hadica?inak ak budes potrebovat hlavu tak mam.divne ze tak rychlo zmizne voda cez hlavu alebo tesnenie.

sisla
Autor témy

Streda, 7. Júla 2010, 12:36

vodu pod autom som mala minuly tyzden v utorok, auto ma nechalo stat na pristavnom v moste, prehrialo sa v zapche.. bola uvolnena hadicka, lebo sa to moc natlakovalo. Hadicku utesnili, auto islo... teraz pleeesk... tak sa mi dvihla teplota ze som auto radsej odstavila, pomaly som otvarala nadrzku s vodou, ked som ju konecne otvorila tak voda mi odtial vybublala... a technik mi este otvoril jednu nadrzku, v ktorej je olej, ze by odtial mala vystreknut max jedna-dve kvapky, ked je nastartovane.. a ten olej odtial lietal.. tak mi bolo povedane ze je to prasknuta hlava :-s

antonvrabel

Streda, 7. Júla 2010, 13:30

ak otvoril viecko oleja na motore ked bol nastartovany tak je pri TDS normalne ze odtial striekal olej.tazko to riesit takto cez spravy.ak mas zlu visco-spojku na vrtulu a mala si malo chladiacej tak sa ti vyvaril motor.to sa stane aj ked hlava je dobra.moze byt ze si mala chladiaci system zle odvzdusneny.ajviecko na vyrovnavacej nadrzke moze byt zle a preto dobre neodvzdusni.alebo moze byt zle tesnenie pod hlavou.

antonvrabel

Streda, 7. Júla 2010, 13:34

este som zabudol .moze byt zla vodna pumpa.polamane lopatky,alebo neotvara termostat

sisla
Autor témy

Streda, 7. Júla 2010, 13:35

aha... no to ti dakujem, v celku si ma potesil ... keby to bolo tesnenie hlavy, tak to nie je ziaden problem.. musim teraz do pondelka pockat na servisaka, nech mi to cele rozoberie a zisti co to je ... viskospojka, to je ten bimetal ? ci nieco ine ? predsa len, som baba, az tak velmi sa nevyznam.. lebo sa mi zda, ze ta vrtula, ktora sa zapina bimetalom nefunguje, len tam poriadne nie je vidiet, to treba rozobrat..
vodna pumpa ma rok, to by malo byt ok , nie ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní