... všetko o BMW ...

obchodna sekcia

hanynko
Autor témy
Auto: Lunochod
Kraj: Žilinský

Pomoc pri kúpe 525i 125kW :)

Piatok, 11. Januára 2013, 18:31

Zdarec borci, znovu sa tu objaujem a znovu som musel zrodiť tému, moju druhú v sekcií E34 :thumbup: .... už dávnejšie som spomínal, že som mal E36 sedan 320i 110kW Vanos ... predal som to a začal som poškuľovať po E34ke hneď po predaji, t.j. cca 2 mesiace dozadu ... teraz sa mi dostala jedna do oka, ale chcel by som poradiť ... je to 525i 125kW rok výroby 1994, čiže ide o ten starší motor, vôbec s tým nemám skúsenosť, preto potrebujem od vás poradiť [-o< ... ak je to ten starší motor, tak by to mal byť bezvanos, mýlim sa? Spotreba, časté závady, nedostatky, choroby týchto motorov a podobné postrehy mi určite veľmi pomôžu, ďakujem za každú radu :thumbup: ... P.S.: manuálna prevodovka :)
Žiadny podpis!

Užívateľov profilový obrázok
VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Re: Pomoc pri kúpe 525i 125kW :)

Piatok, 11. Januára 2013, 19:33

Tak po poriadku, ak je to naozaj 1994 a je to 525i s 125kw, tak tam nie je určite pôvodný motor 24V M50TUB25, ale vymieňaný a starý 12V M20B25, alebo to určite nie je 1994. Prinajlepšom je zle vyplnený výkon v inzeráte. Treba si to dobre pozrieť, alebo hoď sem link a pozrieme sa Ti na to.

kobrakai

Piatok, 11. Januára 2013, 21:34

Mám tento konkrétny motúrek a na tuty toto nebude 94ka. Výroba bola ukončená okolo roku 90.

Motor - bezvanos, jedna vačka, manuálne stavitelné ventily, rozvodový remeň(!). z toho vyplýva asi všetko, vačka aj s vahadlami je na mojom kúpená nová (ešte nenamontovaná) origo v Bavarii za nechutné prachy, pochopiteľne sa budú robiť zároveň rozvody a šteluvať ventily.

Ak by si mal záujem o túto motorizáciu v švajčiar kasni v manuáli, s Mparmi, kožou, el. výbavu, BC IV, pôvodným Professional rádiom, interiér malý paket Mtech a bronzitbeige farbičku, pošlem ti ponuku do PM. Pochopiteľne cenovka je úplne inde, čo asi tebe vyhovovať nebude.

hanynko
Autor témy

Piatok, 11. Januára 2013, 22:29

Fuu kazdopadne k tomu prvemu prispevku asi tolko, ze som na telefone a opity :-D takz link toho auta, ktore mam vyhliadnute az zajtra a k tej ponuke asi tolko, ze urcite je to auto fakt top, ale ja chcem nieco do 1300e max narovinu napisane .... Urcite ho porobim tak ako sa patri ale viac penazi momentalne dokopy nedam :-/
Žiadny podpis!

kobrakai

Sobota, 12. Januára 2013, 12:08

Nuž za 1300oci veľa nevymyslíš, do toho konkrétneho čiernomodrého m20 exemplára z Bezdedova by som nešiel, chalanisko ho predáva už veľmi dlho.

Možno by si mohol ísť do Maco666-vho tdčka. Chce zaňho 9 stovák.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Sobota, 12. Januára 2013, 12:20

je to vyrobené v apríli 1990, motor je tam M20B25, a určite stočené minimálne o 200tis.,
podľa mňa je to krám do ktorého dáš ďalšiu 1000ku aby bola v akom takom stave :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Sobota, 12. Januára 2013, 14:34

Ak to pojdes pozret, pozri ci nekolise volnobeh, ci sa to netrasie na volnobehu jak splasene, popocuvaj ci neklepkaju ojnicne loziska (na mieste na neutrali pridavaj pomalicky plyn od volnobehu tak do 3.5-4tis otacok a pocuvaj). Skontroluj viecko na veku ventilov ci na nom neni emulzia, pri vytacani pozri ci tomu z vyfuku neprska olej. typicky zvuk sijacieho stroja je OK, ak je to moc hlucne staci vecsinou nastavit ventilove vole. Popripade ak sa bude dat tak mozes vytiahnut jednu sviecku ci neni cela zakarbonovana atd. Ja osobne by som E34 s tymto motorom nekupoval, jedine ak by som uz pri kupe vedel ze ten motor odtial vyrazim von. m20 niesu zle motory ale uz su bohuzial stare a maju toho vela za sebou tak na nich proste postupne odchadzaju rad radom rozne casti.
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Milosss

Sobota, 12. Januára 2013, 16:20

kobrakai napísal:
Možno by si mohol ísť do Maco666-vho tdčka. Chce zaňho 9 stovák.

Už ho predáva? Sranda, ale tak asi čo človek chce, ak to kúpi za pár šupov a potom prichádza na všetky závady.
Nur Original ist Legal.

hessy

Sobota, 12. Januára 2013, 17:03

to auto vyzera hrozne uz z fotiek.. ked tak hladaj 525i 141kw pripadne TUckovy vanosovy motor. Navyse neviem ci sa ti oplati kupit za liter auto... na vozenie, picoviny mozno aj hej ale ak chces s toho spravit seriozne auto nedoplatis sa.

hanynko
Autor témy

Sobota, 12. Januára 2013, 17:17

no tak už som tu, áno ide o tú 5ku z bezdedova, pre tých ktorí nevedia, tu je link:
http://bmw-rad-5.autobazar.eu/525i-id3343546.html

A k tomu asi tolko, že motor a rok výroby samozrejme nesedí, chcel som ju, pretože je skoro zadarmo, po nejakej tej dohode ešte samozrejme a chcel som z nej urobiť auto, ešte som ju nebol ani pozreť a takisto ako môže byť hnoj, tak môže byť aj dobrá alebo ste ju boli niekto pozreť? ... základný problém je, že chalan mi ani nedvíha telefón, hlavne, že chce auto predať! ](*,) ... bola tu reč o nejakom TDčku, o tom žiaľ nechcem ani počuť :-$ ... zháňam benzínový motor ... koniec koncov, ak by mal niekto na predaj alebo ak by niekto vedel o peknej päťke, tak nech to sem hodí, rád si to pozrem, samozrejme rozpočet tak do 1200€ ... dík :thumbup:
Žiadny podpis!

hanynko
Autor témy

Sobota, 12. Januára 2013, 17:24

Pridávam ešte jeden link, viem že sme v sekcií E34, ale nakoľko je málo fajn kúskov na predaj, tak som sa pozrel aj po E30, lebo už som zúfalý, s týmto týpkom som už volal, dohodli sme na celkom fajn cene bez tých kolies na foto, samozrejme choroba 1.8čiek - vačka, vravel že bude asi už pridretá, čo mi nevadí pretože nová bilstein stojí cca 120€, skrátka chalan povedal, že sa ju oplatí prísť pozreť ... predáva ešte jednu tricinu, takú červenú, ale tá je trošíčku "vybrakovaná" ... jednoducho na šantenie, ja som mal záujem o túto bielu, pretože nechcem auto na šantenie, ale chcem z toho auto urobiť :thumbup:

spomínaný link:
http://auto.bazos.sk/inzerat/21186470/P ... MW-E30.php

Samozrejme, ak niekto toto auto pozná osobne, rád si prečítam postrehy o tomto aute :wink:
Žiadny podpis!

hessy

Sobota, 12. Januára 2013, 17:31

na tu e34 sa vyser... keby bola za 500euro tak mozno na santenie este hej ale dat liter za kus srotu do ktoreho dalsie 3 litre nasypes len aby to auto vyzeralo ? ako prosim ked nemas do coho ineho liat kopec penazi tak prosim ale uz som stoho vyrastol a viem ze peniaze mozem minut aj inde ako repasovat 34ku :D o TDcku pokial je motor a kastla v pohode preco nie :) priemer 6,5 na sto teraz som mal 7l priemer a jazdil som kade tade vsade :D akurad je tam problem zo vstrikami a rovno riadiacom plus sa mi zda ze hovoril ze uz aj cerpadlo trebalo poriesit to mas dalsich 300euro bez zaruky ale osobne by som jebal na tu 34ku. Na bazosi mas 24v za 600euro a urcite aspon na fotkach vypada lepsie

hanynko
Autor témy

Sobota, 12. Januára 2013, 17:41

Tá za 600 euro? Viem o ktorej sa bavíme, je z Galanty však? ... opakujem, nechcem na tom aute robiť kktiny, jasne, že v zime sa to nedá nerobiť kktiny, ale myslím normálne jar,leto, jaseň, čiže asfalt, také kktiny na nej robiť nechcem, všetko tým len trpí, pokiaľ to nie je Mko, teda nemá všetko na to prispôsobené, tak to len trpí :D .... chcem si urobiť pekné auto ... k tomu inzerátu len tolko, že ak niekto donho napíše, že vhodné na drift, a sú v ňom osadené škrupiny, tak jednoznačne mu ten majiteľ dáva poriadne do tela tomu autu, a taký hnoj nechcem ](*,)
Žiadny podpis!

sklenus
Auto: e34 524tdA

Sobota, 12. Januára 2013, 19:02

čo sa týka tej púchovksej, kamoš si ju šiel obzrieť, nadržaný ju hneď kúpil a doma sme sa mu hrozne zasmiali, páč na parohoch mal krásne vyrazené 3.5, a bola to m30, ale chalanisko mu vrátil peniaze a všetko v pohode, takže naňho zlého slova povedať nemôžem

ak zháňaš e34 na porobenie, napíš mi sz, po tej 3.5 si kúpil už naozaj 2.5 a momentálne sa robí, a keď sa chceš s tým hrať a urobiť z toho auto, je to presne pre teba, momentálne je dole hlava, brúsime ventily, sú nakúpené tesnenia, druhá prevodovka, kopec dielov navyše k autu, ideálne pre teba :thumbup:

ja by som ju spravil, ale robím svoju e34 a nemám už ňu čas, a je škoda aby hnila v garáži
oo=[ ][ ]=oo

hanynko
Autor témy

Sobota, 12. Januára 2013, 19:08

takže tá púchovská je 3.0 alebo 3.5 až? ... vieš mi poslať nejaké foto tej 34ky čo majstrujete?
Žiadny podpis!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných