... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: Neidentifikovatelny zvuk motora tdsko

Piatok, 22. Marca 2013, 09:58

s pumpou mam vlastnu skusenost, ked tiekol vrch motora, tiekla aj ta pumpa, medzi prirubou pumpy, a tym krytom je tesnenie, pumpu som rozobral, vo vnutri je trecie lozisko/vlozka z nejakej pruznej ocele, tato bola zodrata uplne skrz az do toho hlinikoveho obalu, no budis, ked to takto fachalo x rokov, co sa moze stat.. vymenil som to tesnenie, vycistil, zlozil, dal na motor, nastartoval, a asi po 30s pocujem rachot, vsade olej, kusy pumpy okolo, zrejme som tu vlozku nedal presne na vysuchane miesto, tie rotory sa skrizili, a ten obal roztrhali.. co z toho vypliva? ta pumpa rozhodne nieje vecna, a kedze tam bola velka vydrata priehlbina moze to vyludzovat akekolvek zvuky, pokial niecim zapchas dieru po pumpe, aby ti olej z mazacieho srobu na cele vacky nestriekal do chladica, mozes startnut bez nej, a uvidis. Na ceny dielov sa popytaj ludi tu, nedavno mi spravil ponuku DusanNO, tesnenie Elring+sroby REINZ 70€, v kelly je tusim tesnenie 100 a roby 50 :mrgreen:

Užívateľov profilový obrázok
Suit
Autor témy
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Re: Neidentifikovatelny zvuk motora tdsko

Piatok, 22. Marca 2013, 12:38

Jo ved prave, ked som pozeral ceny dielov u autokelly, elit a podobnych, len mi oci isli z hlavy von :D Ale nasiel som celkom dobru stranku s dielmi, kde maju o dost lacnejsie veci. Uz som odtial bral aj na nasho focusa, a ceny polovicne oproti kelly, elitu. To s tou pumpou urcite vyskusam, ale pochybujem ze to bude ono, kedze ako som pisal, ten zvuk ide z okolia cerpadla.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní