... všetko o BMW ...
darklord napísal:Ach boze. Zase dristy a nepravdy.
Cim je staly prevod diferencialu "dlhsi" (=nizsie cislo) tym je vyssia teoreticka maximalna rychlost a horsia akceleracia na jednotlive prevodove stupne.
Cim je staly prevod diferencialu "kratsi" (=vyssie cislo) tym je nizsia teoreticka maximalna rychlost a lepsia akceleracia na jednotlive prevodove stupne.
Vhodnost toho-ktoreho staleho prevodu pre konkretny motor (ci skorej konkretny motor v danej karoserii) je myslim celkom dobre zarucena uz z fabriky a nehrabal by som do toho. Ked das prevod dlhsi, tak sice teoreticky mozes dosiahnut nizsich otacok pri cestovnej rychlosti, na druhu stranu pruzne zrychlenie diky slabemu motoru nebude vobec dobre - a tym spotrebu mozes v [praxi aj neprijemne zvysit. Keby si menil motor tak tomuto vymyslaniu rozumiem - ja napriklad po zmene z 2.5 na 2.8 citim ze motor ma lepsi zatah v nizsich otackach ako 2.5 a tak by som rad diferencial s dlhsim stalym prevodom -> aby som znizil otacky motoru pri cestovnej rychlosti tak, aby bol motor v rozsahu s vyssim krutakom a tym mensou spotrebou.