... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

IHKA - zvlastne chovanie - nefunguje regulacia teploty

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 15:22

Chalani, neviete mi poradit kde moze byt problem?
Situacia vcera pocas jazdy pri -10.
Spolujazdec - nastavim AUTO, teplota 20C - fuka teply vzduch z kazdeho ofuku rovnaka teplota, nastavim na vsetky klapky, fuka viac zo stredneho, ked regulujem teplotu tak reaguje (rychlost v ramci moznosti E34) tzn podla mna vsetko funkcne.
Vodic - pozicia AUTO, teplota 20C - fuka HORUCI na nohy, z ofukov na palubke studeny, na okno vlazny. Nech robim co chcem, tak proste na nohy horuci a inde studeny. A okrem toho, regulacia teploty ziadna. Jedine v pripade ze dam kolecko na 16 stupnov tak zacne fukat uplne ladovy zvonka. Nic prijemne...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

XavierX
Auto: E34 M5 3.6
Kraj: Banskobystrický

Re: IHKA - zvlastne chovanie - nefunguje regulacia teploty

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 23:08

Pozeral si či máš všetky klapky OK, či nemáš niektorú z nich odlomenú?
Ak je všetko ok, skús medzi sebou vymeniť tie dva snímače čo sú v kúrení.
Založené na prednej časti(od šoféra) po bokoch.

A nad stredným panelom čo sú tie ofuky na prístrojovke,
to sa nastavuje aj priamo na nich či chceš s tadiaľ studený alebo teplý vzduch.Toto ti funguje?

Ešte potom ak tak rozobrať ten ovládač kúrenia a pozrieť či tam dačo neprdlo.
Ideálne by bolo ak by si mal možnosť, vymeniť za druhý a skúsiť spustiť.

Ako prvé ale asi ten snímač v kúrení skúsiť.
BMW E34 M5 3,6L rv. 1990

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: IHKA - zvlastne chovanie - nefunguje regulacia teploty

Utorok, 11. Decembra 2012, 18:21

No co sa tyka stredneho ofuku na palubke, tam to kolecko funguje kedze spolujazdec ide v pohode. Problem bol zrejme ten ze servo sa ulamalo z kurenia nie z dovodu zatuhnutej klapky ale z dovodu toho ze proste umrelo a pretocilo sa dokola. Tak som ho vcer vyhodil a dnes kupil na vrakaci serva z E32 co su rovnake. Okrem toho diagnostika hlasi skrat na serve vnutornej cirkulacie tak hadam sa mi ho podari vymenit bez demontaze polky interieru. Cidla su podla diagnostiky v poriadku, teplotu ukazuju dobru. Co je horsie, ze je odlomena ta konzola na servo ovladajuce teplo/zima na strednu konzolu u vodica. A neviem ako ho tam uchytit tak aby bolo stabilne. Zatial som aspon klapku natvrdo chytil do pozicie teplo :)
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní