... všetko o BMW ...

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: IHKA - nekuri

Utorok, 17. Decembra 2013, 09:35

Klapku co na vodicovej strane pusta vzduch do vyduchu v strede, bola zaseknuta a servo chodilo odhadom tak 2-3 stupne iba. Pre istotu som dal ine servo, rozbehal klapku nech sa hybe a zda sa ze funguje. Este niekedy ked sa budem moc nudit bude treba opravit to debilne servo za ovladacom hmloviek, to je zlomene uz druhym rokom, tak je klapka napevno hodena do polohy teplo (resp ohriaty vzduch). Inak teda neskutocny rozdiel po vymene kabinoveho filtra :) (a ten vzduchovy tiez uz nebol ziadna slava)
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 27. Decembra 2013, 01:13

Rozobral som tie ventily, alles in ordnung, akurat tie dosadacie plochy toho ventilu mali kedysi konicke gumicky, to je zozrate, vyzera to ako nejaka zaburina, ale to nicomu nevadi, teda v pohode. Inak to co niekto propagoval ako zlomene, asi neni zlomene, to tak ma byt, tie mosadzne blbosti maju byt na volno. Takze musim rozobrat palubovku znovu. :roll:

darklord
Autor témy

Piatok, 27. Decembra 2013, 01:57

Hej no ono tie ventily su v elektromagnetoch volne, take to je cele rozsypacie. Nekuri ti to? Mozno by nebolo odveci zistit ci mas v pohode to cerpadlo pod ventilmi a pripadne teplotne cidla (externe, a potom na radiatore po dvoch kusoch) pac ono ked cidlo nejde tak si to nahodi nejake hauznumera a moc to ani nekuri a neklimuje.

Inak tu je celkom dobre info ako to cele bezi v E31 (podobne s E34) http://e34.skoda-katalog.eu/pdf/IHKA.pdf
Naposledy upravil/-a darklord v Piatok, 27. Decembra 2013, 02:01, upravené celkom 1 krát.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy

Piatok, 27. Decembra 2013, 02:01

Kuri ale malo, ja myslim, ze je to tym, ze novy vymenik bol mensi asi o milimeter, a teraz tadial cestou mensieho odporu prefukuje studeny vzduch okolo neho, taktiez na nom uz nebol ten tesniaci molitan. Takze musim spravit to co som vtedy nespravil, riadne ho utesnit, aby sa ten vzduch tlacil pekne cez rebra, iba.

Cerpadlo je mrtve, vybrate, ale neviem ci to ma vpliv, snad nie.. myslel som ze je to len kvoli kureniu s vypnutym motorom.

darklord
Autor témy

Piatok, 27. Decembra 2013, 02:03

Ach tak, no ten molitan tam byt musi inak nemas sancu kurit. Ten som daval aj do kurenia na skodovke v ktorom bol po sto rokoch uz uplne rozsypany a po dotyku mi ostaval na rukach. Btw, bez toho cerpadla si v zime v prdeli, vo vyssich otackach to mozno nieco pretlaci do kurenia, ale na volnobeh bez sance (aspon teda u M50)

starynovy

Piatok, 27. Decembra 2013, 02:07

Zajtra to snad zatesnim, ale inac by som povedal ze to kuri normalne, slabo, ale od otacok to nezavisi, na volnobehu, ked to uz dlhsie stoji tak to zacne celkom rozpekat.. to debilne cerpadlo bolo uplne znicene, zadrety motorcek, prasknuta magneticka spojka, zahrdzavena ta vrtulka, viac asi znicene byt nemoze. :D Ak to nezacne kurit poriadne tak zozeniem cerpadielko.

darklord
Autor témy

Piatok, 27. Decembra 2013, 02:11

Mne to teraz kuri jak jebnute :) Len holt auto musi byt ohriate na prevadzkovu teplotu. Ked si stiahnem okno za jazdy, behom par sekund to zacne slahat plamene z ofukov aby to dorovnavalo teplotu co sa vyvetra... Na to mi stacilo rozbehat tu debilnu klapku ale hlavne vymenit kabinovy filter. Cerpadlo mi funguje, ventily zda sa tiez. (Inak, tiez neni odveci vycistit/zistit ci ide ten ventilator v ovladacom paneli, byva dost hnusne zahnojene cidlo vnutornej teploty)

starynovy

Piatok, 27. Decembra 2013, 11:11

Ten som cistil nedavno, aj ten termistor, takze uz zostava to iba zatesnit.

starynovy

Piatok, 27. Decembra 2013, 17:18

Zatesnene, ale ze by to bolo nejake terno to nie, pomohlo to o par stupnov. Inak to cerpadlo fakt treba, ked som dal nizsi volnobeh tak prestala kurit jedna strana vymenniku.. uz mi niekedy to BMW, ako znacka, ide na nervy.

darklord
Autor témy

Piatok, 27. Decembra 2013, 17:39

Sak tie nase vraky maju 20-30 rokov, to uz nemozes brat ako normalne auto s ktorym sa chodi do servisu :) To cerpadlo tam kazdopadne daj, oni to tem nedavali len tak zo srandy.

starynovy

Piatok, 27. Decembra 2013, 19:00

Myslel som to s ohladom na to, ze vacsina aut to cerpadlo nepotrebuje. :D Jedno z E36 by som mohol zohnat, ale to vyzera uplne inak.. hoho zase dalsi bastl.

darklord
Autor témy

Piatok, 27. Decembra 2013, 19:27

Ono vacsina aut ma vodny okruh v kureni stale otvoreny a mixuje vzduch polohou klapiek, tam sa to riesi inak :)

starynovy

Piatok, 27. Decembra 2013, 22:51

Vsak ano, a funguje to perfektne, nie v BMW budeme typicky nemecki, pretoze sme sa dost nepoucili z druhej svetovej :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní