... všetko o BMW ...
Dusík napísal:skus nahodiť ten jednosmerný ventyl proti padaniu nafty -mozes mi to blizsie specifikovat?. Uste uvediem jeden detial, pri teplote nad 8 st. je ranny start bez problemovy. "rano ked idem nastartovat, tak len 3x zhavim bez startera, a potom len raz startujem a chyti okamzite." Dakujem za vsetky postrehy.
![]()
![]()
Dusík napísal:...neviem ci to ma vyznam zapajat sp. ventil. Nemyslim si ze za noc by sa vsetka nafta z pal.filtra vratila do nadrze. Oprav ma ak sa mylim.
luky2208 napísal:Ak je vonku +8 stupnov ako pišeš a motor naskočí na šupu,tak je zbytočne riešiť spetne ventyly a podobne veci ktore kladu odpor podavaciemu čerpadlu a to skor odide. Ak nastava problem pri poklese teploty tak ako prvé skontrolovať čidlo teploty nafty a čidlo teploty chladiacej kapalyny. Podla tychto teplot pripravuje RJ motora štartovaciu davku a predvstrek. Skontrolovať sa to da na diagnostyke,alebo vymeniť za druhé čidla. Ak nepomože tak zmerat kompresiu vo valcoch.
Dusík napísal:asi by bolo najlepsie, keby som sa u teba zastavil. Nemam to tak daleko do Matejoviec. Mozes mi poslat na mail tvoj kontakt??? Dakujem za konstruktivnu radu.aj ostatnym .