... všetko o BMW ...

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
4dams
Autor témy
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

chladenie e34

Pondelok, 15. Augusta 2011, 09:58

otvorím univerzálnu tému....

Viete ako má správne fungovať tá otváracia mreža za chladičom ktorá je ovládaná podtlakom? Jej otváranie závisí aj od okolitej teploty? V zime som si všimol že pekne fungovala, hneď ako som naštartoval sa zavrela a keď bol motor zohriaty bola plne otvorená. Dosť to pomohlo lebo aj pri mrazoch okolo -5 sa mi za 3-4 km zohrial motor. Teraz som si všimol že mi to prestalo fungovať. Nemám náhradný ten spínač, tak to nechcem zbytočne kupovať. Podtlakové hadičky sú nové a samotná membrána funguje, to som skúšal.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: chladenie e34

Pondelok, 15. Augusta 2011, 10:02

tak u mňa sa po studenom štarte zavrie aj keď je okolitá teplota +25, podtlaková hadička je v poriadku?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

4dams
Autor témy

Pondelok, 15. Augusta 2011, 10:07

hadičky sú nové

BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Pondelok, 15. Augusta 2011, 19:32

Je na to snímač, myslím že to je hneď prvý v hlave válcov. On je to v podstate spínač, no tiež nevydrží večne. Ak sa ti prehrieva, odpoj konektor od podtlakového ventilu, hadičku od membrámy, zaslep ju a žalúzie ostanú otvorené. A ten spínač neprepne pri 25°c ale podstatne vyššie. Myslím, že je to 86°c.
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 15. Augusta 2011, 19:52

Je to odtialto diel cislo 2? http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... tor_frame/
Pocujem o tom prvykrat tak sa chcem poinformovat. Kde sa to nachadza medzi chladicom vody a ventilatorom s viskospojkou alebo medzi vodnym a klimovym chladicom, v tom ETK to neni moc jasne.
Nur Original ist Legal.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Augusta 2011, 22:08

hej je to presne ten diel, je to na chladiči smerom k motoru, na nej je potom ešte plastový kryt ktorý je okolo visco-vrtule, keď je studený motor tak sa pomocou podtlakovej plechovky (vyzerá ako regulácia turba) zavrú a tým sa motor rýchlejšie zohreje (neprepúšťa náporový vzduch do mot. priestoru) a keď sa motor zohreje tak sa cez ten spínač odpojí podtlak a žalúzie sa otvoria aby bolo náporové chladenie, ale veľakrát tam tie žalúzie už nie sú, keď niekomu prestane fungovať alebo sa prehrieva motor alebo podobne tak to jednoducho vyhodí a hotovo, ale v zime to veľa pomôže, pri -5st. stačí aby som spravil 1,5-2km a ručička vody je už na štvrtine a v aute teplo ako v obývačke 8) po 4km voda na prevádzkovej teplote, v lete mám vodu v strede už po cca 2,5-3km, a tým pádom sa o niečo rýchlejšie zohreje aj olej, čiže je to lepšie aj pre turbo

môže robiť problémy aj to keď sú tie žalúzie rozsypané, t.j. buď hore alebo dole povypadajú z drážok alebo sú dolámané, mne to tiež prestalo fungovať keď som to po výmene chladiča nešikovne namontoval a zadrhávalo sa to, cca v strede je jedna tyčka s matkou na konci ktorá to celé drží pohromade aby sa nerozsypalo mne sa zlomila a mal som to potom rozpadnuté, tak som zohnal ešte 1 kus a z dvoch som spravil jeden funkčný ktorý už ide pekne hladko
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

4dams
Autor témy

Utorok, 16. Augusta 2011, 09:20

BJS napísal:
Je na to snímač, myslím že to je hneď prvý v hlave válcov. On je to v podstate spínač, no tiež nevydrží večne. Ak sa ti prehrieva, odpoj konektor od podtlakového ventilu, hadičku od membrámy, zaslep ju a žalúzie ostanú otvorené. A ten spínač neprepne pri 25°c ale podstatne vyššie. Myslím, že je to 86°c.

nemoze to byt priamo ten regulator podtlaku? mne sa to neprehrieva, u mna to ostava stale otvorene.

Inak nedavali sa tieto mriezky za priplatok?

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 16. Augusta 2011, 12:25

Viktor: dik za vysvetlenie, TDSu som takto neobzeral takze som o tom vobec netusil. Ale zaujmave riesenie. A podla ETK je to len pre TDSu, zaujmave.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní