... všetko o BMW ...

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: 525i M50TU Nepravidelny beh motoru, slaby vykon

Pondelok, 27. Augusta 2012, 18:40

Myslis zeby sa palivova trubka rozsypala zvnutra? Hadam ze nebude dvojplastova tak to by hadam hned bolo vidno mapu po benzine na nej, niesu ako nove ale ani viditelne pohnite niesu. Tlakomer nemam a s ochotou servisov v mojom okoli sa asi na meranie tlaku ani nikdy nedostane. Uvazujem to fakt niekam zaviezt a nechat sa trapit niekoho ineho, mna uz to vobec nebavi...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Augusta 2012, 19:12

A s tým MattyX nič moc si nepochodil?
Na českom webe som našiel aj ECU na predaj, ale tuším je to z bez Vanosového motora, skúsil by som ale niekde popozerať a prípadne na skúšku vymeniť ju.
A v ZA kedy bývaš, chodievam tam do školy čiže od konca septembra bych sa na to pozrel, že ako sa to správa.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Pondelok, 27. Augusta 2012, 19:18

Ved pisem ze aj jednotku som daval inu (a ze ma stala prachov kedze mi ju preclili z ebay), MattyX len krutil hlavou ze to este nevidel... V Ziline moc nebyvam, ale vidim to tak ze pojde do servisu hned ako to bude mozne, uz sa mi to jazdenie na benzin zacina predrazovat, davno malo byt nahodene LPG lenze s takymto chovanim motoru by to bola sebevrazda...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Augusta 2012, 20:39

Aha to som si nevšimol.
Len vyber normálny servis, ak si nevedel rady MattyX, čo robí BMW, tak dosť ťažko to spraví hocikto. Ale možno sa mýlim a bude to len prkotina čo nájde hocijaký garážmajster.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Utorok, 28. Augusta 2012, 17:26

Mna len neskutocne zaraza fakt ze problemy su len na volnobeh a potom len v urcitom spektre otacok (celkom uzkom - a obcas je celkom citelne ze motor taha dajme tomu okolo 1500 ot, pride do 1900 a ako keby som ubral plyn). A cele je to podporene este tym ze par sekund po starte studeneho motoru je mozne motor preslapnut az na koniec otackomeru uplne bez problemu ci zavahania, ako aj napr vycuvat kopec len skrz spojku, co normalne nejde. Zase pravda ze to na moj vkus az moc dlho startuje (ale tiez len obcas).

Asi mi neni sudene mat auto v OK stave...

darklord
Autor témy

Nedeľa, 9. Septembra 2012, 12:13

Je mozne zeby bol niekde hryznuty kabel napr k zapalovacim cievkam a tym padom mali mensi vykon a a zaroven by jednotka tuto zavadu neodhalila? Povedzme ze cievka ma normalne pracovne napajanie 12V, jeden alebo dva kable su nejakym sposobom poskodene ze ide na cievku dajme tomu 9V (pri ktorych je schopna este zmes zapalit) a tym by bolo sposobene ono vynechavanie? Predsalen v otackach okolo 2000 by mal mat motor hodne ochudenu zmes, mohlo by na to sediet aj horsie startovanie a prijatelny beh par sekund po starte kedy je zmes obohatena a tym padom lepsie zapalitelna s mensiou energiou sviecky... Takze zobrat multimeter a premerat kable k cievkam, co vy na to? (Multak tu nemam, takze kupim v pondelok jeden digital a asi aj analogovy...)
A tym padom by sa vysvetlilo aj to ze vymena cievok za ine z funkcneho auta vobec nepomohla...

darklord
Autor témy

Pondelok, 10. Septembra 2012, 16:01

Elektrika premerana, chyba sa nenasla :) Co som mohol cakat.

Ale teda nasiel som podozrivu vec - snimac skrtiacej klapky ma odpor mierne mimo rozsah. V prirucke co som stiahol (Bentley) pisu odpor 1-4kOhm od zavretej po plne otvorenu klapku, mne merak (aj digital aj analog) ukazal 1.4-4.5kOhm od zavretej po otvorenu klapku, na diagnostike mi sice hlasi IDLE position ked je klapka zavreta, ale FULL THROTTLE mi hlasi uz asi od 75% otvorenia, zeby som na to konecne kapol? Neviete niekto s M40/M43/M50/M52/M60 motorom zmerat odpor toho snimaca a nahlasit hodnoty? V kataogu sa pise 4kOhm, takze mozno je ten moj snimac uz v prdeli a dava vacsi odpor ako by mal a tym padom si jednotka mysli ze je klapka otvorena viac ako je v skutocnosti, co by mohlo mat za nasledok ze mi to blbne.

S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Pondelok, 17. Septembra 2012, 18:08

serus, citam ze ti to dost berie olej, ked mu surovo nakladas nieje citit vo vyfuku olej? alebo ked mu nalozis nedymi?
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

darklord
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 18:10

Ked mu nalozim tak sa radsej sustredim na veci pred sebou :) Ale ano, aj olej to berie viac ako by sa mi pacilo.

S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Pondelok, 17. Septembra 2012, 18:23

tie semeringy na ventiloch si nepozeral? uz ked ti tak papa olej, ci to nejde do vyfuku...
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

darklord
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 20:10

Olej papa skrz odvetranie motoru, takze to ide isto von vyfukom, ale gufera na ventiloch to nebudu. To by an inemalo vplyv na beh motoru. Ale ak su v riti kompresie resp kruzky tak by to mohlo sediet na toto co mi to robi...

pedro86
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Žilinský

Utorok, 18. Septembra 2012, 17:07

darklord napísal:
Olej papa skrz odvetranie motoru, takze to ide isto von vyfukom, ale gufera na ventiloch to nebudu. To by an inemalo vplyv na beh motoru. Ale ak su v riti kompresie resp kruzky tak by to mohlo sediet na toto co mi to robi...

zmeraj tie tlaky ja som mal na jednom menej dal som dolu hlavu a na repas zajtra idem po nu a 350e neni mojich vsetky vyfukove ventili ohnute neviem z coho povedal ze sa to muselo naburat ](*,) neviem ako je to mozne myslel som ze len podpalene budu ale nie zajtra budem asi skladat tak uvidim ci mi to bude este trieskat a ako to pojde ci budem mat plny vykon lebo krutilo sa dobre nez som ju zhodil alebo ti posli kruzka zalejes benzinom a uvidis ako na tom je ten motor alebo este jedna moznost ci tam nieje niaka prasklina
ex:Skoda Favorit
ex:VW Golf 1
ex:Skoda Felicia
ex:Audi 80
ex:Fiat Croma
ex:Mazda 323
ex:Nissan Bluebird
ex:Bmw e30
ex:Skoda 105

darklord
Autor témy

Piatok, 22. Februára 2013, 03:39

Tak ma teraz napadlo ako sa hrabem na forach, ci nemoze byt napr v riti remenica na klukovke, kedze sa dozvedam ze je dvojhmotova. A predpokladam ze cez gumu je chytene aj ozubenie pre snimac otacok - cize ked napr tocim volantom tak sa ozubenie voci klukovke opozdi a z toho ide motor dolu s otackami (to iste pri zapnuti klimakompresoru a kolisanie otacok ked pustim plyn a padne to na volnobeh). A vibracie okolo 2000rpm by napr mohli byt nejakou harmonickou rezonanciou. Co vy na to? Alebo len vymyslam kraviny? :) Fakt sa mi nechce ten motor rozoberat.. :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných