... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

banner
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Pondelok, 30. Apríla 2018, 09:09

mam v hlave taky plan.
Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na moju F30.
Celko digitalna pristrojovka sa da zohnat za dakych 800Eciek a vymena je asi 2 minuty. (robil som si pred casom retrofit na ""citanie"" SPZ. Je to v uvodzovkach, lebo to nie je KAFAS, ale berie udaje z Navi. a pri tom som vyberal celu kaplicku pristrojov. Plus trochu kodovania.

prosim vyhovorte mi to, ze je to blbost. Ze analogove pristroje su Najvaaac :-)

daco ku tomu:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=700327
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Pondelok, 30. Apríla 2018, 09:12

 
Užívateľov profilový obrázok
petersamer
Príspevky: 396
Registrovaný: 2.6.2016
Auto: BMW E65 730D
Kraj: Prešovský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Pondelok, 30. Apríla 2018, 16:01

Ahoj je to pecka ten 6WB Digital instument cluster:) to rozhodne len potrebuješ mať dostatočne informácie o tom .) .riešil som to na piatých fkových modeloch F01,F10,F11 F31 F15.
 
xener
Príspevky: 1391
Registrovaný: 15.5.2016
Auto: F31, A6
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Pondelok, 30. Apríla 2018, 16:48

nemas HUD?
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Utorok, 1. Mája 2018, 07:16

Nemas...ale 6WB s podporou HUD ma naviac len opt.port vystup na HUD..ale funguje aj ked ho nemam
Naposledy upravil/-a Jafar v Utorok, 1. Mája 2018, 09:07, upravené celkom 1 krát.
 
xener
Príspevky: 1391
Registrovaný: 15.5.2016
Auto: F31, A6
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Utorok, 1. Mája 2018, 07:53

keby si mal hud, tak by ti bolo jedno ake mas budiky. isiel by som skor tou cestou
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Utorok, 1. Mája 2018, 08:48

suhlasim...len prestavba na HUD je za ine prachy....HUD projektor, elektronika, nove celne sklo, nova palubovka....
to potom ine auto:-)

skor sa chcem hrat.....
 
Užívateľov profilový obrázok
jararak
Príspevky: 10485
Registrovaný: 13.5.2008
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Ba,Ma,Ks

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Streda, 2. Mája 2018, 06:14

vies urobit virgin budiky? lebo bez toho ti bude skaredo svietit manipulacny bod a celkovo neviem ci pojdu programovat
bmwcoding.sk
bmw maps 2019
cic sk/cz
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Streda, 2. Mája 2018, 08:36

Poliaci predavaju "virginized"...o tom probleme som cital..ked su pouzite je s tym viac prace. Ale ide o "vraj" aj tak.
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 5475
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Štvrtok, 3. Mája 2018, 20:24

"Virginizovat" nie je problem :) Ked su pouzite, nakodovat nejdu.
...mozes mat telo jak Aaarnold, ale ked mas v hlave nasrane, furt si len kokot.....
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Nedeľa, 6. Mája 2018, 18:11

nejdu?
co som cital, tak .....
Desolder the 160 Chip, delete the two short vins with your R270, change or erase the odometer and that's all. There's no need to desolder the 95320 chip.

6WB with a HW version 7x or higher have a new checksum protection. You can change or erase the two vins but you will not be able to change or erase the odometer on it. You have to live with the red dot (and in many time with the non existed service dates).
https://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=24321&page=2

pravda, ze osobne nepoznam nikoho, co to uz robil
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 5475
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Utorok, 15. Mája 2018, 10:59

Da sa kupit emulator, ktory tuto vec riesi.
...mozes mat telo jak Aaarnold, ale ked mas v hlave nasrane, furt si len kokot.....
 
Užívateľov profilový obrázok
jararak
Príspevky: 10485
Registrovaný: 13.5.2008
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Ba,Ma,Ks

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Piatok, 1. Júna 2018, 05:19

jafar, teoreticky viem zmenit vin, tak hlavne zohnat s menej km ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2019
cic sk/cz
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 5475
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Piatok, 1. Júna 2018, 12:40

Jaro preprogramovanim sw VIN v budikoch nezmenis. Jedine priamo programatorom a potrebujes bud novu pamat s nulovymi regisrami, alebo programator ktory vie vynulovat inkrementalne registre (km). Je dobre si spravit zalohu a mat pripraveny novy chip, lebo niektore tie lacne cinske R270 nemaju ten chip problem odsrat. Tak isto treba riesit aj tu druhu eeprom, 95320. Tam je totizto VIN zapisany tiez....
...mozes mat telo jak Aaarnold, ale ked mas v hlave nasrane, furt si len kokot.....
 
Jafar
Autor témy
Príspevky: 121
Registrovaný: 3.7.2016
Auto: F30
Kraj: Bratislavský

Re: Retrofit 6WB co je plne digitalny Instrument Cluster na F30

Nedeľa, 16. Septembra 2018, 10:07

tak som konecne kupil funglovku 6WB. pocitam, ze v utorok dorazi a skusim to nahodit a nakodovat. Dam vediet vysledok.
S tym proprogramovanim mate pravdu..Nie je to easy a nepustal by som sa do toho. Kupovat virginized..tak to radsej novy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný