... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
sgtfrenzy
Autor témy
Auto: BMW F31
Kraj: Bratislavský

Hláška o doliatí oleja (ktorá zmizla)

Pondelok, 11. Novembra 2024, 22:06

Čaute,
dnes sa mi stala jedna vec: počas cesty domov v zápche na diaľnici v BA mi vyskočilo, že olej mám na minimálnej hladine. A že mám doliať olej. Povedal som si, že super, musím zistiť čo mi tam naposledy v servise dali (keďže vo faktúre mám len olej hx8) a dokúpim si ten liter (žiadne leaky som nezaznamenal). Zastavil som v obchode na nákup na hodinku, vrátil som sa do auta, odšoféroval domov a po zastavení som si dal skontrolovať hladinu oleja a je v zelených číslach, teda niečo kúsok nad minimom (povedal by som, že v 1/4 tej zelenej časti indikátora na obrazovke). Mohlo sa mi nejak čidlo na tú chvíľku zblázniť? Šiel som jemne dole kopcom ale skôr by som povedal, že to bola rovina v tej zápche.
Nejazdím nejak dlhé trasy (denne 24 km do práce) raz za rok dovolenka pri mori a nejaké ďalšie výlety. Výmenu mám naplánovanú na leto 2025. Auto F31 (diesel 105kw)

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Re: Hláška o doliatí oleja (ktorá zmizla)

Utorok, 12. Novembra 2024, 08:59

Ak máš hladinu oleja blízko minima, doplň tam 0,5 litra a skontroluj ešte raz. Ideálne by hladina mala byť približne v strede medzi minimom a maximom za studena.

Čo sa týka tvojho problému, je možné, že varovanie zmizlo vďaka tomu, že pokým si prišiel domov, olej už bol úplne zohriaty na prevádzkovú teplotu, a teda mal o niečo väčší objem (cca. o 5%-6%) ako za studena, čo mohol byť ten rozhodujúci faktor, ktorý ovplyvnil to, že senzor už neukázal nízku hladinu.

devotional
Auto: F30 2015
Kraj: Prešovský

Utorok, 12. Novembra 2024, 16:14

ak to máš tesne nad minimom, tak fakt stačí, že auto stojí dole/hore kopcom a rozsvieti sa kontrolka. určite by som dolial na stred, evidentne ti to niečo žerie, tak tam bude už len menej
BMW i3 120 2019
BMW F30 320d 2015
RR Silver Wraith II 1977

sgtfrenzy
Autor témy
Auto: BMW F31
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Novembra 2024, 17:34

Vďaka za odpovede :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní