... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

BoborF30
Autor témy
Auto: BMW F30 2014 320xd
Kraj: Žilinský

Chybový kód 8011F9

Piatok, 17. Januára 2025, 16:41

Odkedy sa ochadilo pod 0 stupňov, diagnostika mi začala vyhadzovať chybový kód 8011F9 s popisom Electric auxiliary heater: Reduction of heating output due to power management. Nestretol sa s týmto už niekto? Čo som pozeral tak je na to veľmi málo príspevkov. Zatiaľ mi to vyzerá na batériu, ktorá má 10 rokov no zatiaľ žiadny problém nerobí, životnosť v programe BimmerLink a ďalších ukazuje na 100% ale aj po dlhšej jazde tam vždy vypisuje stav nabitia okolo 75%. Kúrenie mi nepríde slabšie.

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Chybový kód 8011F9

Piatok, 17. Januára 2025, 20:10

kedze je to len 10 rocna bateria a kurenie ti nepride slabsie tak sa kompjuter pomylil a nemusis si to vsimat. kedze ma bateria stale zivotnost 100% , tak urcite dalsich 6-8 rokov nemusis riesit.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

BoborF30
Autor témy

Piatok, 17. Januára 2025, 21:10

Neriešil by som to, keby že to nevyhadzuje krátko po vymazaní a neviem či to nebude vadiť na STK.

xener

Sobota, 18. Januára 2025, 08:54

s obmedzenym pridavnym vyhrievanim nema byt preco problem na tk ani ek, presiel som aj s nefungujucou klimatizaciou a jednym nefungujucim cuvacim svetlom.
poloz si otazku ci budes verit bimmerlinku alebo zdravemu rozumu a logike.

Petoo0123
Auto: bmw e46 320d a 330i
Kraj: Košický

Štvrtok, 23. Januára 2025, 10:27

Ak si z okolia Košíc vieme originál pretestovať autobatériu pod záťažou z výsledkom testu aj pretestovanie dobíjania atd.. :) Pripadne orig diag bmw . kludne ti mohlo aj odisť alebo pozrieť napájanie naneho kable

xener

Štvrtok, 23. Januára 2025, 11:26

Petoo0123 napísal:
Ak si z okolia Košíc vieme originál pretestovať autobatériu pod záťažou z výsledkom testu aj pretestovanie dobíjania atd.. :) Pripadne orig diag bmw . kludne ti mohlo aj odisť alebo pozrieť napájanie naneho kable
vsetky tie sluzby co tu ponukas su zadarmo?
alebo ste tak nahovno, ze v kosicoch nemate dost zakaznikov, tak travis volny cas otravovanim na forach ?

BoborF30
Autor témy

Štvrtok, 23. Januára 2025, 11:32

Petoo0123 napísal:
Ďakujem za ponuku, ale som okolie ZA, ale asi ani nebude treba. Po novom už vyhadzuje ďalších 5 chýb cez diag, pričom palubný počítač nedáva nič. Najviac jasná chyba je asi 48279B - Global power supply undervoltage external. Alternátor by to nemal byť, si myslím. Minule stálo týždeň na mieste a vtedy jedine vyhodilo že treba dobiť, dobil som a teraz ked chodím pravidelne tak nebolo treba. Ale ani po dlhom dobíjaní neukazuje viac ako cca 75% cez diag. Takže by ma zaujímalo, aká batéria by sa tam oplatila kúpiť, keďže originál za 450€ kupovať určite nejdem lenže jedine ten má rovnaké parametre. Niečo som už čítal, že väčšia kapacita nie je problém, ale že ani štartovací prúd, tak to už sa mi moc nezdá. Videl som, že to treba nakodovat a registrovať, čo som videl tak stačí bimmercode a bimmerlink, ktoré mám. Keďže 900A baterie mávajú kapacitu kdesi nad 100Ah, tak som si vyhliadol Exide AGM 12V 96Ah 850A EK960, ktorú som videl, že vymenili v servise za originál na rovnakom aute.

Petoo0123

Piatok, 24. Januára 2025, 12:05

xener napísal:
vsetky tie sluzby co tu ponukas su zadarmo?
alebo ste tak nahovno, ze v kosicoch nemate dost zakaznikov, tak travis volny cas otravovanim na forach ?
čo ti kazím kšefty? robime aj na diaľku a mame aj na západe firmu ;) ked niekto zháňa vieme pomôcť a vieš čo hej aby ta aj zadarmo ;)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 25. Januára 2025, 13:27

Petoo0123 napísal:
čo ti kazím kšefty? robime aj na diaľku a mame aj na západe firmu ;) ked niekto zháňa vieme pomôcť a vieš čo hej aby ta aj zadarmo ;)
xener to asi to myslel tak, ze si si forum pomylil s miestom pre neplatenu reklamu svojich sluzieb, resp zneuzivas ho nato. A ze to robis zadarmo, to mozes hovorit svojej starej materi. Uz som si ta vsimol davnejsie - pozri si svojich 104 prispevkov a v 90% z nich je "vieme vyriesit v KE, vieme spravit diagnostiku, vieme toto , vieme tamto, ozvi sa apd....". Toto je diskusne forum kde si ludia v prvom rade chu pomoct, poradit, to nie je portal o hladani a ponukani prace..... Poradil si niekomu nieco okrem nukania svojich sluzieb? Asi velmi nie....... Je tu inac aj nato urcena platena sekcia kde si mozes napisat co vsetko robis, aj sekcia kde je zoznam vsetkych co su schopni spravit diagnostiku, kodovanie apd. Vsetci sa tam spisali, len ty svoje "sluzby" nukas v kazdom jednom prispevku, ktory ti pasuje..... tak asi fakt nemas co robit, resp. mas vela casu, ked takto nahanas zakaznikov..... Preco si nezaplatis normalnu reklamu? Ci mas dieru v kolene?

Petoo0123

Sobota, 25. Januára 2025, 14:32

každý 2hy tu núka svoje služby pozri sa lepšie :D :D :D ti tiež zadarmo robiš radia čo čo ? tie tvoje repasy :D tebe reklamu môžu robiť? teda ekd si ešte robil neviem naposledy sa všade vravelo že už nerobíš bo nemáš čas či čo :D na fb nech vedieť koľkým som spravil free diag ;) po majstroch z delphi čo sú aj tu na klube ;) čo vieme poradíme daktore veci bez diag nepomožeš.. či ty vieš rovno povedať čo komu napíše ak mu zasvieti motor? myslíš že každý ma rovnakú chybu ? :D

PetoK

Sobota, 25. Januára 2025, 15:02

Ocuj, ty si aj v reale fakt taky retard alebo sa tak iba tvaris? Ten kolega, co ti napisal ma normalne platenu sekciu, tak sa tu donho neobuvaj...

Ale dam ti dobru radu, vo vlastnom zaujme neponukaj diag niekomu z druheho konca republiky, len aby si bol zaujimavy... posobis ako idiot, ked si myslis, ze niekto napr. z BA pojde do KE, aby usetril... akokeby vsetci ostatni su kkti, len ja som lietadlo...

Skus pochopit ze je tu dost ludi, ktori to robia profesionalne, vyznaju sa, maju riadne vybavenie, znalosti, a ked maju trocha rozumu, urcite nebudu robit free diag detom na FB a este sa tym chvalit...

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 25. Januára 2025, 16:38

Petoo0123 napísal:
každý 2hy tu núka svoje služby pozri sa lepšie :D :D :D ti tiež zadarmo robiš radia čo čo ? tie tvoje repasy :D tebe reklamu môžu robiť? teda ekd si ešte robil neviem naposledy sa všade vravelo že už nerobíš bo nemáš čas či čo :D na fb nech vedieť koľkým som spravil free diag ;) po majstroch z delphi čo sú aj tu na klube ;) čo vieme poradíme daktore veci bez diag nepomožeš.. či ty vieš rovno povedať čo komu napíše ak mu zasvieti motor? myslíš že každý ma rovnakú chybu ? :D

Tak ked robis toto vsetko zadarmo, tak "klobukom dole"..... potom beriem vsetko spat a patri ti moje velke ospravedlnenie.... ponukaj vsade, ja ti tiez zozeniem nejakych zakaznikov ak chces....

Neviem co sa kde vravelo, ale to co robim alebo som robil, to nema nic spolocne s tym co robis ty a naopak, takze nase zrovnavanie nema velky zmysel ani podobny level, ale ty si s tym porovnavanim zacal..... tak sti to porovnajme.... ale ak to beries teda po stranke tej reklamy - to co robim zadarmo je ze som schopny ludom poradit - vela ludom som takto pomohol a aj sa mi zato podakovali a aj tym co riesia servis aut, teda nie laikom.... A to co robim, alebo som robil za peniaze, to si reklamujem inde a platim si zato, a nepcham to kazdemu popod nos v kazdom svojom prispevku tu na fore. Lebo tvoja hlavna rada pre kazdeho je "vieme to spravit, prid za nami do Kosic...." A preco ked niekomu odide radio, a opravujem ich napriklad ja, tak mu neporadis ist za mnou, ak si taky dobrodinec? Ty radis len tam, kde je moznost ze si pricuchces k 20tim euram za diagnostiku..... . A toto forum tu predovsetkym na diskusiu a nie na ponuku sluzieb. Tie tu su, v samostatnej platenej sekcii....pripadne tu je aj inzercia.... A kto mi robi reklamu?? no to ja neviem ale je obrovsky rozdiel medzi tym, ak ta niekto odporuci bez tvojho pricinenia a tym, ze sa vsade potrebujes sam pretrcat..... Ja opravujem tu elektroniku uz takmer 20 rokov (a su niektore veci, ktore ini okrem mna neopravuju tu na SK), takze nejake meno v tomto uz na slovensku mam a ludia ma casto odporucia inym, to je pochopitelne ale nikdy som sa nepotreboval za ten cas pretrcat a vnucovat ako ty, v takmer kazdom svojom prispevku........ A myslim ze ani ostatni sikovni co tu su, to nerobili ..... je potom evidentne, ze tu na forum chodis len "lovit zakaznikov" alebo ak potrebujes nejaku radu ty sam mozno..... AJ ked robime nieco odlisne, ale rozdiel medzi nami dvoma je taky, ze ludia hladaju mna a nie ja ich, ako je to v tvojom pripade. Ale aj napriek tomu nic z toho co som nenapisal, som nenapisal v zlom, len som ta upozornil, ze takto sa to nerobi. Mal by to urobit hlavne admin a upozornit ta, ze na propagaciu takych sluzieb je tu samostatna tema.
A mimochodom "mame firmu aj na zapade" znamena co? Si majitel nejake siete firiem alebo si zamestnanec alebo co vlastne? aka firma to je? ved sa kludne pochval, myslim ze s tym problem nebudes mat :)

xener

Nedeľa, 26. Januára 2025, 22:10

vidim ze vysvetlene uz bolo, dakujem :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní