... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: xenon/bixenon e90

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 12:58

synak napísal:
Le Gend nevies mi prosim ta napisat presny kod na aktivovanie clony?

Nie som si teraz uplne isty, ale zda sa mi, ze som nastavil BI_XENON_BEI_LH -> aktiv vo FRM module.

patriotXT
Auto: E91 330xd
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 14:42

vcera som to vecer skusal a mne to funguje tak ako ma
pri potiahnuti packy smetom ku mne sa zapnu len H7 a pri zapnuti smerom od seba sa zabnu H7+sa zmenia xenony

caknakist
Auto: E38
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 19:00

Asi dvakrát jsem se setkal s tím, že clona nebyla zapojená. Vždycky to bylo u aut dotáhnutých bůh-ví odkud. Jednou to bylo u E65 a jednou u E60. U E90 jsem se s tím nesetkal, ale spíše bych viděl tu chybu opravdu v diagnostice.

Zajeďte s tím za někým, kdo tomu opravdu rozumí a nedělá to metodou pokus/omyl.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 19:17

Skontroluj tie clony mechanicky,opticky, či je do nich zapojeny kabel,ako hovorí cankalist, popripade pozri to čo som ti povedal....ja mam doma jeden subor trc. z takeho auto ako maš ty a porovnam to a dam ti vediet......ak tam su bixenony,tak to spravíme....v ba som každy tyžden...))))

patriot ma FRM modul
synak ma NFRM modul(tam su uplne ine prikazy)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

synak
Autor témy
Auto: G05 2022
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Augusta 2013, 07:24

TT-SIMIK napísal:
Skontroluj tie clony mechanicky,opticky, či je do nich zapojeny kabel,ako hovorí cankalist, popripade pozri to čo som ti povedal....ja mam doma jeden subor trc. z takeho auto ako maš ty a porovnam to a dam ti vediet......ak tam su bixenony,tak to spravíme....v ba som každy tyžden...))))

patriot ma FRM modul
synak ma NFRM modul(tam su uplne ine prikazy)

pozriem na to cez vikend, a napisem ti co som zistil, zatial dik vsetkym.

caknakist

Piatok, 2. Augusta 2013, 07:51

u 325i musí auto na hever, sundat kolo a pak máš v podběhu takové dvířka, kterýma se dostaneš na světlo zezadu. Z motorového prostoru se to nedá, možná na spolujezdcově straně ano, ale stejně tam neuvidíš na kabely, co jdou do projektoru. Já jedu zachvíli na dílnu, tak ti vyfotím, co by jsi tam měl vidět.

synak
Autor témy

Piatok, 2. Augusta 2013, 09:01

uz som si menil vybojky cize ohladne pristupu viem ako na to, ale vtedy som nekontroloval
klapky ani som nepozeral ci tam vobec su selenoidy. Fotka by mi pomohla, hlavne asi rozdiel
v kabelazi na konektore ked ma auto bixenon, resp. ktory kabel sluzi na prepinanie klapky, vdaka.

caknakist

Piatok, 2. Augusta 2013, 11:33

Tak ještě jednou. E90 bez bixenonu neexistuje.(kromě halogenu) Máš tam clonku.

tady máš fotku, ten červený a černý drátek je napájení bixenonu.
Prílohy
20130802_123926.jpg

synak
Autor témy

Sobota, 3. Augusta 2013, 17:39

..dnes som to pozeral a clona aj selenoid tam su aj prislusne kable, do clonky som sa snazil stuchnut
ci sa sklopi ale neslo to (mozno som slabo tlacil ale bal som sa aby som nieco neulomil)
na vstupnom konektore do svetla su obsadene vsetky pozicie okrem jednej (zakruzkovana)
Prílohy
IMG_1674.JPG
IMG_1668.JPG

TT-SIMIK

Sobota, 3. Augusta 2013, 23:34

Ta clona musi ist uplne lahucko,dlhym srobovakom,alebo hoci cim....teraz si len nepametam,ci sa odtlaca smerom k sosovke,alebo smerom dole k magnetu....:(((ale tak ci tak musi ist lahko..
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

synak
Autor témy

Nedeľa, 4. Augusta 2013, 08:35

takze dnes som to zasa rozobral, potiahol som za taky pliesok(kladku) ktora vedie od selenoidu
ku klapkam a klapka sa uplne lahucko sklapala, kontroloval som ten cerveny a cierny kabel, oba smeruju do konektoru
a su napinovane z oboch stran, v motore je to uz jeden velky zvazok smerujuci niekam ku kabine, cize tam to uz
odkontrolovat neviem. Napadlo ma este ci to nemoze byt poistka, je vobec taka moznost ze oba selenoidy maju spolocnu
poistku, nezavisle na ostatnych ele. komponentoch svetla (motorceky sklapania atd.) ??

P.S. uz ked som mal otvorene obe svetla tak som sa pustil do cistenia cociek a paraboliek okolo vybojky (namotal som na kus drotu
vatu, namocil do tech. benzinu a pobehal cocky z vnutra a kovove parabolky) vysiel odtial celkom pekny humus. Cocky mali na sebe taky
matny film neviem ci z prachu alebo sa z vybojok casom z tepla odparuje nejaky sajrajt. Kazdopadne matny film je prec a svietivosti to urcite
pomohlo). Pisem to len tak ze keby sa niekto moc nudil a chcel si skusit pracicku podobnu skladaniu lodke vo flasi :)

TT-SIMIK

Nedeľa, 4. Augusta 2013, 13:02

Takže problém je len elektronického charakteru-aktivacia.....čistenie chávalim,tiež so to riešil na par autach a svietivost hore min. 20%...len sa to musi robit jemne,aby ta leskla vrstva nezačala zliezať...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

synak
Autor témy

Utorok, 6. Augusta 2013, 14:57

takze problem vyrieseny, po prestudovani schemy, trochu googlenia a stopovania kabelaze v motore
som zistil ze bol nespravne napinovany kablik ktory ma ovladat clonu, po prehodeni do
spravnej pozicie vsetko funguje.

caknakist

Utorok, 6. Augusta 2013, 18:57

mohl by jsi mi to vyfotit, nebo popsat, kde byl ten problém? Díky

synak
Autor témy

Streda, 7. Augusta 2013, 06:46

..na prvej fotke ktoru som pridaval, kde je hlavny konektor do svetla je zakruzkovana
volna pozicia, presne tam ma byt kablik na ovladanie clony (pozicia c.5) ,zistil som ze pozicia 7 nieje nikdy obsadena ani pri halogenoch ani pri xenonoch(na svetle v tej pozicii nieje ani samec na pine (verzie pred face.) a presne tam bol napinovany kabel (na fotke tenky hnedy trci uplne hore)
neni mi jasne preco ho niekto zamerne strcil do "slepej" pozicie na oboch svetlach, jedine ze nechcel bixenon. :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných