Pondelok, 26. Marca 2018, 14:36
Mam e91 320d 10/2006 m47n2 stráca sa mi mierne olej tak liter na 10tisic km pod autom nie je nikdy nič je to také zarosene od oleja od plniaceho veka smerom dole a keď otvorím kapotu je zaroseny kryt motora okolo veka myslím že to ide tadiaľ lebo som to vyutieral všetko a rosi to od tade ďalší jemný únik sa mi zdá cez vakuovku robím si servis sám mám najazdené 294tisic menil som okrem iného vzduchovy a palivový filter riadiacu zhavenia termostat zaslepil komplet egr systém a vybral von aj z chladičom egr zaslepil vyrive klapky v saní preventívne a vymenil separator oleja za ten bezudrzbovy sanie a hadice od turba boli tiež mierne od oleja uz hadica smerom do turba je od oleja prichádza tam tým vyvodom od separatora turbo volu nemá môže to byť tým že bude upchatý prepad smerom od separatora do klukovky keď to pokračuje aj po vymene? Môže to mať súvis aj s tym vyparovanie popod veko oleja? Dá sa to nejak dodatočné pretesnit pretože nové veko aj z tým tesnenie som kúpil a nepomohlo mám aj kúpené tesnenie na vakuovku len to vnútorné nemozem zohnať chcem to vyriešiť do výmeny oleja ešte 1200 km mám do výmeny mením každých 10000km dávam castrol 5w30 ale teraz chcem prejsť na mobil1 5w30 náplň oleja nepreplnam udrzujem to tak napol risky. Vopred ďakujem za rýchlu odpoveď radu!
Zaslal som to TT-Simik ako správu ale dám to sem ako tému tiež všetky rady a skúsenosti sa zidu